Afbeelding
Foto:

Bloem- en Groencentrum Ouddorp organiseert derde Bomendag

OUDDORP – Zaterdag 30 maart organiseert Bloem- en Groencentrum Ouddorp aan de Dijkstelweg voor de derde keer haar Bomendag. Eigenaar Albert van de Pol heeft voor dit evenement, dat duurt van 09.30-16.30 uur, drie bekende boomkwekerijen uitgenodigd om tuinliefhebbers/particulieren in de gelegenheid te stellen - één op één – aan hen vragen te stellen over alles wat met bomen, heesters en struiken te maken heeft.

Door Jaap Ruizeveld

Vertegenwoordigers van de (boom)kwekerijbedrijven Gebroeders Van Dorland uit Opheusden, Denissen uit Zundert en Betuwe Plant uit Opheusden staan op het Bloem- en Groencentrum in Ouddorp dan klaar om alle gewenste detailinformatie met de consument te delen. Hoe en wanneer is de beste snoeitijd? De deskundigen denken mee met de vraagstellers en geven aan hen gerichte adviezen.

Test

En er is meer deze Bomendag, in feite de start van het nieuwe seizoen. Bezoekers kunnen gratis een grondmonster laten testen. Belangrijk om de zuurgraad te meten. Welke voedingsstoffen zijn er nodig? De bemesting. Is het voor aanplant in de moestuin of bijvoorbeeld in een border? Albert van de Pol en zijn team richten ook een zogenaamde Parking-sale in. Een goede mogelijkheid om allerlei plantjes/potten en decoratieve artikelen tegen bodemprijzen mee te kunnen nemen. Voor koffie en thee wordt gezorgd en bij snackbar/eetwinkel 't Hoekje in Ouddorp is er op het terrein een hartig hapje.

Ontwikkeling

Van de Pol is blij met de ontwikkeling van het Bloem- en Groencentrum aan de Dijkstelweg. In enkele jaren heeft het centrum, met 800 m2 overdekte kasruimte en een buitenterrein van ruim 3000 m2, een stevige naamsbekendheid bereikt. Of het nu om leibomen, fruitbomen, exclusie bomen of mediterrane bomen gaat, het is allemaal te vinden in het centrum. Alle plantjes zijn goed en duidelijk gerubriceerd. De teamleden staan klaar om de consumentenvragen gericht en klantvriendelijk te beantwoorden. Wij hechten sterk aan service, geeft Van de Pol aan. Logisch dat bij aankoop van bijvoorbeeld een flinke boom of struik dit exemplaar niet in de auto kan worden meegenomen. Geen probleem. Wij zorgen voor de aflevering aan huis en kunnen - desgewenst - ook afspraken maken over de aanplant bij de consument. Voor een ieder zaterdag een hartelijk welkom, zegt Van de Pol.