Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Geldbingo

Donderdag 9 mei wordt er weer een geldbingo gehouden in de Victoriahal. Het is een bingo plus een lekker hapje. Er zijn mooie geldprijzen te winnen. De zaal gaat om 18.45 uur open en ballen gaan rollen vanaf 19.30 uur. De Victoriahal is te vinden aan de Philipshoofjesweg 57a,

Excelsior zoekt sopranen

Het gemengd koor Excelsior viert dit jaar haar 110-jarig bestaan. Het koor, dus opgericht in 1909, is hiermee een van de oudste culturele verenigingen van Goeree-Overflakkee. Na het Vierkorenconcert in maart jl. en de medewerking aan de Dodenherdenking 4 mei gaat het koor zich nu richten op het concert ter gelegenheid van het 110-jarig bestaan. Het concert gaat als thema krijgen Van Klassiek naar Opera/operette naar Musical… Het koor staat onder leiding van de artistieke Meike Warmoeskerken en telt 50 leden. Maar om nog beter te kunnen presenteren, is het koor op zoek naar sopranen die het koor willen helpen het concert tot een van de vele hoogtepunten van het koor te brengen. Het koor doet een beroep op de vele nieuwe inwoners van de gemeente die wellicht ook van koormuziek houden en het leuk vinden om aan dit project mee te werken. Het koor repeteert op woensdagavond in het verenigingsgebouw De Schakel aan de Beatrixlaan 31 te Dirksland. Aanvang repetitie om 19.45 uur tot 22.00 uur. Wilt u er eens over nadenken of dit iets voor u is, kom dan eens vrijblijvend een repetitie bezoeken. Zie ook evt. de website van de vereniging: www.gemengdkoorexcelsior.nl.

GOEDEREEDE

Seniorenreisje

Op woensdag 22 mei a.s. organiseert 'Stichting Jacomijntje van Wijk' weer een busreisje. Zowel het reisje als de bus is toegankelijk voor mindervaliden. Dit jaar gaan we via Goeree-Overflakkee naar het Zeeuwse Dreischor, met een tussenstop in Bruinisse voor een kopje koffie of thee. In Dreischor bezoekt men 'Wijnhoeve De Kleine Schorre'. Hier is een rondleiding en een kleine wijnproeverij. U krijgt de proefglazen wijn of een consumptie naar keuze aangeboden, in combinatie met Zeeuws brood en kaas. Ook kunt u een kijkje nemen in de mooie boerderijwinkel . Rond 17.00 uur rijden we via de Brouwersdam weer terug naar Goedereede. Daar aangekomen wordt IN "Oostdam" genoten van een lekkere maaltijd in buffetvorm. Met steun van Jacomijntje kunt u mee op reis voor € 40,- per persoon contant te betalen in de bus. De bus zal op woensdag 22 mei rond 13.15 uur vertrekken vanaf Verenigingsgebouw 'Oostdam', Jongkoenstraat 1. U kunt zich opgeven t/m 9 mei via jacomijntjevanwijk@gmail.com. Bellen kan ook naar 0187-492279. Vol=vol.

Zangdienst

Op zaterdagavond 18 mei 2019 zal er in de Hersteld Hervormde Kerk 'De Levensbron' (Achterstraat 1, ingang Doelweg) een zangdienst worden gehouden. Medewerking zal verleend worden door Bovenstemgroep Goeree-Overflakkee onder leiding van Corné de Geus. De samenzang zal worden begeleid door Wiljan de Geus en Ad de Gans. De opening, meditatie en sluiting zal verzorgd worden door ds. Van Estrik. Er zal een collecte worden gehouden ter bestrijding van de onkosten. De aanvang is om 19.30 uur; de kerk is open om 19.00 uur.

Bingo

Voor dinsdag 14 mei organiseert Ver. Vrouwen Rondom Goeree een bingo. Er zijn diverse rondes met drie prijzen per ronde met aan het eind van de avond een superronde. Aanvang 20.00.uur. Niet-leden zijn ook van harte welkom.Dit is tevens de laatste avond voor dit seizoen. 17 september start men weer en dan met een modeshow. Voor informatie over deze avond en de verdere avonden van VVRG kunt u bellen naar Ineke Tanis, tel. 0187-683249.

