Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Bingo en Paasmaaltijd 55+

Het bestuur van Stichting ZIJN 55+ Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 18 april a.s. mee te doen met een gezellige bingo, met aansluitend een heerlijke Paasmaaltijd in De Bommelstee. De bingo begint om 13.30 uur en kost € 4,50. De maaltijd begint om 17.00 uur en kost € 12,50. Neemt u deel aan beide activiteiten, dan kost het € 17,00. S.v.p. voor deelname maaltijd opgeven bij Janny Kamp: 611453, voor vrijdag 12 april a.s.

DIRKSLAND

Zingen voor Elim

Op 6 april is er een Psalmzangavond in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente te Dirksland, ten bate van Elim Nigeria. Organist is Martin Weststrate. Ds. K. Boeder zal de opening verzorgen. De avond vangt aan om 19.30 uur. De entree is gratis. Er zal een collecte gehouden worden voor Elim Nigeria. Ook zal er een verkooptafel zijn, waar o.a. appelbeignets zullen worden verkocht. U kunt de appelbeignets eventueel van te voren bestellen via jenhvangarderen@kliksafe.nl of 06-31395794. Prijs: € 1,- per stuk. Elim Nigeria zet zich in voor mensen met een beperking in Igede, Nigeria. Elim is dertig jaar geleden ontstaan door het werk van zuster Coby van Rossum. Gehandicapten werden in die tijd verguisd en verwaarloosd. Zij ontfermde zich over hen en sprong voor hen in de bres. Nu, dertig jaar later, is er veel veranderd. Mensen met een beperking hebben meer stem. Meer dan voorheen nemen ze deel aan de samenleving. Velen zijn in contact gebracht met het Evangelie. Evenwel blijft hun positie kwetsbaar. Uw steun helpt; jij kan het verschil maken! Zie: www.elimnigeria.nl.

Inloop Stomavereniging

Op donderdag 11 april organiseert de Stomavereniging regio Zuid-Holland een inloopbijeenkomst. Stomadragers, partners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Tijdens deze bijeenkomst is er, onder het genot van een kopje koffie of thee, volop gelegenheid lotgenoten te ontmoeten en ervaringen te delen. Indien mogelijk zal er een stomaverpleegkundige aanwezig zijn om medische vragen te beantwoorden. De inloopbijeenkomst is gratis en u hoeft zich niet aan te melden. De bijeenkomst is van 10.00 tot 12.00 uur in Verenigingsgebouw 'Onder de Wiek', Ring 57, 3247 BN Dirksland. Heeft u vragen over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met, dhr. Arie van Noordenne: a.vannoordenne@stomavrijwilliger.nl, 0184-614543 of 06-51296539.

GOEDEREEDE

Israëlavond

Vrouwenvereniging 'Tabitha', die aan het einde van het vergaderseizoen altijd een combi-vergadering heeft met de mannenvereniging, heeft voor 8 april een spreker uitgenodigd. De heer De Jager hoopt een presentatie te houden over het Shaare Zedek-ziekenhuis in Jeruzalem. In de pauze wordt er een collecte gehouden voor het Shaare Zedek-ziekenhuis. De avond begint om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur, ontvangst met koffie/thee. De plaatst van samenkomst is 'De Levenbron', Varkensmarkt/Doelweg te Goedereede.

MELISSANT

Paaskrans maken 55+

Op dinsdag 16 april is er gelegenheid om een mooie paaskrans te gaan maken in de Melishof. Tevens is er dan ook een high tea met lekkere hapjes en theesmaakjes. Voor de krans heeft u alleen wat versiering, eventueel wat krulwilg, klimop en een snoeischaartje nodig. Mocht u dit niet hebben: materiaal is aanwezig, evenals de krans. De aanvang is om 13.30 uur en het eindigt rond 17.00 uur. De entree bedraagt € 4,50. Opgeven bij Dirk en Elly Spahr v.d. Hoek, tel.: 604211. Graag voor 12 april. Wie wil komen en slecht ter been is, kan ook contact opnemen.

Koffieochtend 55+

Op woensdag 10 april is er weer een koffieochtend in de Melishof. Voor deze ochtend is mevr. Willeke Mierop van BodyCheck Massage, Voeding en Welzijn uit Ouddorp uitgenodigd. Zij geeft een presentatie over gezonde voeding, waar op te letten bij bijvoorbeeld etiketten op producten. Tevens kunnen de bezoekers ook zelf aan de slag: het maken van gezonde hapjes. De aanvang is 10.00 uur. Entree bedraagt € 3, Graag voor deze ochtend opgeven; dit vanwege de inkopen voor de hapjes. Opgeven bij Dirk en Elly Spahr v.d. Hoek, tel.: 602411. Graag voor 8 april. Dit nummer kan ook gebruikt worden als u slecht ter been bent en opgehaald wilt worden.

