Moet mee: Bijeenkomst veldwerk op Goeree-Overflakkee

GOEREE-OVERFLAKKEE - Ruim 10 jaar geleden kwam een groep vertegenwoordigers van verschillende kerken op ons eiland bij elkaar rondom de problematiek van het toenmalige project 'Het Geheim van Goeree-Overflakkee'. De vraag was toen: "Wat kunnen we als kerken bijdragen aan de doelstellingen van dit project, de aanpak van drank- en drugverslaving op ons eiland?" Een initiatief dat leidde tot het aanstellen van een veldwerker. De bekende man op de motor.

Het is februari 2009, vertegenwoordigers van kerken en kerkgenootschappen op het eiland komen bij elkaar in de zaal achter de Christelijke Gereformeerde Kerk te Middelharnis. Het is de start van het Veldwerk. De periode ervoor heeft een groep vertegenwoordigers van de kerken gesproken met Stichting Ontmoeting, de instantie die de veldwerker wil leveren. Gezamenlijk wordt de nood(zaak) uitgesproken om ook als kerken een bijdrage te leveren. Dit resulteert in een unieke samenwerking tussen de eilandelijk kerken, omdat we allemaal dezelfde opdracht hebben: 'naastenliefde'.
Inmiddels zijn we 10 jaar verder en het veldwerk is in samenwerking met de gemeente uitgebreid tot het werk van jongerencoach. Daarom organiseert de werkgroep donderdag 23 mei een bijeenkomst met betrekking tot het veldwerk op Goeree-Overflakkee.
"Het is een jubileumavond. We zeggen dit met gemengde gevoelens. Het is droevig dat er nog steeds jongeren zijn die hulp nodig hebben. We zijn echter ook dankbaar dat het werk al die jaren door kon gaan en dat er ook veel jongeren op het eiland geholpen konden worden!
We kijken deze avond terug, maar ook vooruit. Dat doen we met 'oude bekenden' uit het veldwerk, waaronder Ed van Hell en Jaco Hakkenberg en ook met bekende eilandbewoners, zoals de burgemeester", aldus de organisatoren.
Aanvang: 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur).
Locatie: Hervormd Centrum Elim, Zuiddijk 19, 3244 AZ Nieuwe-Tonge.