Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Paasbingo met maaltijd 55+

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 10 april een gezellige Paasbingo met maaltijd. De middag begint om 14.00 uur. De kosten zijn € 7,50 voor leden en € 12,50 voor niet-leden. Opgeven bij Cobie Maliepaard, tel.: 631814, vóór 3 april. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10.

Kaartmiddag

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 8 april a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

DIRKSLAND

Geldbingo

Donderdag 28 maart is er weer een gezellige geldbingo met een lekker hapje en natuurlijk de supermooie geldprijzen. De zaal gaat om 18.45 uur open en de ballen gaan rollen vanaf 19.30 uur. De bingo wordt gehouden in de Victoriahal, Philipshoofjesweg 57a.

Breicafé

Op donderdag 28 maart is er weer Breicafé. Iedereen is welkom. Breng uw eigen brei- of haakwerkje mee en geniet van de gezelligheid en de ontmoeting met elkaar. Van 10.00 tot 12.00 uur staan de deuren open aan de Reginahof 1.

Kookclub

Iedere maandag komen er een aantal dames met elkaar koken in 't Reginahof. Ze komen rond 16.00 uur bij elkaar en drinken eerst een kopje koffie. Daarna gaan twee dames koken. Zij hebben ook de boodschappen gedaan. Dit rouleert, zodat je één keer in de vier of vijf weken aan de beurt bent. Er is op dit moment weer ruimte in de groep voor nieuwe kooksters en kokers, ook mannen zijn van harte welkom. Lijkt het u fijn om ook deel te nemen aan deze activiteit of wilt u meer informatie, neem dan contact op via de mail: joke.vandijk@careyn.nl of bel 06 21641712. Het gebeurt allemaal aan de Reginahof 1.

GOEDEREEDE

Goeree Creatief

Op donderdag 28 maart is een ieder weer van harte welkom in partycentrum Oostdam te Goedereede met breisel, haakwerk of wat voor handwerk dan ook, tussen 19.00 en 22.00 uur. Er is deze avond een workshop 'Naaldenboekje maken'. De prijs hiervan is € 12,50 inclusief alle materialen. Men viert deze avond het driejarig bestaan en verloot twee merklappen. De opbrengst hiervan komt ten goede aan hospice Calando. Verdere informatie kunt u vinden op de Facebookpagina van Oostdam. Opgeven voor de workshop is verplicht, via oostdam@sr-go.nl, bel 0187-492321 of stuur een app naar 06-31000604.

Jongerendienst

Op zondag 31 maart a.s. zal er in de Hervormde Kerk, Kerkpad 3, een jongerendienst worden gehouden. Thema op deze 5e Lijdenszondag is: 'Wie van de drie?' Ds. M.M. van Kampen uit Goes neemt de aanwezigen mee naar Pasen, naar het evangelie van de drie kruizen van Golgotha, Lucas 23:33. De dienst begint om 18.30 uur.

HERKINGEN

Voorjaarsmarkt

Vrijdag 29 maart van 14.30 tot 19.00 uur is er voorjaarsmarkt in Herkingen. Men verkoopt o.a. kaas, stoffen, boeken, fotokaarten, ondergoed, sokken, advocaat, kruudplaetjes, saucijzenbroodjes, crea-artikelen, zoals bloemenringen, verse friet, Sassie's Sieraden is er, creasiss decoratie en cadeau-artikelen en tweedehands spulletjes. De markt wordt gehouden aan Onderlangs 5.

Hobby- en creamarkt

Op zaterdag 30 maart is er een hobby- en creamarkt in Ons Huis. De markt begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 14.00 uur. De toegang is gratis. Er zijn ruim 30 tafels ingericht met hobbyartikelen, ideeën en materialen en leuke cadeauartikelen.

Scharrelloodsje

Zaterdagmorgen 30 maart kunt u weer komen snuffelen in het Scharrelloodjes, het kleine kringloopwinkeltje. Naast de vele tweedehands spulletjes is er ook een grote collectie tweedehands boeken. De deuren van het Scharrelloodsje zijn elke laatste zaterdagmorgen van de maand geopend van 9.30 tot 12.00 uur.

MELISSANT

Lentemarkt

Op zaterdag 30 maart a.s. wordt in de Ontmoetingskerk in Melissant een gezellige lentemarkt gehouden, met verkoop van crea-artikelen, kaarten, boeken, goede spullen bij de Euromarkt. Daarnaast is er een verloting (loten nog verkrijgbaar) met mooie prijzen, zoals levensmiddelen- en badpakketten, enz. Verder enveloppen trekken, een kleine rommelmarkt en voor puzzelaars is er een Flakkeese raadopdracht. Voor de inwendige mens worden er kruudplaetjes, oliebollen, soep, broodjes, patat en snacks verkocht en natuurlijk koffie met iets lekkers erbij. Dus voor elk wat wils, op 30 maart in de Ontmoetingskerk aan de Nieuweweg 11 in Melissant. De lentemarkt wordt gehouden van 10.00 tot 15.00 uur en rond 14.30 uur zal dan de trekking van de verloting plaatsvinden.

