Vele handen maken licht werk

Door onze handen ineen te slaan, hebben we samen al twee internationale diners kunnen realiseren, de Kerstwandeling in Dirksland en de Keigave Dagen. Door deze samenwerking is iets ontstaan wat bij beiden initiatieven hoog op het lijstje stond. Wel- en niet-gelovigen samen laten deelnemen aan activiteiten voor jong en oud. Wat een prachtige ontwikkeling voor Dirksland.
Vanaf 2016 opende de Hervormde Gemeente in de voormalige bibliotheek in Dirksland een laagdrempelig inloophuis, waar iedereen terecht kan voor koffie, een praatje of een activiteit. Zoals een handwerkmiddag. Terwijl er gewerkt wordt aan prachtige werken, worden allerlei zaken besproken.
Net zoals bij 'Mi Mekaore', wil De Oude Bieb een plek realiseren waar mensen makkelijk met elkaar in contact kunnen komen, ongeacht of ze wel of niet een kerk bezoeken. De Oude Bieb is vijf dagdelen per week open en het aantal vaste activiteiten nemen toe. Maar ook als er mensen binnenkomen met leuke ideeën, kan er ruimte beschikbaar gesteld worden. Voorwaarde is wel dat het inloophuis open blijft tijdens de activiteit. Natuurlijk moet de activiteit passen bij de doelstelling van De Oude Bieb: dat Dirkslanders in contact komen met elkaar.
Om de doelstelling een groter geheel te geven, werden er contacten gelegd met Mi Mekaore. Tijdens deze gesprekken ontstond er een geweldige samenwerking. Zo ondersteunden de vrijwilligers van De Oude Bieb bij het internationaal diner. Een diner voor en met Dirkslanders en vluchtelingen en/of statushouders. Deze werd tweemaal bezocht door meer dan 200 mensen. Waarbij de Svik haar ruimte en faciliteiten beschikbaar stelde en de vrijwilligers van de Svik ondersteunde bij de werkzaamheden tijdens de Kerstwandeling en de Keigave Dagen.
Wie had dit ooit kunnen dromen? Samen voor Dirksland, ongeacht welk geloof, cultuur of overtuiging. We hopen dat dit leidt tot meer initiatieven.