Afbeelding
Foto:

Krentenbrodenactie voor Woord en Daad

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het eilandelijk comité van Stichting Woord en Daad houdt op zaterdag 6 april de jaarlijkse krentenbrodenactie. De opbrengst is bestemd voor het Woord en Daadproject: "Noodhulp en Weerbaarheid". Woord en Daad werkt aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden vanuit Bijbelse opdracht. Ze is actief op het gebied van onderwijs, arbeid en inkomen en basisvoorzieningen (gezondheid, water en landbouw).

Noodhulp en Weerbaarheid

"Wereldwijd nemen de natuurrampen toe. Woord en Daad wil onze kwetsbare naaste bijstaan in de nood. Dat doen we door na een ramp direct noodhulp te verlenen. Maar ook door onze naaste voor te bereiden op mogelijke rampen. We doen dit via lokale partnerorganisaties die met elkaar samenwerken. Na de acute noodhulp focussen we op weerbaarheid. Bijvoorbeeld door te werken aan een sterker en veerkrachtigere lokale gemeenschap. Ook kijken we hoe de regio zich beter kan voorbereiden, zodat het een volgende ramp beter aankan. Vanuit onze ondersteuning hebben we aandacht voor diverse ontwikkelingen in de omgeving. Onderwijs, inkomen en opleiding en schoon drinkwater zijn allemaal zijn allemaal van belang voor het opbouwen van een goed leven na de ramp. Gezamenlijk werken we wereldwijd naar weerbaarheid", aldus de organisatoren.

Maak het verschil

Met de aankoop van één of meer krentenbroden (€ 4,- per stuk) aanstaande zaterdag wordt het werk van Woord en Daad ondersteund. Andere manieren om het werk te ondersteunen zijn het verzamelen en inleveren van gebruikte mobiele telefoons, kleine cartridges, gebruikte postzegels en oude ansicht kaarten, oude buitenlandse munten, spaarzegels, gebruikte brillen en oude balpennen. Daarnaast is er een sponsorprogramma en kunnen er cashewnoten, koffie en postzegels met het logo van Woord en Daad worden gekocht. Meer informatie staat op de website: www.woordendaadgo.nl.