Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 3 juni a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

DIRKSLAND

Geldbingo

Donderdag 23 mei wordt er weer een geldbingo plus een lekker hapje georganiseerd. Er zijn mooie geldprijzen te winnen. De zaal gaat om 18.45 uur open en de ballen gaan vanaf 19.30 uur rollen. De bingo wordt gehouden in de Victoriahal, Phlipshoofjesweg 57a.

GOEDEREEDE

Spullen voor Pinkstermarkt

Voor de Pinkstermarkt worden op zaterdagochtend 25 mei goede, gebruikte spullen opgehaald in Goedereede, Havenhoofd en de Oostdijk. U mag de spullen op diezelfde ochtend ook brengen in de schuur aan de Achterstraat 7 in Goedereede, tussen 9.00 en 12.00 uur. Let op: groot meubilair en computerapparatuur worden niet aangenomen. Geen kasten, bankstellen, fauteuils, e.d.

Stilte- en bezinningswandeling

Goedereede Counseling organiseert twee stilte- en bezinningswandelingen in het waterwingebied bij de Hondsweg in Goedereede. Start is woensdagavond 5 juni en 19 juni a.s. om 19.00 uur nabij Theetuin De Halve Maan. Voor het vijfde jaar organiseert Goedereede Counseling stilte- en bezinningswandelingen. De reacties van de deelnemers van de afgelopen jaren waren zo positief, dat er vol vertrouwen weer twee wandelingen zijn georganiseerd. "Juist de maand juni, waarin de zon laat onder gaat, leent zich uitstekend voor avondactiviteiten als deze. Het moment om rust te ervaren in de prachtige schepping van God. En een mooie uitdaging om stil te zijn en tijd voor uzelf te nemen. Tijdens de wandeling wordt u ook uitgenodigd om bewust uw zintuigen te gebruiken en zo meer van de mooie omgeving te ervaren", aldus de organisatie. Woensdag 5 en 19 juni bent u van harte welkom nabij Theetuin De Halve Maan om 19.00 uur. Er is ruime parkeergelegenheid en deelname is gratis. De afstand is maximaal 3 kilometer. U kunt zich aanmelden via e-mail: krientje@goedereedecounseling.nl of bij Willy Koppenol, telefoon: 06 22331819. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met aanvullende informatie.

Lenteconcert

Op 25 mei geeft fluitsextet 6Sense een vrolijk lenteconcert in de toren van Goedereede. De gehele fluitenfamilie zal te horen zijn; van basfluit tot piccolo en alles daar tussenin. Op het programma staat muziek van onder andere Piazzolla, Saint-Saëns en Rachmaninoff. Er zullen bekende melodieën ten gehore worden gebracht, maar ook worden de grenzen van het fluitspel opgezocht met moderne technieken en beatboxing. Na het concert is er de gelegenheid voor een drankje en een gezellig praatje met de fluitistes van 6Sense. Jong en oud zijn van harte welkom in de toren van Goedereede! Kaarten bestellen kan door een mail te sturen aan info@sixsense.nl of via een WhatsApp-bericht aan 06 30871236. Aanvang 20.00 uur.

'Charity March'

Op zondag 26 mei organiseert Ladies' Circle door heel het land wandelingen voor het goede doel. Ook Ladies' Circle Goeree-Overflakkee doet mee en organiseert dit jaar een wandeling door de Kwade Hoek voor het hele gezin. Er zijn twee afstanden, zodat kinderen ook gezellig mee kunnen wandelen. We verzamelen om 13.45 uur bij de Visafslag Stellendam en om 14.00 uur start de wandeling. Kosten bedragen € 5,00 per persoon en de opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting Neurofibromatose.

Havenspektakel

Op donderdag 30 mei is het eindelijk zover... Oranjevereniging Goedereede organiseert het langverwachte havenspektakel: de Wipe-Out baan! "Betreed jij deze opblaasbare Obstacle Run en versla jij je tegenstander door het snelst de overkant van de haven te bereiken? Dan
zien we je graag om 15.00 uur op de Markt van Goedereede", aldus de organisatoren. Er zijn drie muzikale top-optredens: om 14.00 uur een optreden van Koninklijke Fanfare Apollo. Direct na het Havenspektakel om 17.00 uur zal de Flakkeese band Refill optreden. DJ Jan Looij start om 20.00 uur en zal de avond om 22.00 uur afronden. Dit programma zou eerst op Koningsdag worden aangeboden, maar door de ongunstige weersomstandigheden is dat toen verplaatst.

