Afbeelding
Foto:

Openstelling van boerderij 'Ouwe Stee' Achthuizen

ACHTHUIZEN - Even gonsde het door de lucht dat de openstelling van de boerderij de 'Ouwe Stee' niet meer plaats zou vinden. Maar gelukkig: niets is minder waar. Vanaf zaterdag 4 mei kunnen de mensen weer terecht op de boerderij op de Schaapsweg 25 te Achthuizen.


Inmiddels is in de vijf jaar dat de Boerderij de 'Ouwe Stee' zijn hek heeft geopend al veel publiek op het erf ontvangen. Een van de bewoners die in 2013 is verhuisd en inmiddels in Nieuw Rijsenburg woont, heeft afgelopen maart het nieuws gehaald. Zij kreeg bezoek vanwege het behalen van haar hoge leeftijd. Tijdens dit bezoek van de burgemeester van Goeree-Overflakkee aan de oudste inwoonster van het eiland, mevrouw Cor Ras, die op 17 maart 106 jaar mocht worden, was er tijdens het gesprek, waarvan het verslag in meerdere kranten staat, ook gesproken over de mogelijkheid haar vroegere woning, de boerderij de 'Ouwe Stee', te bezoeken. Mevrouw Ras is daar geboren en heeft daar samen met haar zus gewoond tot zij op de hoge leeftijd van 100 jaar was. De burgemeester had vernomen dat de boerderij niet meer opengesteld zou zijn voor publiek. De onduidelijkheid over de mogelijkheid om de boerderij waar het om gaat te kunnen bezoeken. De boerderij zou gesloten zijn, maar dit is niet juist. In de komende maanden na de voorjaarsschoonmaak staat de voordeur weer open.
De boerderij is opengesteld vanwege zijn speciale sfeer van weleer, de rustieke inrichting van het huis waar de nostalgie van het verleden te vinden is. En waar men zich kan verbazen over wat de ijver van handen kan creƫren.
"In onze drukke en voortvliegende tijd is het heerlijk dat er een plaats op ons eiland is waar je de tijd van weleer in al zijn rust kunt meemaken. Het heden, het verleden in alle verhalen mee te krijgen, te zien en te ervaren. Het doel van deze openstelling is dan ook, dat wat niet door een boek in te zien of door naar beelden te kijken te beleven is, maar in de werkelijkheid het tastbare gevoel van vroeger terug te laten keren. Deze openstelling is er al sinds 2013 en wordt genoemd 'Tentoonstelling 100 jaar huisvlijt'. De 'Ouwe Stee' is elke zaterdag open van 11.00 tot 16.00 uur in de maanden mei, juni en juli", aldus de eigenaren.