Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Longpunt Haringvliet

Donderdag 11 april is er een bijeenkomst voor iedereen met een longziekte. Het onderwerp deze middag is: 'Longpunctie: Wat zegt het eigenlijk over mijn longen?' Annet Kieboom, longfunctieanalist, en longarts Peter van Hal geven uitleg over dit onderwerp en gaan in op vragen. Bijvoorbeeld: Bestaat er een relatie tussen mijn longfunctie en hoe ik me voel? De bijeenkomst van Longpunt Haringvliet vindt plaats op donderdag 11 april van 14.00 tot 16.00 uur in Verenigingsgebouw Onder de Wiek, Ring 57 te Dirksland. Deelname is gratis, ook voor niet-leden.

Bingo

Op donderdag 11 april is er een geldbingo in de Victoriahal, Philipshoofjesweg 57a. Er zijn geldprijzen te winnen en er zijn hapjes voor de deelnemers. De zaal gaat om 18.45 uur open, om 19.30 uur start de bingo.

Breicafé

Op donderdag 11 april is een ieder weer hartelijk welkom in het Breicafé Klein Parijs. Neem uw eigen brei-, haak- of borduurwerk mee. Als deze activiteit u ook aanspreekt, maar het is er nog niet van gekomen, loop dan gerust een keer binnen of kom een kopje koffie drinken. Er zijn geen kosten aan verbonden. Het Breicafé wordt gehouden aan de Reginahof 1 en is vanaf 10.00 tot 12.00 uur.

GOEDEREEDE

Goeie Hoop

Op dinsdag 16 april is er een avond van de Vereniging Vrouwen rondom Goeree (VVRG). Arina Hoogenboezem uit Waddinxveen zal vertellen over 'Goeie Hoop' in Zuid Afrika. Deze stichting, aan de voet van het Hottentots-Holland gebergte, is een door de Zuid-Afrikaanse Overheid erkend Child and Youth Care Centre. Hier kunnen kinderen uit noodsituaties een veilig onderkomen ontvangen. De kinderen zijn tussen de 0-18 jaar oud. Met een PowerPoint lezing laat zij zien wat de stichting allemaal betekent. Er zijn ook handgemaakte spullen te koop om het project te ondersteunen. De bijeenkomst start om 20.00 uur in 'Oostdam'. Ook niet-leden zijn van harte welkom, zij betalen € 5,- p.p. Noteer in uw agenda ook de laatste avond van het seizoen: dat is Bingo op dinsdag 14 mei. Voor meer informatie kunt u terecht bij Riet v. Ommeren: 0187-493205.

MELISSANT

Koffieochtend 55+

Op woensdag 10 april is er weer een koffieochtend in de Melishof. Voor deze ochtend is Willeke Mierop van BodyCheck Massage, Voeding en Welzijn uit Ouddorp uitgenodigd. Zij geeft een presentatie over gezonde voeding: waar op te letten bij bv. etiketten op producten. Tevens kunnen de bezoekers ook zelf aan de slag: het maken van gezonde hapjes. De aanvang is 10.00 uur en de ochtend duurt tot ongeveer 12.00 uur. Entree bedraagt € 3,-. Graag voor deze ochtend opgeven, dit vanwege de inkopen voor de hapjes.
Opgeven bij Dirk en Elly Spahr v.d. Hoek; tel.: 602411. Wilt u komen, maar bent u slecht ter been, neem contact op met Dirk of Elly en u wordt gehaald en thuisgebracht.

Avond vrouwenvereniging

Voor vrijdagavond 12 april organiseert de vrouwenvereniging een avond waarbij de hele gemeente van harte welkom is. Deze avond zal de fam. Kieviet te gast zijn. Zij zullen ons deze avond een beeldpresentatie verzorgen over het leven van John Bunyan. Er is een boekentafel aanwezig en er wordt een collecte gehouden voor de Bunyanstichting. Jong en oud zijn van harte welkom vanaf 19.15 uur in De Poort, Voorstraat 14.

Paaskrans maken 55+

Op dinsdag 16 april is er gelegenheid om een mooie Paaskrans te gaan maken in de Melishof. Tevens is er dan ook een high tea met lekkere hapjes en theesmaakjes. Voor de krans heeft u alleen wat versiering, eventueel wat krulwilg, klimop en een snoeischaartje nodig. Mocht u dit niet hebben: materiaal is aanwezig; evenals de krans. De aanvang is 13.30 uur en het eindigt om ongeveer 17.00 uur. Entree bedraagt € 4,50. Graag hiervoor opgeven bij Dirk en Elly Spahr v.d. Hoek; tel.: 604211, voor 12 april. Wilt u komen, maar bent u slecht ter been, neem contact op met Dirk of Elly en u wordt gehaald en thuisgebracht.

