Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 27 mei a.s. een sjoelmiddag. Deze sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,- inclusief koffie of thee. Iedereen is van harte welkom!

DEN BOMMEL

Breicafé

Woensdag 29 mei a.s is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Inloop van 19.30-22.00 uur. Entree: € 1,75. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Neem voor meer informatie contact op met Carla Gebraad: 06-20104065.

DIRKSLAND

Marathonbingo

Voor in de agenda. Op zaterdag 29 juni is er weer een marathonbingo in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. De bingo begint om 16.00 uur, inloop vanaf 15.00 uur, organisatie zorgt voor wat lekkers om te eten, dat is gratis voor iedereen die alle drie de rondes meespeelt. De bingomarathon duurt tot ongeveer 24.00 uur. Mensen die niet alle rondes meespelen betalen € 10,- voor het eten. Bij het aanmelden moet een aanbetaling worden gedaan van € 10,-. Deze aanbetaling wordt verrekend wanneer u de bingokaarten betaalt. De aanbetaling kan contant worden gedaan, of per bank. Na aanmelding worden hiervoor de bankgegevens verstrekt. Bel om aan te melden naar 0187493186, 0187487170 of 06-20213165.

Breicafé

Op donderdag 16 mei zijn breilustigen weer welkom in het Breicafé. Vanaf 10.00 tot 12.00 uur aan de Reginahof 1. Tevens is dit de laatste keer voor dit seizoen.

GOEDEREEDE

Goeree Creatief

Op dinsdag 21 mei zijn belangstellenden weer van harte welkom in partycentrum Oostdam te Goedereede met hun breisel, haakwerk of wat voor handwerk dan ook. De bijeenkomst is van 19.00 tot 22.00 uur. Er is deze avond een workshop sieradenset maken door Sanne van Sanne's Sieraden. De kosten voor de workshop zijn € 19,50 incl. alle materialen. Verdere informatie is te vinden op de Facebookpagina van Oostdam. Opgeven voor de workshop is verplicht, via oostdam@sr-go.nl, bel 0187-492321 of stuur een app naar 06-31000604.

Lezing W.G. v.d. Hulst

Op donderdag 16 mei komt mevrouw A. Fokker een lezing houden over W.G. v.d. Hulst. De bijeenkomst van de Christelijke Vrouwenbond Goeree is in het verenigingsgebouw Oostdam te Goedereede, aanvang 20.00 uur. Meer info via 0187-683223.

MELISSANT

Dammer in de prijzen

Bert Visbeen van Damclub E.N.E.O. 52 te Melissant nam zaterdag 11 mei deel aan het open sneldamkampioenschap in Dordrecht. Een zeer sterk bezet toernooi, met voor dammers wel bekend tot een rating van 1350. Een groep van 36 deelnemers speelde in totaal 12 ronden. De bedenktijd was 5 min + 5 seconde per partij. Aan het einde van het toernooi werden de prijzen verdeeld onder een A-, B- en C-poule. Visbeen eindigde als derde in de C-klasse, met een rating van 923. Een mooie prestatie voor de dammer uit Melissant.

Koffieochtend 55+

Woensdag 22 mei is er weer een gezellige koffieochtend in de Melishof te Melissant. Dit is de laatste keer voor de zomer, in september gaan de ochtenden weer van start. De koffieochtend staat in het teken van gezellig samen zijn en een bakje koffie/thee met wat lekkers. Ondertussen wordt er een kleine fotoquiz gehouden. De ochtend wordt afgesloten met heerlijke pannenkoeken met kaas/spek, enz. en wat verrassends na. Wilt u ook hierbij aanwezig zijn? Graag opgeven bij Dirk en Elly Spahr v.d. Hoek, tel.: 602411. Graag bellen na 18.00 uur. Kosten: € 3,- per persoon. Aanvang: 10.00 uur, einde circa 13.00 uur.

MIDDELHARNIS

Workshop 'Koffers pakken'

Vrijdag 24 mei om 19.00 uur organiseert 'Dichter bij bloemen' een workshop 'Koffers pakken'. Waarbij een koffer wordt gebruikt als basis voor een bloemstuk. Zoals gebruikelijk op de locatie Wilgenlaan 40 in Middelharnis. Deelname kost € 19,50, dit is inclusief alle materialen en koffie of thee. Reserveren via 06-46316345 of dichterbijbloemen@gmail.com.

Aangepaste kerkdienst

Op zondag 19 mei is er weer een aangepaste kerkdienst voor mensen met een beperking. Deze dienst zal plaatsvinden in de Hervormde Kerk te Middelharnis. In deze dienst hoopt voor te gaan ds. M J. Middelkoop. In deze dienst zal er medewerking worden verleend door het Sjaloomkoor o.l.v. mevrouw Arja Cranendonk. De aanvang is om kwart vòòr drie. Iedereen is welkom.