MIDDELHARNIS

Goederen voor Roemenië

Op zaterdag 6 april is er weer de maandelijkse inzameling van hulpgoederen ten behoeve van de Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk. Men staat die zaterdag voor u klaar tussen 9.30 en 11.30 uur in de loods aan de Industrieweg 17 te Middelharnis. Vragen? Bel 603051 of 484228, of mail naar: info@oosteuropa-werkgroep.nl.

Voorleescircus

Alle kinderen van 0 tot en met 3 jaar zijn woensdag 10 april welkom in het Voorleescircus in de bibliotheek in Middelharnis. De gratis bijeenkomst is van 9.30 tot 11.30 uur. Kom kennis maken met grote Beer. Beer woont in het Voorleescircus. Hij heeft het daar erg gezellig, want Beer vindt voorlezen toevallig Bereleuk! Net als Beer kunnen de kinderen hun kunsten vertonen in het circusparcours. Er wordt natuurlijk voorgelezen en voor de allerkleinsten zijn er leuke knisper-/voel-/kraakboekjes om te ontdekken. Tussen half 11 en half 12 kun je een circusfoto laten maken van je kindje.

Bingoavond

De bingocommissie van Stichting ZIJN houdt op zaterdag 13 april een bingoavond voor jong en oud.
Er zijn weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. Aanvang 19.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De 12 ronden bingo kosten u € 7,00, dit is inclusief twee koffieronden. Er zal ook een superronde gespeeld worden voor € 1,00. Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk. Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

Paasbingomiddag

De activiteitencommissie van Stichting ZIJN houdt op woensdagmiddag 17 april een Paasbingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat. Iedereen is van harte welkom op deze middag in het Wijkcentrum. Om 13.00 uur gaan de deuren open voor de bezoekers, aanvang 13.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De 9 ronden bingo kosten u € 4,50, inclusief de koffieronden. En wegens succes, ook weer een vluggertje met grote prijs voor € 1,-. Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

Repair Café

Op zaterdag 6 april is er weer Repair Café op de locatie Goed voor Goed Kringloopcentrum aan de
Simon Stevinweg 49, van 10.00 tot 13.00 uur. Aanname reparaties tot ongeveer 12.00 uur. De naaister is deze maand NIET aanwezig. Men repareert geen telefoons en computers en ook geen groot witgoed. Mocht u op bovengenoemde datum niet in de gelegenheid zijn; het volgende Repair Café is op 4 mei.

Koffie met noten

Woensdagmorgen 3 april bent u van harte welkom bij de koffieochtend met (muziek)noten. De aanvang is om 10.00 uur in de Emmaüskerk, Kon. Julianalaan 64. 'We drinken koffie en zingen samen bekende en minder bekende liederen. Deze keer staan de liederen in het teken van de 40-dagentijd/lijdenstijd en Pasen. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid elkaar te ontmoeten", aldus de organisatie. Opgave is niet nodig. Koffie met noten staat onder leiding van Emmy Lingen, Margot van der Wiel en Aly Witvliet.

Aanschuifkoor

Veel mensen weten het: zingen maakt blij. Samen zingen maakt zelfs nog veel blijer! Het Aanschuifkoor staat onder de enthousiaste leiding van Germaine Compier. Zij praat de diverse nummers aan elkaar en zorgt voor muzikale begeleiding. Om mee te doen met het Aanschuifkoor hoef je geen uitstekende zanger of zangeres te zijn. Hier en daar een valse noot is zelfs geen enkel probleem. Het elkaar ontmoeten, samen zingen en plezier hebben in het zingen is veel belangrijker! Zing je donderdagmiddag 11 april mee? De bijeenkomst is van 14.00 tot 15.30 uur in het Diekhuus in Middelharnis. De toegang is gratis.

Markt Chr. Ger. Kerk

Zaterdag 6 april is er een markt bij de Christelijk Gereformeerde Kerk aan de Hoflaan 41 te Middelharnis. Van 10.00 tot 14.00 uur is iedereen van harte welkom. Er is van alles te koop, zoals gebakken vis, kaas, broodproducten, patat, saté, snacks, fruit, soep, snoep, kruukplaetjes en ga zo maar door. Ook is er de mogelijkheid om het interieur van uw auto professioneel schoon te laten maken. Kortom, genoeg te beleven.

Bloemschikken

Donderdag 11 april en vrijdag 12 april van 9.30 en 13.30 uur staan er vier workshops bloemschikken gepland bij Miranda Scholts (Dichter bij bloemen) aan de Wilgenlaan 40 in Middelharnis. Dit keer is het thema Pasen. Graag tijdig aanmelden via tel. 06-46316345. De kosten zijn 17,50 euro. Dit is inclusief alle materialen en koffie of thee en iets lekkers. Locatie: Wilgenlaan 40 in Middelharnis.

