Gemeente betaalt 17.500 euro voor analyse zwembad De Staver

GOEREE-OVERFLAKKEE – Het college van b. en w. heeft ingestemd met de offerte die Sportfondsen heeft uitgebracht voor een externe objectieve analyse omtrent de klimatologische (technische) omstandigheden, veiligheidsaspecten en werkwijze in zwembad De Staver. De gemeente is hier opdrachtgever en draagt de kosten van 17.500 euro excl. btw. Sportfondsen schat 13 weken nodig te hebben voor de uitvoering.

Door Jaap Ruizeveld

Er komt een tweedelige rapportage. Allereerst de feitelijke vaststellingen op basis van de wet- en regelgeving (de zorgplicht van de exploitant en de gemeente) en over bedrijfsvoering en aanvullende verbetermogelijkheden. De gemeenteraad wordt uiteraard ingelicht over de uitkomsten van de externe analyse.

Onderdelen

De vele vragen over de klimatologische omstandigheden en bedrijfsvoering in zwembad de Staver brachten het gemeentebestuur – samen met het bestuur van SRGO – ertoe te besluiten dat het wenselijk is een externe analyse binnen zwembad De Staver uit te laten voeren. Raadsfracties vroegen ook met klem om aandacht voor de veiligheidsaspecten binnen het zwembad. Centraal in de externe analyse staan de fysieke omgeving (staat machines en installaties), werkwijze en uitvoering door SRGO, de klimatologische omstandigheden en het advies voor aanvullende verbetermogelijkheden. De onderzoeker zal ervaringen van regelmatige gebruikers van het bad meenemen in het onderzoek.

Sportfondsen

Sportfondsen exploiteert tal van sportaccommodaties en andere maatschappelijke accommodaties in Nederland, waaronder veel zwembaden. Het is een specialist in zwembadtechniek en leidt zwembadtechnici op. Adviseurs en specialisten binnen Sportfondsen kunnen ondersteuning, analyse en advies bieden aan organisaties die hiertoe behoefte voelen, op terreinen als bedrijfsvoering en techniek.