Middag PCOB

Op maandag 20 mei om 14.00 uur staan de deuren van verenigingsgebouw De Hoeksteen in Middelharnis weer open voor de PCOB-ers van Goeree-Overflakkee. Evert de Graaf, historicus uit Putten, komt vertellen over 'Juliana der Nederlanden'. De entree bedraagt € 2,-, dat is inclusief koffie.

Open rugbytraining

Op zaterdag 18 mei organiseert de Eerste Flakkeese Rugby Club Eilanders een Little Barbarians en Open Rugby Training. Jongens en meisjes van 6 tot 13 jaar zijn van harte welkom om te komen kijken hoe spelers van verschillende clubs een training afwerken vanaf 10.30 uur en die afsluiten met partijtjes. Daarna kunnen geïnteresseerden vanaf 12.00 uur zelf meetrainen met de jeugd van de rugbyers van Flakkee. Het geheel staat onder leiding van ervaren jeugdtrainers en iedereen kan meedoen. Het evenement vindt plaats op het rugbyveld aan de Oostplaatseweg 1 in Middelharnis.

NIEUWE-TONGE

Bingo

Op vrijdag 17 mei organiseert de woongroep van Nieuwe-Tonge weer een gezellige bingoavond in Ons Dorpshuis. Er zullen 10 rondes gespeeld worden en 1 superronde en natuurlijk zijn er weer mooie prijzen te winnen. Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur.

Handgemaakt

Op dinsdag 21 mei is er weer 'Handgemaakt' in Ons Dorpshuis in Nieuwe-Tonge. Rond 19.30 uur staat de koffie klaar in ons mooie vernieuwde dorpshuis en kunnen bezoekers samen handwerken. Of dat nu haken of breien is, of tekenen, of vult u zelf maar in, iedere handwerker is van harte welkom.

Grootmoeders tijd

Zaterdag 18 mei is er een verkoping van spullen uit grootmoeders tijd, zoals zink, emaille, potten en koffiemolens. Van 10.00 tot 16.00 uur aan de Molendijk 140 in Nieuwe-Tonge. Bel voor meer informatie naar Jan Nijssen: 651638.

Patatactie en rommelmarktspullen

Op zaterdag 18 mei is de jaarlijkse patatactie van de Herstel Hervormde Gemeente in de schuur bij de familie Van Kempen, Duivenwaardseweg 7 in Nieuwe-Tonge. Vanaf 11.30 uur kan men daar terecht voor verse patat, ijs, snacks, drinken en slaatjes. Er kan in de schuur worden gegeten, maar het kan ook worden meegenomen. Er kunnen zaterdag ook spullen worden ingeleverd voor de jaarlijkse rommelmarkt.

OUDDORP

Inzameling rommelmarktspullen

Voor de Kimon-fair op zaterdag 25 mei kunt u uw rommelmarktspullen inleveren bij fam. Mastenbroek, Dijkstelweg 18. Als er niemand thuis is, kunt u het in het tuinhuis zetten. Helaas kunnen er geen meubilair, computers en kleding aangenomen worden.

Jongerendienst

Zondagavond 19 mei is er weer een jongerendienst in de Gereformeerde Kerk in Ouddorp. De dienst start om 18.30 uur in het kerkgebouw aan de Dorpstienden. Te gast is Setkin Sies, een bekend spreker en ook een bekend politicus in de omgeving Rotterdam. Ook praiseband eXalt is van de partij. Het thema is: Emoties en geloof. Moet je als christen nou altijd mooi weer spelen omdat je gelooft? Hoe was dat bij de mensen in Jezus' tijd? En wat is er bekend over Jezus Zijn emoties? Iedereen is welkom.

Uurtje zingen

Zaterdag 18 mei is iedereen welkom om een uurtje te zingen. In de Doopsgezinde Kerk aan de Dorpstienden 3 worden vanaf 19.30 uur liederen gezongen, onder andere van Johannes de Heer. De liedkeuze sluit aan bij de tijd tussen Pasen en Pinksteren.

Klik&Tik

Heeft u een tablet, maar wilt u meer leren over de gebruiksmogelijkheden? Bij de cursus Klik&Tik leert u, in uw eigen tempo, beter omgaan met uw tablet. Van wifi instellen tot een internetpagina bezoeken en van foto's maken tot een spelletje spelen op de tablet. De cursus is geschikt voor tablets met een Android en Apple-besturingssysteem. De cursus start op woensdag 5 juni in de bibliotheek in Ouddorp en is van 10.00 tot 11.30 uur. De toegang is € 15,- incl. werkboek.