NIEUWE-TONGE

Uitvoering slagwerkensemble

Op zaterdag 6 april is er een uitvoering van het slagwerkensemble in Ons Dorpshuis aan het Korteweegje 14. Muziekvereniging Apollo verleent haar medewerking aan het concert. De aanvang is 20.00 uur.

Open Schuur

Op zaterdag 6 april wordt er weer Open Schuur gehouden in Oude-Tonge, Langeweg 41A. Belangstellenden kunnen van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, meubels, schilderijtjes, spiegels, boeken, van allerlei huisraad, brocante en nog veel meer.

Inleveren rommelmarkt

Op zaterdag 6 april is de tweede mogelijkheid om spullen in te leveren voor de rommelmarkt van de Hersteld Hervormde Kerk in Nieuwe-Tonge op zaterdag 15 juni. Heeft u nog spullen die u kwijt wil? Lever ze dan in bij de schuur van familie Van Kempen, Duivenwaardseweg 7, tussen 09.30 en 11.30 uur. Geen bedden, spiralen, crt-monitoren en wandmeubels alstublieft! Heeft u vragen of wilt u de spullen laten ophalen? Neem dan contact op met Paul Knöps, tel.: 0187-745004 of 06-16777904.

OOLTGENSPLAAT

Rommelmarkt

Op zaterdag 13 april is er weer de jaarlijkse rommelmarkt. Kom gerust eens kijken, of kom gezellig een bakkie doen! U bent van harte welkom van 9.00 tot 14.00 uur in en rond ons kerkgebouw.
Dit jaar zijn er weer de vers gebrande pinda´s en noten. Kaas. Producten van Slagerij Buth. Groente en fruit. Lekkers van de bakker. Spelletjes voor de kinderen. De Scharensliep. Poffertjes. Perk- en pootplantjes. Ook kunt u terecht voor friet, snacks of kibbeling. Natuurlijk is snuffelschuur Alles Wisselt ook geopend. Gereformeerde Gemeente, Van Weelstraat 1 in Ooltgensplaat

Breicafé

Op donderdag 11 april a.s. is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd: 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Paasbrunch

In Ooltgensplaat is er voor de 55-plussers op vrijdag 12 april a.s een gezellige Paasmiddag. De middag begint om 12.30 uur met een Paasbrunch, de bingo begint om 14.00 uur. 1 bingoboekje kost € 4,00, 2 boekjes € 7,00 en 3 lootjes € 1,00. De brunch kost € 7,50. Bij deelname aan de brunch s.v.p. aanmelden vóór 5 april bij Ati Verwoerd: 06-40701181. De Paasmiddag wordt gehouden in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Lentefair

Op 13 april is er bij de Doopsgezinde Gemeente in Ouddorp een Lentefair. Er is een boekenmarkt met veel keus aan mooie boeken. Verder kramen met kleding, nieuw en tweedehands, Landlevenproducen, DIY met o.a. leuke cadeaupakketjes en nog veel meer. Een aantal personen uit de gemeente gaat naar Indonesië m.b.t. het zendingsproject en financieel moet er nog wat bij elkaar worden gesprokkeld. Er wordt een mooie kraam door hen ingericht waar u terecht kunt voor mooie vaste tuinplanten e.a.. Het Gospelkoor is ook aanwezig met een gevulde kraam en zij willen graag wat financiële middelen voor het nieuwe drumstel. En natuurlijk kunt u op de Lentefair ook terecht voor een gezellig praatje onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers. Al met al, wat de voorbereidingen betreft belooft het een gezellige Lentefair te worden, die gehouden wordt van 9.00 tot 14.00 uur.

Rommelmarktspullen Kimon-fair

Voor de Kimon-fair op zaterdag 25 mei kunt u vanaf nu uw rommelmarktspullen inleveren bij fam. Mastenbroek, Dijkstelweg 18. Als er niemand thuis is, kunt u het in het tuinhuis zetten. Helaas kunnen er geen meubilair, computers en kleding worden aangenomen.

Jongerendienst

Zondagavond 7 april is er om 18.30 uur weer een jongerendienst in de Gereformeerde Kerk van Ouddorp. Samen met Erica Duenk gaan de bezoekers nadenken over het thema: 'Het Heilig Avondmaal'. Hoe is dit ontstaan, wat betekent dat voor ons en wat kunnen we ermee in het dagelijks leven? De muzikale begeleiding is in handen van de eigen praiseband eXalt. De avond is speciaal voor jongeren, maar ouderen zijn ook van harte welkom.

