Van links naar rechts: Gerry Schaaf, Corrie Vogelaar en Annet van Vugt.
Van links naar rechts: Gerry Schaaf, Corrie Vogelaar en Annet van Vugt. Foto:

Sursum Corda zet leden in het zonnetje

DIRKSLAND - Tijdens de sfeervolle algemene ledenvergadering van het Christelijk Gemengd Koor Sursum Corda op 21 maart zijn een aantal leden in het zonnetje gezet.

Eerst werd stil gestaan bij het 25-jarig lidmaatschap van Annet van Vugt. Trouw bezoekt zij de zangavonden en uitvoeringen van het koor. Dit combineert zij met haar andere hobby's zoals varen en wandelen. Naast de felicitaties ontving zij, uit handen van de secretaris, nog een mooie bos bloemen en een cadeaubon. Het koor hoopt nog vele jaren van haar zangkunsten te mogen genieten.

Daarna waren de voorzitster en de secretaris van het koor aan de beurt. Corrie Vogelaar (voorzitster) en Gerry Schaaf (secretaris) namen allebei, na 12 intensieve maar mooie jaren, afscheid als bestuurslid. Samen met de andere bestuursleden slaagden zij erin de vereniging weer tot bloei te brengen. Persoonlijke omstandigheden maakte het voor beiden onmogelijk de functies uit te blijven voeren. Sjoek Tanis als penningmeester en Kees Villerius als dirigent spraken de scheidende bestuursleden toe. Als blijk van waardering werd, namens het koor, aan beiden een bos bloemen en een prachtige halsketting overhandigd. Zij blijven gelukkig wel lid van het koor en hopen nog jaren mee te kunnen zingen. Tijdens de vergadering zijn Piet Jongejan en Joop Tieleman unaniem als respectievelijk voorzitter en secretaris gekozen.

Het koor, opgericht in 1929!, staat onder leiding van dirigent Kees Villerius en repeteert iedere donderdagavond in "Onder de Wiek" te Dirksland van 19.30 tot 21.30 uur. Het koor zingt een breed scala aan psalmen en christelijke liederen en schuwt daarbij uitstapjes in een andere taal niet.

Uitvoeringen

Op donderdag 11 april om 19.00 uur en donderdag 18 april om 19.30 uur zingt men paasliederen in respectievelijk "de Geldershof" en "de Vroonlande" te Dirksland. U bent van harte uitgenodigd de uitvoeringen bij te wonen. Mocht u ook mee willen zingen meldt u dan aan bij het secretariaat telefoon: 0187-492329 of kom naar de repetities.