Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 8 mei een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10.

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 6 mei a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

DIRKSLAND

Oranjebingo

Donderdag 25 april wordt de gezellige Oranjebingo gehouden in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg. Men gaat Koningsdag alvast vieren op deze Oranjegeldbingo met een hapje en een drankje en natuurlijk blijft het lootje voor de gratis bingo ook deze avond erbij. Verder is er nog een gigantische hoofdprijs die nog niet verklapt mag worden. "Maar er wordt iets verdubbeld". De zaal gaat open om 18.45 uur en de bingo begint om 19.30 uur. Graag parkeren op het terrein van de gemeentewerken naast de Vic.

Breicafé

Op donderdag 25 april staan de deuren weer open van het Breicafé. "Neem u eigen brei- of haakwerkje mee en kom genieten van de gezelligheid en de creativiteit van mede-breisters en -haaksters", aldus de organisatie. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee. Van 10.00 tot 12.00 uur is men welkom aan de Reginahof 1.

Pannenkoeken eten

Woensdag 1 mei kan er pannenkoeken worden gegeten aan de Reginahof 1. Pannenkoeken met kaas, spek of naturel en een lekker nagerecht. De kosten zijn € 10,- en de aanvang is 18.00 uur. Aanmelden kan tot 29 april via mail: joke.vandijk@careyn.nl of tel.: 06 53861647 o.v.v naam, telefoon en aantal personen.

GOEDEREEDE

Lezing kweken eenjarige planten

Op dinsdag 30 april geeft Wim Grimme voor Groei & Bloei een lezing over het kweken van eenjarige planten. Het gebruik van eenjarigen en eenjarig te telen planten is over het algemeen bekend. Het sortiment is doorgaans dat van het tuincentrum om de hoek. Er is echter veel meer te koop dan het sortiment dat een doorsnee tuincentrum aanbiedt. Het zelf zaaien van eenjarig te telen planten is meer dan de moeite waard. Je moet er echter wel wat voor over hebben, maar het resultaat is dat werk meer dan waard. Deze lezing gaat in op het opkweken van de eenjarigen en eenjarig te telen planten vanaf het moment dat het zaad binnenkomt tot het uitplanten buiten. Wat moet je allemaal weten om succes te hebben? Te denken valt aan kiemingtemperatuur, wel of geen licht, koude, enz. Welke grond moet ik gebruiken en mag ik die zomaar direct uit de zak gebruiken of moet ik er toch wat mee doen? Die vragen worden ook beantwoord. Ook aan de toestand van de grond in de tuin wordt aandacht geschonken. Een lezing voor mensen met een tuin en voor mensen die planten in potten en bakken willen. Deze lezing wordt gehouden in 'Oostdam', Jongkoenstraat 1, aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Toegang is gratis voor Groei & Bloei-leden, niet-leden betalen € 3,50.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Collecte voor familie Breen

De thuisfrontcommissie van de familie Breen, die door de MAF is uitgezonden naar Suriname, organiseert een collecte op het eiland van 28 april t/m 4 mei. MAF (Mission Aviation Fellowship) helpt met vliegtuigen mensen in arme gebieden en maakt afgelegen gebieden bereikbaar voor hulp en het Evangelie. De organisatie is nog op zoek naar collectanten voor Middelharnis, Goedereede en Dirksland! Mensen die een handje willen helpen, kunnen contact opnemen met Jorina Provily: 06-83426552 of jorinaprovily@gmail.com.

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Donderdag 9 mei is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in 't Centrum, Weesmolenstraat 12. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd: 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Chinees eten voor 55+

Het bestuur van Stichting ZIJN 55+ Ooltgensplaat nodigt de 55-plussers uit om op vrijdag 10 mei mee te doen met een heerlijke Chinese maaltijd. Vanaf 17.00 uur bent u welkom in 't Centrum, Weesmolenstraat 12. Kosten € 13,00 voor de maaltijd en € 1,00 voor de verloting (3 lootjes). Aanmelden bij Ati Verwoerd: 06 40 70 11 81, vóór vrijdag 3 mei.        

OUDDORP

Opbrengst collecte

De jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting van 7 tot en met 13 april heeft dit jaar € 1150,11 in Ouddorp opgeleverd. De Hartstichting bedankt de collectanten en inwoners van harte voor de bijdrage. Dankzij de giften werkt de Hartstichting aan concrete oplossingen om ieders hart zo gezond mogelijk te houden. Want een gezond hart is niet vanzelfsprekend.

Evangelisatieavond

Op vrijdag 26 april wordt er een evangelisatieavond gehouden in Eben-Haëzer, Preekhillaan 5. De organisatie is in handen van evangelist C. van Drunen uit Emmen. Hij hoopt dan iets te vertellen over zijn werk als evangelist. De avond begint on 19.30 uur.

OUDE-TONGE

Breicafé

Woensdagavond 8 mei is het Breicafé weer geopend. Het Breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het Breicafé is geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Het concept Breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl.

STELLENDAM

Fotomiddag en Bingo 55+

Voor donderdag 2 mei organiseert de activiteitencommissie van de Stichting ZIJN de afsluitende middag van dit seizoen. Dit doet men door diverse foto's te tonen van de afgelopen activiteiten en tevens worden er drie rondjes bingo gespeeld, waarmee weer leuke prijsjes zijn te winnen. Verder wordt men getrakteerd op iets lekkers bij de koffie en is nog een verrassing. De aanvang is 14.30 uur. De zaal is geopend vanaf 14.15 uur. Entree is € 3,50. De middag wordt gehouden in het Haegse Huus. Opgeven hiervoor kunt u bij mevr. M. v. Oostenbrugge, tel.: 491653, of bij mevr. E.S. Spahr v.d. Hoek, tel.: 602411. 16 mei tot slot een fietstocht richting Voorne Putten/Oostvoorne. Afstand: ± 45 km. Vertrek vanaf het Haegse Huus. De start is rond 11.00 uur. Opgeven hiervoor kan ook bij bovengenoemde mensen. Het fietsen gaat alleen door met goed weer.

Laatste goedereninzameling

Het Roemenië comité van Stellendam heeft een belangrijke mededeling. Vanwege verschillende omstandigheden is het comité genoodzaakt te stoppen met het inzamelen en transporteren van goederen. Er zal nog één keer een inzameling worden gehouden op vrijdag 3 mei a.s. aan de Prinses Margrietstraat. "Wij bedanken alle sponsors èn vrijwilligers en een ieder die op welke manier dan ook al die jaren hebben meegewerkt en dit mede mogelijk hebben gemaakt!", aldus het comité.

Bijeenkomst PGGO

De koffie-/theemiddag van het Platform Gehandicaptenbeleid Goeree-Overflakkee die onlangs werd ge houden in Stellendam, was weer een gezellige bijeenkomst. Er was ruimte om onderling bij te praten en kennis te maken met nieuwe deelnemers. Er werd informatie gegeven over de activiteiten van het PGGO in het afgelopen seizoen en over het Project Aanvullend Vervoer (in samenwerking met de gemeente) voor deelnemers van scootmobieltochten. Voor datums en informatie over aanvullend vervoer, kijk op onze website www.pggo.nl. Bron: Jenny Anker, Secretaris PGGO.