Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelen

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 29 april a.s. een sjoelmiddag. Deze sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee. Iedereen is van harte welkom.

DEN BOMMEL

Avondvierdaagse

De Activiteitencommissie van VVDB gaat dit jaar, van 4 t/m 7 juni, de Avondvierdaagse organiseren in Den Bommel.
Vorig jaar vond de eerste editie van de VVDB vierdaagse plaats en dat was een dermate groot success dat er nu een tweede editie komt. Er gaat wederom elke avond gestart én gefinisht worden bij VVDB op Sportpark de Kruus. We starten elke avond om 19.00 uur, onder begeleiding van voldoende verkeersregelaars en vrijwilligers. De afstand is 5 km per avond. Er kan vanaf nu ingeschreven worden bij Diane van Bergen, op adres Johan Frisolaan 20. Het inschrijfgeld is € 2,50 pp. Graag dit gelijk bij inschrijven voldoen. Er zal elke avond een lekkere verrassing uitgedeeld worden en uiteraard krijgt iedereen na afloop een leuk aandenken. Vrijdagavond is de feestelijke onthaal van de lopers. Dit gebeurt ook op de Kruus en er zal een gezellig terras zijn.

Breicafé

Woensdag 24 april is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34. Inloop van 19.30 - 22.00 uur. Entree € 1,75. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad 06-20 10 40 65. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

DIRKSLAND

Rommelmarkt

Er wordt zaterdag 20 april weer een rommelmarkt gehouden in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg. De twee grote zalen zijn helemaal gevuld met kramen. Voor de rommelmarkt van 4 mei zijn nog enkele tafels vrij. De markt duurt van 10.00 tot 15.00 uur en de toegang is gratis.

Einde cursus Dance4kids

Vrijdagavond 13 april was het zover. De kinderen die de afgelopen maanden meegedaan hebben aan de danscursus van Dance4kids olv Patrick Lagas van dansschool 'Brouwersgast' mochten hun geleerde dansmoves laten zien. En wat deden ze het goed. Van de kleinste van 3,5 tot de oudste van bijna 12. Aan het einde van de uitvoering kregen alle deelnemers een gouden medaille en diploma met daarop zeer mooie cijfers. En niet zomaar cijfers van achten tot aan prachtige 9,5s. Om te jureren was Peter Bosveld, o.a. bekend van Dancing with the stars, afgereisd naar de Victoriahal in Dirksland. Na de zomervakantie hoopt de SVIK weer verder te gaan met een nieuwe cursus in de Victoriahal, mits er genoeg aanmeldingen zijn. Aanmelden kan vanaf nu via jeugdwerk@svik.nl

GOEDEREEDE

LEeF vrouwendag

Op zaterdag 18 mei organiseert LEeF (Ladies Event Flakkee) weer een vrouwendag. Het thema dit jaar is 'Ik bouw op U'. Naast een creatieve workshop is ruimte voor samenzang en ontmoeting. Ook zal Jet Roodnat spreken rond dit thema.
Dit jaar wordt de vrouwendag georganiseerd in een zaal van woonzorgcomplex 'Westvoorne' te Goedereede (Hongaarseplein). De dag begint om 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur) en is rond 20.00 uur afgelopen. Kaarten á €15,- (inclusief Afternoon-Tea) zijn te koop bij Boekhandel Akershoek in Ouddorp en Boekhandel Van der Boom in Sommelsdijk.
Meer informatie over LEeF is te vinden op de Facebookpagina: www.facebook.com/vrouwendagGO.

Paasviering

Op donderdag 18 april houdt de christelijke vrouwenbond 'Goeree' een Paasviering met medewerking van Joline Sperling, harp, en Jowan Tanis, orgel. Aanvang 20.00 uur in verenigingsgebouw Oostdam te Goedereede. Belangstellenden zijn hartelijk welkom. Meer info via 0187-683223.

OUDDORP

Rommelmarkt

Op zaterdag 20 april hoopt men een rommelmarkt te houden t.b.v. Stichting Stéphanos. De markt is van 8.00 tot 15.30 uur aan de Molenblok 24.

Van der Linde rommelmarkt

De Van der Linde rommelmarkt, Zuidweg 3 industrie-terrein richting haven, is extra open op woensdag en donderdag. Volgende week van dinsdag t/m vrijdag 10.00-12.00. zaterdag 20 en 27 april gesloten. Er is vraag naar christelijke cd's.

'Voor de jeugd van vroeger'

Woensdag 24 april viert de 55+ club haar 12 en een halfjarig jubileum. Voor deze feestelijke middag heeft de club Sjaco van 'Voor de jeugd van vroeger' uitgenodigd. Zoals de titel al doet vermoeden neem Sjaco u mee terug naar uw jeugd. Samen met u zet hij de bloemetjes buiten en kunt u genieten van echte klassiekers. Denk hierbij aan de seventies hits 'De clown', 't Is weer voorbij die mooie zomer' en 'De vlieger'. Hij gaat nog verder terug in de tijd met 'Weet je nog wel...?', 'Daar bij die molen' en 'we laten de sterren flonkerend aan de hemel staan' Het concept van "Voor de jeugd van vroeger" is dat er menukaarten uitgedeeld worden. Hiervan mag u zelf een liedje ( Engels- of Nederlandstalig) uitkiezen. U stelt dus zelf het programma samen. Tussen de liedjes door vertelt hij anekdotes over vroeger. U kunt zich voor deze gezellige middag aanmelden bij Joke van Dam tot 22 april. De entree bedraagt € 5 dit is inclusief een kopje koffie of thee. Woensdag 1 mei staat de club stil bij de tweede wereld oorlog.

OUDE-TONGE

Goederen voor Uzon

Zaterdag 20 april houdt de Werkgroep Uzon van de Hervormde PKN Gemeente weer een inzameling van goederen voor Uzon op het inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein). Van 9.30 tot 11.30 uur staat men klaar om uw schone, goed bruikbare spullen in ontvangst te nemen.Twijfelt u aan de bruikbaarheid ervan of moet er iets opgehaald worden, neemt u dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

Bingo O-G-O

Woensdag 24 april is er een bingo van de O-G-O. De bingo begint om 13.30 uur in het wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open om 13.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden negen rondes gespeeld voor € 3,50. Daarnaast zijn er nog negen gratis prijsjes. En in de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,- per ronde. Verder is er nog een verloting. De toegang is gratis.

SOMMELSDIJK

Knutselen voor Pasen

Woensdagmiddag 17 april kan je komen knutselen voor Pasen bij wijkvereniging de Zwaluw in Sommelsdijk. Ben je tussen de 4 en 12 jaar oud, kom samen met je vriendjes en vriendinnetjes. Entree bedraagt € 2.50 inclusief wat te drinken en een snoepje. Om 14.00 beginnen we en het is om 15.30 afgelopen. Alle hulp is welkom.

Bingo

Zaterdagavond 20 april is er bingo bij wijkvereniging de Zwaluw in Sommelsdijk. Er worden 11 ronden gespeeld met tal van leuke prijzen. Zaal open 19.30 aanvang 20.00 uur.

STELLENDAM

Rommelmarkt ijsclub

De Stellendamse ijsclub organiseert op 1 juni van 9.00 tot 15.00 uur voor de derde keer een rommelmarkt. De locatie is de ijsbaan aan de Eendrachtsweg, achter de bushalte. Er zijn nog kramen te huur voor € 25,-, grondplaatsen kosten € 15,-. Neem voor meer informatie of om een plaats te reserveren contact op via c.breeman@outlook.com of 06-22289903.