Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 13 mei a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Bingo A.S.V.

Voor 15 mei organiseert A.S.V. Oostflakkee een bingo in Het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Er worden vijf ronden plus één extra ronde gespeeld. De kosten zijn € 5,-, incl. koffie of thee. Aanvang 14.00 uur.

DEN BOMMEL

Bingo 55+

Het bestuur van Stichting ZIJN Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 16 mei a.s. mee te doen met een gezellige bingo. De bingo begint om 14.00 uur en kost € 4,50. De bingo wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34.

DIRKSLAND

Tafels vrij voor rommelmarkt

Zaterdag 4 mei wordt er weer een rommelmarkt gehouden in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a. Er zijn nog enkele tafels en één kraam vrij, want men zit nog niet helemaal vol. De markt duurt van 10.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.

Brocanteverkoop

Zaterdag 4 mei is er brocanteverkoop, verzorgd door Burgje's Brocante aan de Noord Spuidijk, van 10.00 tot 14.00 uur.

MIDDELHARNIS

Kaartmiddag

Zaterdag 4 mei is er een kaartmiddag van de O-G-O. De middag vindt plaats in het wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. Aanvang om 13.30 uur en de zaal is open vanaf 13.00 uur. De kosten zijn € 3,50 en bij binnenkomst is er een gratis kopje koffie/thee.

Repair Café

Op zaterdag 4 mei is er weer Repair Café op de locatie Goed voor Goed Kringloopcentrum aan de Simon Stevinweg 49. Het café is open van 10.00 tot 13.00 uur. Aanname reparaties tot ongeveer 12.00 uur. "Kom gerust langs met uw kapotte broodrooster, koffiezetapparaat of naaimachine, wij helpen repareren. Onze naaister is ook weer aanwezig. Wij repareren geen telefoons en computers en ook geen groot witgoed", aldus de mensen van het Repair Café. Mocht u op bovengenoemde datum niet in de gelegenheid zijn; het volgende Repair Café is op 1 juni. Meer info via Facebook en de website: www.repaircafemiddelharnis.nl.

NIEUWE-TONGE

Pannenkoeken tijdens Molendag

Johan van Kaam gaat tijdens de Nationale Molendag op 11 mei weer pannenkoeken bakken op Molen Oranjeboom.

OOLTGENSPLAAT

Bingo OFB

Op vrijdag 3 mei is er weer een bingo in de kantine van OFB aan de Sportlaan. Er worden 14 rondes gespeeld voor € 8,-. Aanvang 20.00 uur, kantine open om 19.30 uur. Het eerste kopje koffie of thee is gratis.

OUDDORP

Rommelmarkt

Elke woensdag en zaterdag zullen de deuren openstaan van de grote rommelmarkt in de loods van Bouwbedrijf v/d Linde, Zuidweg 3 {industrieterrein}. Van 10.00-12.00 uur. De opbrengst is bestemd voor diverse goede doelen. Er kunnen nog steeds spullen ingeleverd worden, ook is er vraag naar christelijke cd's. U kunt niet meer fietsen om welke reden dan ook? De scootmobiels staan voor u klaar, eventueel eerst een proefritje is ook mogelijk. Of als u een aanhanger en/of een rolstoel nodig heeft. Bel 06-26032013.

Dinerbingo KiKa

Zaterdag 18 mei wordt er een dinerbingo gehouden in Eetcafé Westduin, Dijkstelweg 55 in Ouddorp. De opbrengst komt ten goede aan KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). Deelnemers betalen € 27,50 per persoon, incl. welkomstdrankje. Men kan afwisselend bingo spelen en genieten van lekkere hapjes. De aanvang is 19.00 uur. Zaal open 18.00 uur. Reserveren is verplicht. Dit kan via 06-33778717 of kees@kika-goeree-overflakkee.nl.

OUDE-TONGE

Themamiddag A.S.V.

Voor woensdag 8 mei organiseert de A.S.V. Oostflakkee een themamiddag. Het onderwerp is 'Terug naar school'. De middag is in De Grutterswei en begint om 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Kosten € 5.- incl. koffie of thee.

SOMMELSDIJK

Workshop Uitleg Autisme

Suzan van Autisme Coaching Susiane geeft op vrijdag 10 mei om 9.45, 13.00 en 19.00 uur een Workshop over 'Uitleg over autisme': Wat gaat er anders in het hoofd bij iemand met autisme? Wat maakt dat hij/zij op deze manier reageert? Wat is overprikkeling? Hierbij wordt gebruik gemaakt van de methodiek 'Geef me de 5 – Auti-communicatie'. De Workshop wordt gegeven in het verenigingsgebouw 'Vita Nova' te Sommelsdijk en bedraagt € 15,00. Aanmelden is vereist. Meer informatie kunt u vinden op www.AutismeCoachingSusiane.nl.

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Opbrengst collecte

De jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting van 7 tot en met 13 april heeft dit jaar € 674,30 in Stad aan 't Haringvliet opgeleverd. De Hartstichting bedankt de collectanten en inwoners van harte voor de bijdrage. Dankzij de giften werkt de Hartstichting aan concrete oplossingen om ieders hart zo gezond mogelijk te houden. Want een gezond hart is niet vanzelfsprekend.

STELLENDAM

Schuurverkoop

Zaterdag 4 mei is er een schuurverkoop op de Meester Iman Caustraat 67 (parkeren kan op het Raadhuisplein). Er zijn allerhande spullen, zoals spulletjes uit grootmoeders tijd, potten en pannen, boeken, speelgoed, jam, koekjes, enzovoort. Als u niets nodig hebt, bent u toch welkom om gezellig een kopje koffie, thee of iets fris te drinken, een praatje te maken met de andere bezoekers. De opbrengst is voor de Hervormde Gemeente te Stellendam en Melissant. De schuur is open van 10.00 tot 14.30 uur.