Afbeelding
Foto:

Met Eric Vloeimans en tien kunstenaars is Lust en Last weer een KunstKijk-hotspot

SOMMELSDIJK – Hofstede Lust en Last houdt met wederom een concert van Eric Vloeimans een mooie traditie levend. Het is inmiddels de vijfde keer dat de beroemde trompettist optreedt op deze fraaie locatie. Het concert is op vrijdagavond 31 mei, tijdens de KunstKijk, het jaarlijkse eilandelijke evenement in het teken van kunst en cultuur.

Door Kees van Rixoort

De KunstKijk is dit jaar van 30 mei tot en met 2 juni. De feestelijke opening is op 29 mei in De Overkant te Ouddorp. Tijdens de KunstKijk is op 22 locaties op Goeree-Overflakkee werk te zien van ongeveer zestig kunstenaars. In vergelijking tot vorige jaar is het aantal locaties en deelnemende kunstenaars afgenomen, vooral om de kwaliteit van de KunstKijk een impuls te geven.

Op Lust en Last (Kokseweg 6, Sommelsdijk) exposeren tien kunstenaars. Bezoekers van de hofstede krijgen onder andere werk van drie glaskunstenaars voorgeschoteld. Verder zijn er schilderijen, beelden, keramiek en objecten te zien van onder anderen Lidy Scholten, Joep Luijckx, Anouk de Groot, Margreet Huisman, Ton van der Valk en Emiel Bruggeman. Een groot deel staat buiten rond de boerderij. Lust en Last is al een jaar of zeven, acht een van de locaties van de KunstKijk. Er vond ook een keer de opening van het evenement plaats.

Dok 16 in Middelharnis is weer de locatie voor amateurkunst. Nieuw dit jaar is de KunstKijk Cadeaubon. De bon, ontworpen door kunstenaar Frans Steginga in Stad aan 't Haringvliet, is 50 euro waard en te besteden bij de aan de KunstKijk deelnemende kunstenaars. De waardebon is verkrijgbaar via info@kunstkijk.com en bij atelier Yvette Jansen in Stad aan 't Haringvliet. Het Filmhuis Middelharnis doet aan de KunstKijk mee met de vertoning van de film 'Escher – Het oneindige zoeken' (op donderdag 30 mei).

Concert

Een dag later treedt Eric Vloeimans op, deze keer samen met de Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal. Vloeimans, ook bekend van optredens tijdens De Wereld Draait Door en Witteman op Zondag, is een fenomeen. Het muziekmedium Jazzenzo noemde de trompettist "het zondagskind van de jazz: alles wat hij doet, verandert in goud". Vloeimans is qua muziekgenre nauwelijks in te delen. Hij speelt onder meer jazz, filmmuziek, fusion en wereldmuziek, maar treedt ook gerust op met een barokorkest. Dobal staat bekend als een toetsentovenaar.

Er zijn al veel kaarten verkocht voor het concert op Lust en Last, maar er zijn nog beperkt kaarten verkrijgbaar. Ze kosten 20 euro per stuk en zijn te bestellen via ericvloeimans@lustenlast.nl.

Hein Mijs van hofstede Lust en Last: "Waarom wij meedoen aan de KunstKijk én een concert organiseren? Wij zijn geïnteresseerd in kunst en cultuur en hebben hier een locatie die zich er goed voor leent. Graag stellen we die locatie beschikbaar voor de KunstKijk, een mooi visitekaartje voor ons eiland."