Afbeelding
Foto:

Nieuwe sousafoon voor Brassband Concordia

OUDDORP - Brassband Concordia verscheen deze Koningsdag met een gloednieuwe sousafoon in Ouddorp. De dweilband, die gebruik maakt van dit instrument, kan er voorlopig weer tegenaan.

De dweilband van Brassband Concordia is niet weg te denken uit de Ouddorpse gemeenschap. De band treedt op bij diverse evenementen in het dorp, zoals Koningsdag en de Sinterklaasintocht. Ook bij de Ouddorpse barbecue, de avonddriedaagse en de kinderdag is men aanwezig om inwoners en toeristen te voorzien van muzikale gezelligheid. "Deze optredens dreigden in het water te vallen doordat onze sousafoon aan vervanging toe was. Zonder deze vervanging zouden we bij verschillende evenementen niet aanwezig kunnen zijn. Wij zijn dan ook ontzettend blij en dankbaar dat wij door diverse partijen de mogelijkheid hebben gehad een nieuwe sousafoon aan te schaffen", aldus de mensen van Concordia.
Men kon deze gloednieuwe sousafoon aanschaffen dankzij de Ouddorpse Dorpsraad, Jumbo Sperling en Rabobank het Haringvliet. De grootste bijdrage voor dit instrument heeft men ontvangen van de Dorpsraad Ouddorp. "Een instrument als dit kost heel veel geld. Wij zijn dan ook ontzettend blij met de actie van Jumbo Sperling, waarbij gespaard kon worden voor onze vereniging. Ook dit mooie bedrag kon worden bijgelegd. Daarnaast hebben wij ook gebruik kunnen maken van het coöperatief dividend van Rabobank Het Haringvliet. Met het coöperatief dividend stimuleert Rabobank Het Haringvliet innovatieve, maatschappelijke, sociale, culturele, duurzame en economische ontwikkelingen in haar werkgebied".