Afbeelding
Foto:

Kom kijken, beleven en proeven tijdens kijk bij de boer

GOEREE-OVERFLAKKEE - Tweede paasdag is het zover, dan zetten een aantal boerenbedrijven de schuurdeuren wagenwijd voor u open. U bent van harte uitgenodigd een kijkje te gaan nemen op het bedrijf en in het leven op de boerderij.

Wat moet een boer bijvoorbeeld allemaal doen om de aardappels gezond te houden en te laten groeien zodat er altijd aardappels in de winkel liggen? Op deze dag kunt u dat gaan uitzoeken op de bedrijven of stel uw vragen aan een van de boeren. Er zijn deze dag ook twee molens te bezichtigen. Dé kans om deze historische molens eens van binnen te bekijken.

Naast de uitleg over het bedrijf worden er ook diverse activiteiten georganiseerd. Zo kunt u bij Kwekerij Aleman B.V. komen kijken bij zaagdemonstraties en kunnen de kinderen bloemschikken. Bij de Leede V.O.F. kunt u bij de kalfjes kijken, er is een kleurhoek voor de kinderen en de Northernlake Shepherds zullen demonstraties schapendrijven verzorgen.
Bij kwekerij Hernesseroord is de kas gevuld met prachtige zomerbloeiers en worden er spelletjes georganiseerd voor de kinderen, de kinderboerderij en DOK16 zijn ook geopend.

Van grond tot mond

Mts. Van Dis heeft gekozen om u aan de hand van het thema "van grond tot mond" uitleg te geven over het telen van uien en boontjes. Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten, de PJ flakkee is aanwezig en er is een heuse "Boerenfoto-hoek".
Nelisse Agro Grond en Infra laat u deze dag kennismaken met hun machines in het thema "vroeger tot nu". Er is een frietkraam en voor de kinderen is er een skelterbaan en een paaspuzzel.
Bij melkveebedrijf Den Hartogh wordt de hele dag door gemolken en kunt u het melkproces bekijken. De kalfjes staan er lekker in het stro en u kunt door het hok lopen en de kalfjes aaien.
Bij de Beestenboel van Verweij kunt u bij de koeien komen kijken, hier hebben ze geen melkvee maar vleesvee. Deze dag zal er een luxueuze proeverij zijn en een bbq van eigen vlees. Voor de kinderen is er een strobak om in te spelen.
De deelnemende molens kunnen bezichtigd worden en bij de molen in Nieuwe-Tonge is er de mogelijkheid om eigen gemalen meel te kopen.

Kortom de boeren op het eiland hebben er weer alles aan gedaan om een leuke en interessante dag te maken voor jong en oud. Voor meer informatie over de bedrijven en de adressen www.kijkbijdeboer.nl of volg ons op facebook.