Afbeelding
Foto:

Kerstproject Jongerenkoor op Goeree-Overflakkee

Wildeman noemt het uniek. Dit eilandelijk Kerstproject Jongerenkoor. Met als leidend thema 'De blinkende Morgenster'. Naast de dirigent verlenen Jan Hoek (organist), Joost van Belzen (pianist) en Marin van Moort (fluitist) hun medewerking. Uniek omdat er geen jongerenkoor meer op het eiland is. Aan de vooravond van zijn vertrek naar Canada, voor een concert in de Jack Singer Concert Hall Calgary, wilde Wildeman graag toelichting geven op het Kerstproject Jongerenkoor. Over de opzet, de repetities, de drie concerten en uiteraard over de mogelijkheden om deel te nemen aan dit nieuwe project.

Repetities/concerten

Eerst over de repetities. Een generale repetitie moet nog worden ingepland. Wel staan er vier repetities vast op de maandagen 9 en 30 september en de donderdagen 24 oktober en 5 december. De repetities vinden plaats in het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente te Ouddorp. Dat alles ter voorbereiding op de drie concerten. Op zaterdag 7 december in Ouddorp (HHG aan de Diependorst), op woensdag 11 december in de Grote Kerk aan de Ring in Middelharnis en op Tweede Kerstdag (26 december) in de Grote Kerk in Gorinchem. Aan dit laatste concert zullen meerdere koren hun medewerking verlenen. De concerten beginnen steeds om 19.30 uur.

Interkerkelijk

Wildeman hoopt op en verwacht zeker een vijftigtal aanmeldingen. Maar het mogen er veel meer zijn, geeft hij aan. Voor alle duidelijkheid: het gaat hier om een interkerkelijk koor. Iedereen die belangstellend is, die het project aanspreekt, tussen 12 en 45 jaar, is welkom. De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Na registratie krijgt men een muziekmap met daarin opgenomen de liederen die het jongerenkoor zal zingen. Dat betekent dat men dan thuis kan oefenen. Dat is belangrijk. Het aantal repetities is beperkt en hoe sneller men de materie onder de knie heeft, hoe beter de bijdragen kunnen zijn die dan in de repetities ten gehore worden gebracht.

Inhoud

Het gaat in het Kerstproject om - door Peter Wildeman en Mark Brandwijk - gecomponeerde Nederlandstalige liederen. In feite een oratorium waarin de geschiedenis wordt bezongen over de verwachte komst van de Messias. Over de geboorte en over de Wijzen uit het Oosten, die de ster volgden naar de stal in Bethlehem. Dat is in grote lijnen, in 8 tot 10 stukken tot eenheid gesmeed, de kern van het project. Daarop is het thema 'De blinkende Morgenster' gericht. Dat jongeren al vanaf 12 jaar zich kunnen aanmelden biedt ook mogelijkheden voor leerlingen van de Prins Mauritsschool in Middelharnis, vertelt Wildeman. Meestal wordt bij koren (jong volwassenen) de leeftijd vanaf 16 jaar gehanteerd.

Welkom

De dirigent trekt de formatie van het project nog breder. Als men een muziekinstrument, bijvoorbeeld een trompet of harp, goed kan bespelen, ook dan is men welkom. Om de voorbereiding, de juiste balans in het jongerenkoor te kunnen realiseren, is tijdige aanmelding nodig. Te weten wat de mogelijkheden zijn. Daarom is als deadline van aanmelden 1 juni 2019 vastgelegd. Laat via een opname (op mobieltje) horen wat de inbreng van de aanmelder kan zijn. Instrumentaal of solozang. De kosten voor de muziek en de repetities zijn in totaal 25 euro. De opbrengst voor dit project wordt aan een goed doel besteed. En is men al lid van een koor, dan is dit wellicht een mooie gelegenheid om ook aan dit Kerstproject deel te nemen. Het is uiteraard geen concurrentie met een ander koor.

Aanmelden

Aanmelden uiterlijk 1 juni 2019. Dan moet duidelijk zijn hoe groot de koorformatie zal zijn. Dat is belangrijk voor het scheppen van de balans in het koor. Tenor/bas, sopraan/alt en de instrumentale inbreng. Kijk op de site voor dit Kerstproject Jongerenkoor : www.peterwildeman.nl. Klik op Kerstproject Jongerenkoor 'Ons Eiland' en geef je op. Ben je tussen de 12 en 45 jaar? Je bent van harte welkom. Wij willen je graag ontmoeten. Voor aanvullende vragen, stuur een mailtje naar info@peterwildeman.nl.