MIDDELHARNIS

RealTime jongerenavond

Zaterdag wordt er weer een RealTime jongerenavond gehouden met als thema 'De waarheid in pacht'. "Zijn christenen intolerant? Voor veel niet-christenen is dat antwoord snel gegeven. 'Ja', zeggen ze: 'Als christelijke partijen de meerderheid krijgen, dan…' En dan volgt er vaak een rijtje zogenaamde vrijheden die dan zouden verdwijnen. Maar als de vraag aan jou gesteld wordt, welk antwoord zou jij geven? Hebben christenen de waarheid in pacht?" Over deze vragen hoopt zaterdag 13 april ds. P.D. Teeuw uit Moordrecht te komen spreken. Ds. Teeuw is sinds 2016 predikant in zijn eerste gemeente, de Hervormde Gemeente Beth-El te Moordrecht. Jong en oud weer hartelijk welkom in de CSG Prins Maurits te Middelharnis. Aanvang 19.45 uur. www.realtimego.nl.

Kleedjesmarkt

Op vrijdag 12 april verandert het plein van de Bosseschool in Middelharnis in een kleedjesmarkt. De kinderen verkopen hun spullen op deze markt. Daarnaast zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd. Ook staan er kraampjes met lekker eten en drinken en zal er een verloting zijn met prachtige prijzen. De opbrengst komt ten goede aan de Bossebieb, de schoolbibliotheek. Iedereen is dan van harte welkom van 13.30-15.30 uur, het adres is Juliana van Stolberglaan 19a in Middelharnis.

Spullen voor Jaarmarkt

Zaterdag 13 april is er de laatste keer gelegenheid om goede spullen voor de Jaarmarkt van de Hervormde Gemeente Middelharnis in te leveren op het industrieterrein aan de Lorenz 1 te Middelharnis. Van 10.00 tot 11.00 uur staan medewerkers voor u klaar om ze in ontvangst te nemen.Het is ook mogelijk spullen af te leveren bij De Hoeksteen aan de Ring te Middelharnis .

PCOB ledenmiddag

Maandag 15 april is Maria Maliepaard te gast bij de PCOB. Zij is net terug uit Kenia, waar ze ondersteuning heeft verleend aan het project van Don Bosco, genaamd Bosco Boys. Hier verblijven straatkinderen die om verschillende redenen niet meer naar huis kunnen of durven. De bijeenkomst begint om 12.00 uur in De Hoeksteen in Middelharnis en start met een broodmaaltijd. De entree is € 7,-, vooraf opgeven bij secretaris: secretaris.pcob.go@gmail.com.

Palmpaasstokken maken

Op zondag 14 april om 11.00 is er een gezinsviering in de Rooms-Katholieke kerk aan de Langeweg 52 te Middelharnis. Voor deze dienst worden er op zaterdag 13 april om 14.00 uur in het jeugdgebouw naast de kerk Palmpaasstokken gemaakt. Voor meer informatie en om aan te melden kan er contact worden opgenomen met pastor Lizzy Beenhakker: 06-31901126, of lizzybeenhakker@gmail.com.

Aanschuifkoor

Veel mensen weten het: zingen maakt blij. Samen zingen maakt zelfs nog veel blijer! Het Aanschuifkoor staat onder de enthousiaste leiding van Germaine Compier. Zij praat de diverse nummers aan elkaar en zorgt voor muzikale begeleiding. Om mee te doen met het Aanschuifkoor hoef je geen uitstekende zanger of zangeres te zijn. Hier en daar een valse noot is zelfs geen enkel probleem. Het elkaar ontmoeten, samen zingen en plezier hebben in het zingen is veel belangrijker. Het Aanschuifkoor wordt donderdagmiddag 11 april gehouden in Het Diekhuus, van 14.00 tot 15.30 uur. Deelname is gratis.

NIEUWE-TONGE

Bingo-avond

Op vrijdagavond 12 april organiseert de wijkgroep van Nieuwe-Tonge weer een gezellige bingoavond in Ons Dorpshuis. Er zullen tien rondes gespeeld worden met mooie prijzen en de bingo wordt afgesloten met een superronde. Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur.

OUDDORP

Zendingsavond Malawi

Zendingscommissie 'Onderwijst al de volken' heeft voor woensdag 17 april een zendingsavond belegd. Dhr. Kramer van de ZHHK is enkele weken geleden op bezoek geweest in Malawi. Over de voortgang van het zendingswerk hoopt hij een en ander te vertellen. De spreker zal ook wat te vertellen hebben over de praktische hulpverlening als gevolg van de orkaan Idai. Deze orkaan heeft één van de grootste natuurrampen veroorzaakt in zuidelijk Afrika. Plaats van samenkomst is Eben-Haëzer, Preekhillaan 3. Aanvang 19.30 uur. Er zal een collecte zijn voor het zendingswerk aldaar.

