Afbeelding
Foto:

"Sprankelende Barok" rondom Johann Sebastian Bach

MIDDELHARNIS - Op zaterdagavond 18 mei (aanvang 20.00 uur) aanstaande hoopt musicus Paul Kieviet – met medewerking van zoon Auke - te concerteren in de Hervormde Kerk te Middelharnis – op de "nieuwe" Erard-vleugel en het hoofdorgel – onder het thema "Sprankelende Barok".

Het hele concert cirkelt rondom de luisterrijke persoon van Johann Sebastian Bach, die ook zelf vertegenwoordigd is met een klavecimbelconcert, een koraalbewerking en een van zijn grote Preludia en Fuga's. Het programma bestaat verder uit composities van mensen met wie hij op de een of andere manier connecties had. In die zin is dit dan ook het 71e Bachconcert. Een programma met verrassende tegenstellingen!
Paul Kieviet studeerde aan het Rotterdams Conservatorium de hoofdvakken orgel (Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus) bij Arie J. Keijzer en Bernard Winsemius, kerkmuziek bij Barend Schuurman en theorie der muziek bij Jan Kleinbussink, Peter-Jan Wagemans en Ludwig Otten. Als organist is hij verbonden aan de Hervormde Gemeente en de CGK te Middelharnis en de Hervormde Gemeente te Sommelsdijk. Hij bouwde een uitgebreide en bloeiende lespraktijk op. Aan Muziekgebouw Goeree-Overflakkee geeft hij muziektheorie. In 1985 won Paul Kieviet het Nationaal orgelconcours in Leiden. Improvisatie studeerde hij bij Arie J. Keijzer en aan de Internationale Zomeracademie in Haarlem bij Klaas Bolt. Paul Kieviet laat zich graag inspireren door de orgelkunst van Johann Sebastian Bach. Onlangs verschenen zijn meest recente cd's, opgenomen op het Meere-orgel in Sommelsdijk: samenzang en improvisaties onder de titel Vox Humana en literatuur onder het motto Van fluit traver tot carillon. Ook werkte hij mee aan een nieuwe cd-box rondom de berijmde Heidelberger Catechismus.
De toegang is uw gift aan de uitgang.