Oogvereniging bij Oogcafé Middelharnis

MIDDELHARNIS - Mensen die een oogaandoening hebben met blindheid of slechtziendheid tot gevolg kunnen bij de Oogvereniging terecht voor informatie over hun oogaandoening en leven en werken met een visuele beperking.

Activiteiten zoals het oogcafé in Middelharnis bieden de gelegenheid tot ledencontact. Voorzitter kernteam Zuid-Holland vertelt erover tijdens het Oogcafé op 2 mei in Wijkcentrum Middelharnis tussen 14.00 en 16.30 uur. Aanmelden is mogelijk via bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl.
Mensen die vanaf hun geboorte of vanaf latere leeftijd te maken krijgen met blindheid of slechtziendheid als gevolg van een oogaandoening kunnen veel vragen hebben over hun oogaandoening en de gevolgen hiervan. Daarnaast kan het leven en werken met een oogaandoening voor uitdagingen zorgen. Oogvereniging Nederland biedt aan mensen met een oogaandoening een platform voor informatie over veelvoorkomende en zeldzame oogaandoeningen en informatie over leven en werken met een visuele beperking. De Oogvereniging zet zich daarnaast in voor de belangen van mensen met een oogaandoening; bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit en vervoer, ICT, toegankelijkheid en nog veel meer. Om mensen met een oogaandoening de gelegenheid te geven elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen organiseert de Oogverenging activiteiten zoals oogcafés.
Tevens wordt er deze bijeenkomst veel aandacht besteed aan Bartimeus en Koninklijke Visio, 2 toonaangevende organisaties op het gebied van revalideren voor blinden en slechtzienden. In onze lotgenotengroep vertellen twee bezoekers over hun periode in de schoolperiode en het wonen bij Bartimeus.
Bent u geïnteresseerd kom dan langs in het Wijkcentrum Middelharnis. De toegang is gratis, er wordt alleen twee euro gevraagd voor de koffie en thee
Voor meer informatie over Oogcafé Middelharnis kunt u terecht bij Leo Wessel via 06-48326101.