MELISSANT

Kofferbakverkoop

Na een succesvolle kofferbakverkoop vorig jaar, zal er op zaterdag 1 juni aanstaande in Melissant rondom de Melishof opnieuw een kofferbakverkoop plaatsvinden. Aanvang 10.00 uur. Heeft u nog spulletjes op zolder die u wel kwijt wilt, of overtollige spullen, of wilt u nieuwe spullen verkopen, het mag allemaal. Laad uw auto vol en kom 1 juni naar de Melishof. Een standplaats kost € 10,-. Daarvoor kunt u tot 14.00 uur zoveel mogelijk spullen zien te verkopen. Ook kinderen mogen op een kleedje proberen hun speelgoed, boeken en andere kinderartikelen te verkopen. Kleedje wel zelf meebrengen. Voor kinderen tot en met 12 jaar is het gratis. Voor informatie of om alvast een plekje te reserveren, kunt u bellen naar: 06-47490307.

MIDDELHARNIS

Kaarttoernooi

Op zaterdag 1 juni organiseert Stichting ZIJN in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 een open kaarttoernooi. Hier zijn jong en oud welkom om hun spelvaardigheid in het jokeren en klaverjassen met elkaar te meten. Uiteraard zijn er lekkere prijzen te winnen, veelal in de voedingssfeer. In de pauze is er een kleine verloting. 6 bonnen voor € 2,50. U bent welkom vanaf 13.00 uur, om 13.30 uur begint het toernooi. De deelnemersprijs is € 3,00 per persoon en is inclusief een kopje koffie. Voor meer informatie kunt u bellen met het Wijkcentrum, tel. 0187-483366.

NIEUWE-TONGE

Prijzen Koningsdag

Van de verloting van Koningsdag zijn nog een aantal prijzen niet opgehaald. Het gaat om de verloting van Gemengde Zangvereniging Apollo: 99 wit party grill, 695 blauw oven ware set, 799 wit vuurkorf, 558 wit vogel, 156 wit Dove set, 97 wit mini toolset, 679 blauw yogamat rose, 749 wit decoratie vlinders.

OUDDORP

Themadienst

Zondagavond 26 mei is er weer een themadienst in de Gereformeerde Kerk aan de Dorpstienden. Oud-predikant ds. C.G. Kant zal hierin voorgaan. De dienst begint om 18.30 uur en het thema is: 'Bidden voor je eten': (over het Joodse zegengebed waar ons gebed voor het eten vandaan komt). Muzikale medewerking wordt verleend door het Interkerkelijk koor Jehosua uit Ooltgensplaat, onder leiding van Sarita van Steeg. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie, thee of fris.

OUDE-TONGE

Goederen voor Uzon

De Werkgroep Uzon van de Hervormde PKN-gemeente Oude-Tonge houdt weer een inzameling van goederen voor Uzon op zaterdag 25 mei. Het inzameladres is aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein) te Oude-Tonge. Van 9.30 tot 11.30 uur staat men klaar om uw schone, goed bruikbare spullen in ontvangst te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid ervan of moet er iets opgehaald worden, neemt u dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

Bingo

Op vrijdag 24 mei is er weer bingo van de A.S.V.Oostflakkee. De locatie is aan de Bernhardstraat 27 Oude-Tonge, zaal open 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Kosten € 7,50 met 1 keer koffie of thee. Er zijn tien ronden, plus één extra ronde voor € 1,-. Iedereen is van harte welkom.

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Kleur bekennen

Donderdag 23 mei vindt van 09.30 tot 11.15 uur in Ons Trefpunt aan de Oranjelaan 14 een kleurworkshop plaats.Deze ochtend leren deelnemers welke kleuren bij hen horen en hoe deze thuis toe te passen in hun interieur. De workshop wordt gegeven door Renate van Klavereninterieur, zij is als binnenhuisarchitecte dagelijks met kleuren bezig en helpt mensen een eigen draai te geven aan hun huis. Deelname met een kop thee/koffie en wat lekkers: 5 euro.

SOMMELSDIJK

Doopexpositie

Op zaterdag 25 mei wordt in de Ring rondom de kerk in Sommelsdijk traditiegetrouw de jaarmarkt georganiseerd. Op deze dag wordt in het prachtige, historische kerkgebouw van de Hervormde Kerk een doopexpositie ingericht. Belangstellenden krijgen in de kerk informatie te lezen over de doopgebruiken en de betekenis en historie van de doop. Onder andere de historische doopboeken, die teruggaan tot het jaar 1810, zullen worden tentoongesteld. Daarnaast worden meer dan 25 oude en nieuwere doopjurken tentoongesteld rondom het doopvont, elk met zijn eigen geschiedenis en verhaal. De expositie is te bezichtigen van 10.00 tot 14.00 uur. De toegang is gratis.