Paasstuk maken bij De Boei

Op dinsdag 9 april is er weer een bijeenkomst van inloophuis De Boei aan de Dijkstelweg 33 in Ouddorp. De Boei is een plek voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten of nabestaanden. Ze kunnen er weer even mens zijn in plaats van patiënt. Bezoekers mogen hun verhaal doen, maar niets hoeft. Vanaf 10.00 uur zijn bezoekers welkom, ze worden ontvangen met een kopje koffie of een kopje thee en een versnapering. Om 13.00 uur begint de workshop onder leiding van Dineke van Katwijk, er wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 6,-. De Boei sluit de middag af om 16.00 uur. Wilt u de hele dag blijven, dan is het raadzaam om uw lunch mee te nemen. In verband met de inkoop wil De Boei graag uiterlijk maandag 8 april weten of u komt. U kunt dit door geven via info@deboeigo.nl of telefonisch via 06-22111572. Er kan ook contact worden opgenomen als de reis voor problemen zorgt, voor die mensen is een gratis chauffeursdienst beschikbaar.

Vijfde Oase Fair

Iedereen is hartelijk welkom op de vijfde Oase Fair in Ouddorp op zaterdag 13 april 2019. Een gezellige dag voor iedereen, met als doel Diaconaal Gastenhuis De Oase. De gezellige verkoping is van 9.30 tot 16.00 uur. Voor de kinderen is er een speurtocht, springkussen en zijn er dieren. Lekker koffie drinken of een hapje blijven eten? Met gebakken vis, friet, hamburgers of poffertjes is er voor iedereen keus genoeg. De fair is bij Kwekerij Klepper aan de Oudelandseweg 27, 3253 LN Ouddorp.

Themadienst

Op zondag 7 april 2019 is er om 9.30 uur een bijzondere themadienst in de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp. De kranten en opiniebladen staan er vol van. Artikelen over waarheid en fact checken. Waarheid is echtheid, geldigheid en juistheid. Vanuit het geloof is waarheid een levensovertuiging. En vanuit onze levenshouding beweren wij aan onze waarheid tegemoet te willen komen door dit te laten zien. In de praktijk dus. Tegelijk maakt ons dat kwetsbaar. Want, laten we die waarheid wel zien in ons leven? Midden in deze 40-dagen-tijd gaan we op zoek naar de waarheid van Pasen. De overwinning van de dood. Kunnen we daar nog iets mee vandaag de dag, of hebben we het alleen nog maar over het overwinnen van onze eigen persoonlijke problemen? Wat is het ware gezicht van de waarheid?

OUDE-TONGE

Breicafé

Woensdagavond 10 april is het Breicafé weer geopend. Het Breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het Breicafé is geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Het concept Breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met Stichting ZIJN: (0187) 483366 of e-mailen naar: m.kieviet@zijngo.

SOMMELSDIJK

Superbingo O-G-O

Zaterdag 6 april is er een superbingo van de O-G-O. De avond worden de prijzen extra verhoogd. De bingo wordt gehouden vanaf 19.30 uur in het wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open om 19.00 uur. Er worden elf rondes gespeeld voor € 6,50. Daarnaast nog negen extra gratis prijsjes. En in de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,- per ronde. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

STELLENDAM

Maaltijd Caleido

De maandelijkse maaltijd van Caleido is verzet van 3 april naar 10 april. Deelnemers zijn op woensdag 10 april vanaf 17.00 uur van harte welkom in De Rank aan de Bosschieterstraat 6 in Stellendam voor een heerlijke nasi- bami maaltijd. Aanvang 17.30 uur. Kom gezellig voor 10 euro bij ons eten en neem gerust iemand mee. Graag opgeven via: 06-23506507.

Koffiemiddag PGGO

Voor woensdagmiddag 10 april organiseert het Platform Gehandicaptenbeleid Goeree-Overflakkee weer een gezellige koffiemiddag in 't Haegse Huus, Haagsestraat 4a. De koffie/thee staat vanaf 14.00 uur voor u klaar. Uiteraard is er ook iets lekkers bij. De middag duurt van 14.00 tot 16.30 uur. De eigen bijdrage bedraagt € 4,00 per persoon. Opgeven voor vrijdag 6 april bij Jennie Anker: jennieanker@pggo.nl of 06-22213962.

Feestelijke middag 55+

Op donderdag 11 april is er een feestelijke middag van Stichting ZIJN in het Haagse Huus. Deze middag wordt er gevierd dat er al 10 jaar lang allerlei activiteiten worden georganiseerd. Een ieder die zich op de een of andere manier betrokken voelt bij de Stichting ZIJN, of zoals het begon SWO, is van harte hierbij uitgenodigd. Er is een leuk programma samengesteld, koffie/thee met wat lekkers; een hapje en een drankje. De toegang is gratis! De aanvang is 14.30 uur, de zaal is open vanaf 14.15 uur. Einde: rond 16.30 uur. U kunt/mag zich hier eventueel voor aanmelden bij mevr. M. v. Oostenbrugge, tel.: 491653, of bij mevr. E.S. Spahr v.d. Hoek, tel.: 602411.