LANGSTRAAT

Rommelmarktspullen

Op zaterdag 22 juni organiseert de belangenvereniging Langstraat een rommelmarkt rondom het verenigingsgebouw 'De Keet' aan Beatrixstraat 22 in Langstraat, van 10.00 tot 15.00 uur (één kilometer voorbij Achthuizen). De opbrengst van de markt is bestemd voor het onderhoud van het verenigingsgebouw. Heeft u overtollig speelgoed, huisraad of andere zaken op zolder of in de schuur staan? We nemen het graag in ontvangst. Behalve meubels, computers en tv's is alles welkom. U kunt dit brengen op 25 mei naar 'De Keet' van 15.30 tot 17.30 uur. Anders kunt u bellen voor een afspraak naar Peter Rozenbrand (tel. 06-13719076). Bruikbare kleding kan ingeleverd worden op Langstraat 8b. Bij voorbaat dank voor uw moeite en bijdrage.

MIDDELHARNIS

Informatieavond Praktijk De Loods

Op donderdagavond 16 mei zal Annelies Nijman een informatie bijeenkomst verzorgen over de door haar beoefende helingswijze 'Geestelijke oprichting van de wervelkolom' in 'Praktijk de Loods' te Middelharnis. Al meer dan 25 jaar is 'Die Geistige Aufrichtung' vooral in Duitsland een succesvolle helingswijze, waarmee al heel veel mensen zijn geholpen. Annelies heeft haar opleiding in Duitsland en Oostenrijk gevolgd en heeft deze spirituele helingswijze in Nederland geïntroduceerd. Toegangsprijs: 5 euro incl. koffie en thee. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot 14 mei per e-mail of telefoon. info@ways-of-healing.nl Annelies Nijman, Oud-Beijerland, tel.: 06-1512736. Voor meer informatie: www.ways-of-healing.nl www.geestelijke-oprichting.nl.

NIEUWE-TONGE

Inleveren rommelmarktspullen

Op zaterdag 11 mei is er de derde mogelijkheid om spullen in te leveren voor de rommelmarkt van de H.H.K. te Nieuwe-Tonge op zaterdag 15 juni. Heeft u nog spullen die u kwijt wil? Lever ze dan in bij de schuur van familie Van Kempen, Duivenwaardseweg 7, tussen 09.30-11.30 uur. Geen bedden, spiralen, crt-monitoren en wandmeubels alstublieft. Heeft u vragen of wilt u de spullen laten ophalen? Neem dan contact op met Paul Knöps, tel.: 0187 745004 of 06 1677 7904. De organisatie is in handen van de activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente te Nieuwe-Tonge.

OOLTGENSPLAAT

Kledingverkoop

Morgen, woensdag 8 mei, wordt er een kledingverkoop gehouden in het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente aan de Lindenlaan 4. Het is een verkoop van mooie tweedehands dames- en kinderkleding in alle maten en kleuren. De verkoop is van 10.00 tot 11.30 uur en van 14.00 tot 15.00 uur.

Mei-fair

Zaterdag 11 mei is er op het plein bij Elthato (verenigingsgebouw Hervormde Gemeente), een Mei-fair van 9.00 tot 13.00 uur. Er is van alles te koop, o.a. lekkers van de bakker, boerenkaas, advocaat, Hollandse aardbeien, zelfgemaakte kaarten, huisgemaakte lekkernijen enz. Er is een tweedehandsmarkt met kleding, boeken en speelgoed. Natuurlijk zijn er ook leuke prijsjes te winnen met als hoofdprijs een mooie tuinbank. Voor de jeugd is er een sjoelwedstrijd en natuurlijk enveloppen trekken. Ook kan er onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers, een praatje met elkaar gemaakt worden in de gezellige koffiehoek. Voor de lekkere trek zijn er patat en snacks. Kortom, genoeg te beleven.

OUDDORP

Open Dag De Boei

Zaterdag 11 mei wordt in de locatie De Overkant aan de Dijkstelweg 33 in Ouddorp de Open Dag gehouden van het Inloophuis De Boei Goeree-Overflakkee. Vanaf 10.30 tot 15.00 uur is een ieder van harte welkom. De officiële opening is om 11.00 uur door wethouder Bruggeman. Bezoekers/belangstellenden kunnen kennis maken met - en vragen te stellen over - deze unieke ontmoetingsplek voor mensen die leven met kanker en hun naasten.