Voorjaarsfair

Op vrijdag 31 mei organiseert peuterspeelzaal 'De Gornet' van 9.00 tot 15.00 uur een Voorjaarsfair in de ring van Ouddorp. Er zijn verschillende activiteiten voor de kinderen, uiteraard is er een springkussen, een grabbelton en nog veel meer! En er is een diversiteit aan kramen en kleedjes. De kinderen kunnen deelnemen aan de activiteiten, incl. drinken en iets lekkers. Hiervoor kunt u kaartjes kopen bij de peuterspeelzaal voor € 2,- of op de dag van de fair voor € 2,50. Bij interesse voor het huren van een kraampje of kleedje kan er worden gemaild naar: voorjaarsfairdegornet@hotmail.com. Spullen inleveren voor de fair kan op 6, 13, 20 & 27 mei aan de Marijkeweg 7-A van 13.00 tot 14.00 uur. A.u.b. geen witgoed, meubels, kleding en audio-/pc-spullen.

Kinderdienst

Zondagmorgen 14 april is er om 10.00 uur weer een kinderdienst in de Gereformeerde Kerk. Jet Roodnat zal op deze Palmpasen met de kinderen nadenken over de intocht in Jeruzalem. Ook is er een eigen kinderkoortje waarmee samen leuke liedjes worden gezongen. "Jullie zijn natuurlijk allemaal van harte uitgenodigd, en neem gerust vriendjes en vriendinnetjes mee", aldus de organisatie.

Van der Linde rommelmarkt

Zaterdag, maandag en dinsdag van 10.00-12.00 uur gaan de deuren open van een extra ruimte in de loods van Bouwbedrijf v/d Linde, Zuidweg 3, die ingericht is met de nieuwste voorraad rommelmarktspullen en spullen uit de jaren '50.

Voorjaarsmarkt

Zaterdag 13 april is er bij de Hervormde Kerk een voorjaarsmarkt van 10.00 tot 14.30 uur. De markt wordt gehouden in De Morgenster, ingang Hoenderdijk. Er is van alles te koop, o.a. voorjaarsstukjes, huisgemaakte lekkernijen en Ouddorpse advocaat. Ook wordt er soep met broodjes geserveerd. Natuurlijk kan er ook een bakje gedronken worden met wat lekkers erbij.

OUDE-TONGE

Paasmiddag 55+

De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge organiseert op woensdag 17 april een Paasmiddag voor alle 55-plussers. De locatie is het Dienstencentrum aan de Bernhardstraat 27. Rond 17.00 uur wordt er gezamenlijk genoten van een luxe broodmaaltijd. De totale kosten van deze middag zijn € 11,-. Vooruitbetaling € 2,50. Aanmelden vóór 15 april bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met naam en adres en vooruitbetaling in de bus gooien. Neem voor meer informatie contact op met Nel Vervloed: 0187-642697.

SOMMELSDIJK

Paaszangavond

Vrijdagavond 12 april wordt in de Rehobôthkerk te Sommelsdijk een Paaszangavond gehouden, waaraan het Christelijk Gemengd Rebobôthkoor Sommelsdijk en het Interkerkelijk koor Rejoice uit Zuidland medewerking zullen verlenen. Beide koren staan onder leiding van Flip Markwat. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Rik Melissant, Naast de koorzang zal er ook samenzang zijn. De toegang is gratis, tijdens de zangavond zal een collecte worden gehouden, waarvan de opbrengst bestemd is voor de MAF (Sjaak & Paulina Breen). Aanvang 19.30 uur, de kerk gaat open om 19.00 uur. Adres Rehobôthkerk: Olympiaweg 44.

STELLENDAM

Zangavond

Op Stille Zaterdag, 20 april, om 19.30 uur is er een zangavond in de Hervormde Kerk van Stellendam. Het thema is Belijden en Gedenken. Aan de avond werken twee koren mee. Mannenkoor Door Eendracht Verbonden onder leiding van Jurriën van Kooten, organist is Wiljan de Geus. En het kamerkoor Da Lui Cantiamo onder leiding van Willem Chr. Meyboom en organist Jan Bezuijen. Dominee Hoolwerf verzorgt een meditatie. Na afloop is er gelegenheid om in de zaal bij de kerk met elkaar wat te drinken. De organisatie nodigt iedereen uit om de avond te belijden en gedenken.

Rommelmarkt ijsclub

De Stellendamse ijsclub organiseert op 1 juni van 15.00 tot 21.00 uur voor de derde keer een rommelmarkt. De locatie is de ijsbaan aan de Eendrachtsweg, achter de bushalte. Er zijn nog kramen te huur voor € 25,-, grondplaatsen kosten € 15,-. Neem voor meer informatie of om een plaats te reserveren contact op via c.breeman@outlook.com of 06-22289903.