Pinksterzaterdag op de fiets voor onderzoek Spier- en taaislijmziekte

OUDDORP - "Wij hopen op een groot aantal deelnemers. Op goede en veilige ritten en uiteraard op een mooie opbrengst voor de twee goede doelen. Dat zijn de onderzoeken in het kader van de spierziekte SMA (Spinale Musculaire Atrofie) en taaislijmziekte (Cystic Fibrosis), afgekort CF.". Dit zegt voorzitter Peter Pijl van de Ouddorpse Wielerclub. Öp zaterdag 8 juni, begin van het Pinksterweekeind organiseert de wielerclub twee fietstochten op en over het eiland, waaraan niet alleen getrainde renners kunnen deelnemen, maar ook alle andere fietsliefhebbers.

Door Jaap Ruizeveld

"Uiteraard is de lengte van het af te leggen parcours aan de deelnemers aangepast. De renners die één of meerdere keren in de week over grote delen van de Kop van Goeree en Schouwen fietsen, zullen op 8 juni - met voorrijders - tussen de 60 en 80 km afleggen. In de andere categorie, die van de enthousiaste fietsliefhebbers, wordt een parcours van rond 30 km uitgezet. Ook hier zal begeleiding worden ingevuld. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zullen de deelnemers in groepen starten", geeft voorzitter Pijl aan. De start is om 13.30 uur op de Achterweg in Ouddorp bij de locatie Old Smuggler van Flip Otte. Deelnemers die per auto naar Ouddorp komen, kunnen onder andere parkeren op het nieuwe terrein op de Goudsmiene. Dat is op slechts enkele tientallen meters van de startplaats.

Inschrijven

Op de Facebookpagina van de Ouddorpse Wielerclub wordt informatie over dit Pinkster-fietsevenement voor de goede doelen gedeeld. Daar kan men zich ook aanmelden. Dat kan overigens - vanaf heden - ook rechtstreeks al op nummer 06 50230507 (Flip Otte). De kosten zijn 10 euro per inschrijving. Dit bedrag wordt volledig aan de beide genoemde goede doelen overgemaakt. Zonder bijkomende kosten zorgt Eric Hamann, (bekend in de visserijsector), voor een heerlijk hapje (gebakken vis) en krijgen de deelnemers bij terugkeer in Ouddorp gratis 2 consumptiebonnen aangeboden, te besteden bij de Old Smuggler.

Positieve insteek

Het is niet de eerste keer dat de vrienden uit de Ouddorpse Wielerclub zich voor SMA en CF inzetten. De renners willen met hun insteek, een oorspronkelijk initiatief van ondernemer Pieter Willem v.d.Knaap/Douglas Houthandel, zich positief presenteren om op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren aan het noodzakelijke onderzoek voor de beide ziekten. De Wielerclub is dankbaar dat een tweetal sponsors zich achter het evenement hebben geschaard. Te weten Tieleman Keukens in Middelharnis en John P. de Wit Assurantiën bv in Stellendam.