Afbeelding
Foto:

EHBO Ouddorp bestaat 75 jaar

OUDDORP - Tijdens de jaarvergadering van de EHBO vereniging in Ouddorp hebben meerdere mensen een onderscheiding ontvangen van EHBO Nederland. De heer Meijer omdat hij maar liefst 40 jaar zijn diploma op zak heeft. Hij was toentertijd de jongste van de cursisten. Mevrouw J. Meijer-van Poortvliet is al 25 jaar bestuurslid en sinds 1999 penningmeester van de vereniging.

Daarnaast nam het nieuwe lid, mevr. K.J. Groenendijk-de Ronde, haar diploma in ontvangst Zij hoopt in het vervolg ook mee te gaan werken bij de lessen van de Jeugd A-opleidingen binnen de EHBO op de Koningin Beatrixschool.

Landelijke wedstrijden

Het is ook een bijzonder jaar voor de vereniging. Opgericht in 1944, betekent het dus dat het 75-jarig jubileum herdacht gaat worden. Op 25 mei 2019 wordt daarom de landelijke vergadering van EHBO Nederland gehouden in het zalencentrum Dorpstienden in Ouddorp. Maar daar blijft het niet bij. Ook de landelijke wedstrijden worden in hetzelfde gebouw gespeeld op die datum. Deze wedstrijden beginnen ca. 13.30 uur en zijn voor iedereen toegankelijk. Wilt u deze wedstrijden eens van dichtbij zien, dan bent u dus van harte welkom. Zo rond 16.30 uur zal er door de winnende wedstrijdploegen nog een finale worden gespeeld en om 17.00 uur zal de prijsuitreiking worden gedaan door wethouder Bruggeman.

Mensen die meer willen weten over de opleidingen van de EHBO, kunnen contact opnemen met het secretariaat van de vereniging via 06-31364686.