Binnenkort weer Concert@School

MIDDELHARNIS – Het vierde Concert@School komt eraan! Een prachtig en uniek muzikaal evenement op CSG Prins Maurits (PM) te Middelharnis, met eigen medewerkers van de school als concertgevers. Bij de Prins Maurits werken veel mensen die musiceren. En het was het initiatief van één van hen om met dat muzikale talent iets voor de samenleving te organiseren, in combinatie met het steunen van een goed doel. Alle keren dat het Concert@School gehouden werd, was het een doorslaand succes, dat vele bezoekers trok. De verwachting is dat dit tijdens de 4e editie, op vrijdagavond 5 april a.s., niet anders zal zijn.

Het initiatief voor het Concert@School kwam van één van de medewerkers van de PM: Johan van Broekhoven. "We hebben hier zoveel collega's die met muziek bezig zijn", vertelt hij. "Het leek me mooi wanneer we als school een muzikaal evenement zouden organiseren, een concert bijvoorbeeld, waar een goed doel aan verbonden is." Het idee om zo'n evenement te organiseren werd op school warm ontvangen. Met een knipoog naar de naam Concert@Sea kreeg dit concert op de PM de naam Concert@School. Die naamvariant is overigens de enige 'link' naar eerstgenoemd concert, want op de PM betreft het een puur klassiek concert.

Uniek

De opzet van het Concert@School is op het eiland uniek. Vanuit een school die in de regio een centrale plek inneemt, verzorgen collega's voor het publiek een breed gericht klassiek concert, zowel instrumentaal als vocaal, zowel solistisch als in ensemblespel en met zowel geestelijke als niet-geestelijke muziek. Tijdens het Concert@School wordt op diverse instrumenten gemusiceerd én er wordt vocale muziek ten gehore gebracht, zodat een veelzijdig geheel ontstaat. Vermeldenswaard is ook het optreden van een samengesteld personeelskoor dat uit geoefende zangers bestaat. Aan het eind van het concert is er een centrale afsluiting, dat een ludiek geheel zal vormen en waarbij alle meewerkende musici, maar ook het publiek betrokken zal worden. Na afloop kan nog worden genoten van een hapje en een drankje.

Goed doel

De collecte, die na afloop zal worden gehouden, is dit jaar bestemd voor het echtpaar Samuel en Renate Halas uit Servië, welke zich inzetten voor Child Evangelism Fellowship (CEF).

Veel belangstelling

Het talrijke publiek dat vorige keren aanwezig was, stond er perplex van met welk enthousiasme en muzikaliteit diverse schoolcollega's van de PM begiftigd zijn die in het dagelijks leven 'slechts' hobbymatig met muziek bezig zijn, dus niet als professional. De luisteraars van vorige keren zullen er ongetwijfeld ook nu weer zijn, maar natuurlijk is iedereen welkom. De toegang is gratis, maar voor een goed verloop van de organisatie wordt het wel op prijs gesteld als luisteraars van tevoren even laten weten dat ze willen komen. Dat kan via de mail: info@csgpm.nl. Er is inloop vanaf 19.30 uur. Het concert begint om 20.00 uur.