OUDE-TONGE

Bingo

De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge van de Stichting ZIJN organiseert voor alle 55- plussers van Oude-Tonge op woensdag 15 mei 2019 een gezellige bingomiddag met leuke prijzen. De middag begint om 14.00 uur. De kosten zijn € 4,-per persoon. De middag wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge.

Openluchtconcert

Fanfareorkest Vooruit geeft een openluchtconcert op de rommelmarkt in de Kerkring van Oude-Tonge. De rommelmarkt van de Hervormde Kerk is op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei. Op zaterdag 18 mei 2019 van ongeveer 12.00 tot 13.00 uur zorgt Vooruit voor een feestelijke muzikale omlijsting van het gebeuren. Het orkest speelt – voor het eerst dit jaar in de open lucht – samen met muzikanten uit het opleidingsorkest. Het orkest staat onder leiding van dirigent Gert van der Weide. De praktijk leert dat dit orkest een feest is voor oog en oor: zowel om te zien als om naar te luisteren, het enthousiasme spat er vanaf!

Bingo

Op vrijdag 24 mei is er weer bingo van de A.S.V.Oostflakkee. De locatie is aan de Bernhardstraat 27 Oude-Tonge, zaal open 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Kosten € 7,50 met 1 keer koffie of thee. Er zijn tien ronden, plus één extra ronde voor € 1,-. Iedereen is van harte welkom.

Tabernakel

Op zaterdag 18 mei zal tijdens de rommelmarkt een maquette van de tabernakel te bezichtigen zijn in het koor van de Nederlands Hervormde Kerk aan de kerkring. Er zit een prachtige geschiedenis achter de tabernakel! Het is de moeite waard om een kijkje te komen nemen. De tabernakel is gemaakt door de Hervormde Gemeente van Stellendam en zal enkele weken in Oude-Tonge staan.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Woensdag 22 mei is er een bingo van de O-G-O. De bingo begint om 13.30 uur in het wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open om 13.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden negen rondes gespeeld voor € 3,50. Daarnaast zijn er nog negen gratis prijsjes. En in de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,- per ronde. Verder is er nog een verloting. De toegang is gratis.

Jaarmarkt

Op zaterdag 25 mei 2019 is er een jaarmarkt aan de ring rond de Hervormde Kerk te Sommelsdijk. Van 09.30 tot 14.00 uur is iedereen van harte welkom in de Enkele ring van Sommelsdijk. Naast de rommelmarkt en boekenmarkt wordt er kleding, bloemen, planten, vis, patat, pannenkoeken en andere lekkernijen verkocht. Er is een rad van avontuur en er worden een boodschappenmand en een fiets verloot. Kinderen kunnen zich vermaken op het speelplein met o.a. een springkussen, schminken en diverse leuke spelletjes. Dit jaar wordt ook de schiettent weer opgebouwd en bij mooi weer kunt u een rondrit maken in een klassieke cabriolet. In de kerk is er een doopexpositie met diverse doopjurken en informatie over dit thema. De opbrengst van de jaarmarkt van dit jaar wordt besteed aan het herinrichten van de bovenetage van het verenigingsgebouw Vita Nova. Daarnaast zijn er nog twee doelen: de werkvakantie naar Oekraïne en het zendingswerk van Willem en Joanne Folmer in Congo, zij werken als arts in het ziekenhuis in Itendey.

Bingo O-G-O

Zaterdag 25 mei is er bingo van de O-G-O in het wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55. De aanvang is 19.30 uur en de zaal is open om 19.00 uur. Koffie /thee is gratis. Er worden elf rondes gespeeld voor € 6,50 totaal. Daarnaast zijn er nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er twee keer een extra rondje voor € 1,00 per ronde.

STELLENDAM

Fietstocht 55+

Donderdag 16 mei organiseert de activiteitencommissie van de Stichting ZIJN een mooie fietstocht. Deze gaat vanuit Stellendam richting Voorne, de route gaat richting Brielle. De afstand bedraagt ongeveer 45 kilometer. Vertrek circa 11.00 uur vanaf het Haagse Huus te Stellendam. Deelnemers moeten zelf zorgen voor versnaperingen en de lunch. Na terugkomst in Stellendam, wordt er rond 17.00 uur gezamenlijk gegeten in het Haagse Huus. De kosten hiervan zijn € 12,50. Aanmelden kan bij mevrouw van Oostenbrugge, tel.: 491653; of bij E.S. Spahr v.d. Hoek, tel.: 602411. Geef bij opgave aan of u meefietst en mee-eet; of alleen mee-eet. Vergeet niet uw telefoonnummer door te geven. Bij slecht wordt de fietstocht afgelast, maar gaat het eten wel door.