Afbeelding
Foto:

OPEN HUIS, nog altijd een verkooptool van deze tijd?

Als er één markt veranderd is, is het zeker de woningmarkt! Waar het slechts twee jaar geleden hard zoeken was naar kopers, zijn de makelaars nu vooral op zoek naar verkopers… Kortom, van een kopersmarkt met volop aanbod, naar een verkopersmarkt door schaarste. Is een Open Huis dan nog wel van deze tijd? "Jazeker", zeggen de Dames van Jansen volmondig, ze kijken uiterst tevreden terug op het recente Open Huis.

Zaterdag 30 maart jongstleden was het weer zover, de voorjaarseditie van het landelijke Open Huis. Bij Het Huis van Jansen kan elke verkoper vrijblijvend en gratis deelnemen, dit resulteerde deze editie in 15 deelnemers. De voorbereidingen worden op kantoor getroffen, een "goodiebag" met raamposter, bezichtigingshulpen, promotiemateriaal en natuurlijk overheerlijke cake worden gefaciliteerd. De week voorafgaand adverteren we met de deelnemende woningen, uiteraard in de krant, maar ook op social media en via onze nieuwsbrief brengen wij onze deelnemende woningen onder de aandacht. Vanaf 11.00 uur de bewuste zaterdag zitten we vervolgens in de startblokken. Onze deelnemende verkopers thuis en De Dames van Jansen op kantoor, om direct in te kunnen springen wanneer nodig. En ook deze editie mocht dat direct tot een drietal verkopen leiden. De week erop is vervolgens nog zeker zo leuk en spannend. Dan worden alle bezoekers nagebeld, zodat tweede bezichtigingen of verkoopgesprekken voor de eigen woning geregeld kunnen worden. De eerste koopaktes worden al opgesteld en ondertekend. Denk dan nog eens aan de aankoopbegeleiding, de verkopers dreigen tenslotte "dakloos" te worden en begeven zich volop op de kopersmarkt. Kortom, heerlijke drukte met fantastisch resultaat.

Helaas mogen we niet alle deelnemers verblijden met dit resultaat, ondanks hun enthousiaste inzet. Het Huis van Jansen waardeert deze inzet enorm en gaat zeker niet stilzitten, maar werkt samen met de verkopers met veel plezier verder aan het verkooptraject. Tenslotte is niet voor elke woningzoeker het Open Huis een passend moment en werken de Dames van Jansen dan ook graag op afspraak!