Kringloopwinkel Woord en Daad organiseert reis naar Ethiopië

MIDDELHARNIS - De succesvolle Kringloopwinkel van Woord en Daad te Middelharnis heeft plannen om het door hen ondersteunde project in Ethiopië van 5 tot 21 maart 2020 te gaan bezoeken. Het waterproject in de Awashrivier ondersteunt boeren langs de stroming om hun van water te voorzien.

De winkel in Middelharnis staat dit jaar garant voor € 48.000,= en wil gaan kijken hoe het geld terecht komt. Ook wordt nog een scholenproject van Woord en Daad in de hoofdstad Addis Ababa bezocht. Omdat Ethiopië ook een boeiend land is met oude (Bijbelse)culturen, is er een 18-daagse reis samengesteld door het veilige Noord-Ethiopië.
Het programma bestaat uit cultuur, natuur, rotskerken, overblijfselen uit de oud-christelijke historie, bergen, meren, watervallen. Er wordt overnacht in goede toeristenklasse hotels en soms luxe lodges.
Verzorging is half-pension en vervoer is per mini-bus met chauffeur en Engels sprekende gids. De maximum groepsgrootte is 15 personen.
Het orthodoxe christendom van Ethiopië heeft zijn wortels in het Jodendom. Sommigen beweren zelfs dat Verloren Stammen van Israël daar wonen. Er woonden tienduizenden Joden in Ethiopië, maar doordat zij gediscrimineerd werden, zijn ze in het geheim naar Israël getransporteerd.
Er zijn nog wat plaatsen vrij voor deze reis. Wilt u meer informatie, neem dan contact op met één van de Stuurgroepleden via: jmackloet1@kpnplanet.nl of willem.zoeteweij@solcon.nl.