Afbeelding
Foto:

Stefan en Gerriët Maliepaard bereiden zich voor op uitzending naar Oeganda

SOMMELSDIJK - Deze maand vertrekken Stefan en Gerriët Maliepaard uit Sommelsdijk, met hun drie kinderen, naar Engeland. Dit hoort bij de voorbereiding op hun uitzending naar Oeganda. In dit Afrikaanse land hoopt Stefan te gaan werken voor de Mission Aviation Fellowship (MAF).

Al jaren hebben Stefan en Gerriët het verlangen om voor de MAF in het buitenland te gaan werken. MAF is een hulporganisatie die wereldwijd met zo'n 130 vliegtuigen hulpverleners en zendelingen vervoert. Behalve piloten heeft de MAF ook technici nodig, die het onderhoud van de vliegtuigen verzorgen. En daar hoopt Stefan een rol in te gaan spelen.

Sinds 2016 is de familie Maliepaard bezig met de voorbereidingen. Eerst werden ze door MAF geselecteerd. Daarna is Stefan, opgeleid als autotechnicus, begonnen om zich om te scholen tot vliegtuigtechnicus. Inmiddels is hij vergevorderd met zijn opleiding. In 2017 kwam een thuisfrontcommissie tot stand, die de uitzending ondersteunt en aandacht vraagt en steun werft voor de missie van Stefan en Gerriët.

De volgende stap is een vormingstraject van drie maanden op de All Nations Bijbelschool in Engeland, gevolgd door een korte training van de MAF, eveneens in Engeland. Het is voor Stefan en Gerriët en hun kinderen Aron (5), Matthias (2) en Jiska (geboren in januari) een eerste kennismaking met het wonen in het buitenland. Daarna hopen ze nog enkele maanden in Nederland te verblijven, om eind 2019 uitgezonden te worden naar Oeganda.

De uitzending kan niet slagen zonder meeleven, gebed en financiële steun. Er zijn al heel wat donateurs en sponsors, maar er is meer nodig. Wie meer informatie wil, de nieuwsbrief wil ontvangen of een bijdrage wil leveren, kan terecht op www.maf.nl/maliepaard of bij de thuisfrontcommissie tfcmaliepaard@gmail.com.