Vijftig jaar De Motte in De Ouwe Waerelt

GOEREE-OVERFLAKKEE – Thema van nummer 55 van De Ouwe Waerelt is het jubileum van de vereniging die dit blad uitgeeft: historische vereniging De Motte. De vereniging werd op 22 maart 1969 opgericht en bestaat dus vijftig jaar.

De Motte begon als een vereniging van amateurarcheologen. Een van de belangrijkste opgravingen vond in de jaren zeventig en tachtig plaats bij Ooltgensplaat. Daar kwamen delen van de dertiende-eeuwse nederzetting Berwoutsmoer boven water. Later dit jaar, op 4 oktober, verschijnt hierover een boek, de jubileumuitgave van De Motte.
De Ouwe Waerelt bevat een interview met een van de oprichters van de vereniging: Rias Olivier. Ook zijn er artikelen over archeologische opgravingen en vondsten aan het Achterdorp in Dirksland en over Hotel Spee in Sommelsdijk.

De Ouwe Waerelt is een uitgave van de Historische Vereniging voor Goeree-Overflakkee De Motte. Leden van De Motte ontvangen De Ouwe Waerelt gratis in de bus. Het blad is ook te koop bij het Streekarchief Goeree-Overflakkee en Boekhandel Van der Boom in Sommelsdijk. Lid worden van De Motte kan via de secretaris van de vereniging, Jan Both, telefoon: 0187 - 488155, e-mail: j.both@goeree-overflakkee.nl.