Wethouder Peter Feller en Arjan v.d. Hoek (BIZ) leggen de laatste stenen.
Wethouder Peter Feller en Arjan v.d. Hoek (BIZ) leggen de laatste stenen. Foto:

Parkeerterrein Goudsmiene feestelijk geopend

OUDDORP - Vrijdagmorgen is met het leggen van de laatste stenen het nieuwe parkeerterrein Goudsmiene in Ouddorp officieel geopend. Op een gunstige locatie, direct bij het centrum, is plaats voor 143 voertuigen. Wethouder Feller van de gemeente Goeree-Overflakkee en Arjan v.d. Hoek namens de BIZ (Bedrijven Investerings Zone) verrichtten als kundige stratenmakers de laatste handeling. Omwonenden (de buren), raadsleden, dorpsraad, ondernemers, aannemersbedrijf en vertegenwoordigers van een aantal verenigingen, woonden het feestelijk moment bij.

Door Jaap Ruizeveld

Nog niet alle voorzieningen zijn klaar. Er moeten nog enkele lichtmasten worden vervangen en de 2 elektrische oplaadpalen (voor vier auto's) moeten nog aangesloten worden. Maar dat gebeurt tijdig voor Pasen, bij het begin van het nieuwe toerististenseizoen. Voorafgaand aan de openingshandeling was er vrijdag een korte samenkomst in de Dorpstienden.

Beste plek

Portefeuillehouder Peter Feller toonde zich content met het bereikte resultaat. Er is een jarenlange aanloopfase afgewerkt. Daarbij steeds uitgaande van het geconstateerde tekort aan parkeerplaatsen bij het dorpscentrum. In het Verkeerscirculatieplan Ouddorp 2 van 2014 is de noodzaak van deze voorziening nader uitgewerkt. Een jaar later in 2015 begon de zoektocht naar een definitieve geschikte locatie. Waar kon de parkeerplaats het best worden ingepast? De beste plek bleek De Goudsmiene.

Procedure

Er werden onderhandelingen voorbereid om tot grondaankoop te komen. Dat lukte. De raad stelde een krediet beschikbaar. In goede harmonie met de omwonenden, door Feller 'de buren' genoemd werd het project besproken en het leidde tot overeenstemming. Toen moest de procedure worden doorlopen. Daarna werd aannemer (bedrijf Lindeloo) ingeschakeld en het resultaat ligt er nu. Namens de ondernemers in BIZ Ouddorp dankte Arjan v.d.Hoek het gemeentebestuur voor de realisering van deze parkeervoorziening. Hierbij klonk applaus. "Mede in goed overleg met omwonenden is dit project tot stand gekomen. Een feestje voor ons allemaal en een bijdrage om, buiten de aangewezen parkeerterreinen, overlast van geparkeerde voertuigen te beperken".