Afbeelding
Foto:

Gift voor KiKa van Belangenvereniging Voetbalverenigingen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Zaterdag was Kees Witte van KiKa Goeree-Overflakkee te gast bij Kees van Noord in Oude-Tonge. Kees is bestuurslid van de Belangenvereniging Gezamenlijke Voetbalverenigingen Goeree-Overflakkee.

Kees vertelde dat de Belangenvereniging Gezamenlijke Voetbalverenigingen Goeree-Overflakkee jaren geleden een actieve vereniging was. "Als bestuur stonden we namens alle verenigingen wat sterker in contacten naar de gemeente en bijvoorbeeld de KNVB dan als 13 aparte kleine verenigingen", aldus Van Noord.
De afgelopen jaren gebeurde er eigenlijk weinig meer via deze vereniging. Wel hebben ze de fusie van de gemeente nog afgewacht en waren ze van mening dat de gemeente ook wel zou gaan inzetten op fusie van verschillende voetbalverenigingen. Nu blijkt uit het pas afgeronde onderzoek Vitale Kernen van de gemeente dat de verenigingen toch wel apart verder kunnen/mogen gaan, hebben zij een enquĂȘte gehouden onder de verenigingen en besloten de belangenvereniging op te heffen en het resterende saldo 1350 euro over te maken naar een goed doel.
De meeste stemmen gelden ook hierbij en er is besloten het geld aan KiKa te geven. "Namens KiKa wil ik alle leden van de belangenvereniging super bedanken voor dit prachtige bedrag", aldus Kees Witte.