Strandje bij Twins pas 2020 haalbaar

GOEREE-OVERFLAKKEE – Liesbeth Keijzer (CDA) stelde donderdagavond mondelinge vragen aan portefeuillehouder Feller over de stand van zaken voor het strandje nabij restaurant Twins aan de Schellingerweg op De Punt in Ouddorp.

Wanneer wordt dit strandje nu opgespoten en gereedgemaakt voor het binnenkort startend toeristisch seizoen, luidde haar vraag. Daarbij opmerkend dat deze werkzaamheden al in 2018 zouden worden uitgevoerd, maar tot nu toe ontbreekt elke activiteit.

Jaap Ruizeveld

De vraagstelling leidde tot flinke irritatie bij de VVD (Addy Rijerkerk). Zij gaf aan dat deze vraag al diverse keren is gesteld en van antwoord was voorzien. Echter uit de toelichting van wethouder Feller kwam er toch een update reactie, die aangaf dat ook dit seizoen het strandje niet ingericht kan worden. Een eerdere toezegging voor dit jaar was te optimistisch. Veel partijen zijn bij het onderwerp betrokken, waaronder de hoofdspeler Staatsbosbeheer, gaf Feller aan. Er ligt nu een nieuw plan (waarbij ook de dorpsraad is betrokken). Dit plan wordt nu getoetst op haalbaarheid voor het seizoen 2020. De raad kan een informatieve brief over dit onderwerp tegemoetzien.