Afbeelding
Foto:

Eilandelijke Rotary steunt pro-Deodoctoren

GOEREE-OVERFLAKKEE – Voorzitter Klaas van Kralingen van Rotary Doctors Nederland ontving vorige week een cheque van duizend euro van de Rotaryclub Goeree-Overflakkee. Waarnemend voorzitter Marlies Mulder overhandigde de cheque aan Van Kralingen, die op Goeree-Overflakkee woont en er als longarts heeft gewerkt.

Rotary Doctors Nederland brengt medische zorg in ontwikkelingsgebieden waar de toegankelijkheid tot medische voorzieningen beperkt is of zelfs geheel ontbreekt. Daarbij organiseert de hulporganisatie de zorg op een zodanige wijze dat de lokale bevolking deze op termijn zelfstandig kan voortzetten. Met het oog daarop is er aandacht voor kennisoverdracht en het opleiden van onder meer artsen, tandartsen verpleegkundigen, paramedici en een medische staf ter plaatse.

Het geld komt ten goede aan projecten in Kenia en Ethiopië. Rotary Doctors Nederland zendt jaarlijks gemiddeld 35 artsen en andere medici uit voor vier tot zes weken. Zij doen dit werk pro Deo. Rotary Doctors Nederland is daarom afhankelijk van giften. Die komen vanuit de Rotaryclubs, maar zijn ook afkomstig uit andere bronnen, zoals landelijke organisaties. Daarnaast zijn er bedrijven en particulieren die doneren voor dit werk. De cheque van de Rotaryclub Goeree-Overflakkee was een extra gift.