Boeken en hoeden

Voor de verkoping op de Boerenerfmarkt van zaterdag 6 april kunt u nog tweedehands boeken en hoeden inleveren bij mevrouw J. Leijdens-Karzijn, Nolleweg 10 (telefoonnummer 603998).

Muziekuitvoering

Donderdag 11 april geven de Vrolijke Fluiters een uitvoering in de Melishof te Melissant. Ook een klarinetleerling zal zich hier van haar beste kant laten horen. De blokfluitleerlingen hebben een afwisselend programma voorbereid, waarin ze zowel unisono als meerstemmig zullen spelen. Ook ontvangen enkele Vrolijke Fluiters hun certificaat. Familie, vrienden en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om deze uitvoering bij te wonen! Dit muzikale optreden begint om 16.45 uur. Meer informatie is verkrijgbaar bij M. de Lange-van Buren: 0187-602620 of via aj-delange@kpnmail.nl.

MIDDELHARNIS

Zangavond

Op zaterdag 13 april om 19.30 uur wordt er in de Hervormde Kerk van Middelharnis een zangavond gehouden. Het christelijk gemengd koor 'Jeduthun' uit Middelharnis hoopt dan te zingen, samen met het mannenkoor 'Door Eendracht Verbonden' uit Stellendam. Deze avond zal in het teken staan van Passie en Pasen. Bart van 't Geloof zal de cello bespelen. Hij zal daarbij begeleid worden door zijn zus Elles van 't Geloof op de piano. Rebecca van Zwol bespeelt de dwarsfluit deze avond. De algehele leiding is in handen van dirigent Jan Wisse en Willem den Boer op het orgel. "Het lijden en sterven en de opstanding van de Heere Jezus gedenken, een onbevattelijk heilsfeit, Hij voor mij, daar wij anders de eeuwige dood hadden moeten sterven! We hopen er iets van te mogen laten horen in ons lied en nodigen u van harte uit om dit samen te gedenken!" aldus de organisatie.

Kleedjesmarkt

Op vrijdag 12 april verandert het plein van de Bosseschool in Middelharnis in een kleedjesmarkt. De kinderen gaan op deze markt hun spullen verkopen. Daarnaast zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd. Ook staan er kraampjes met lekker eten en drinken en zal er een verloting zijn met prachtige prijzen. De opbrengst komt ten goede aan de Bossebieb, de schoolbibliotheek. Iedereen is dan van harte welkom van 13.30-15.30 uur, Juliana van Stolberglaan 19a.

Paaskrans maken

Op woensdagmiddag 10 april kunt u om 19.00 uur in het Wijkcentrum van Stichting ZIJN, Doetinchemsestraat 27 in Midddelharnis, een paaskrans maken. De kosten bedragen € 10,00 inclusief koffie/ thee en wat lekkers. U kunt zich aanmelden tot woensdag 3 april op telefoonnummer 0187- 483366 of e-mail: m.kieviet@zijngo.nl.
U wordt vriendelijk verzocht zelf een snoeischaar, mesje en eventueel een lijmtang mee te nemen.

Kaarttoernooi

Op zaterdag 6 april organiseert Stichting ZIJN in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis, een open kaarttoernooi. Hier zijn jong en oud welkom om hun spelvaardigheid in het jokeren en klaverjassen met elkaar te meten. Uiteraard zijn er lekkere prijzen te winnen, veelal in de voedingssfeer. In de pauze is er een kleine verloting. 6 bonnen voor € 2,50. U bent welkom vanaf 13.00 uur, om 13.30 uur begint het toernooi. De deelnemersprijs is € 3,00 per persoon en is inclusief een kopje koffie. Voor meer informatie kunt u bellen met het Wijkcentrum, tel.: 0187-483366.

NIEUWE-TONGE

Voorjaarsfair

Vrijdag 29 maart houdt de Oranje Nassauschool een Voorjaarsfair met en voor de kinderen. De opbrengst is voor een nieuw speeltoestel op het schoolplein. De fair wordt gehouden van 11.30 tot 14.30 uur. Er is van alles te koop: tweedehands boeken, speelgoed, kinderkleding, fruit, eigen bakspullen, cupcakes, zelfgemaakte kaarten. U kunt ook komen eten, de kinderen bakken pannenkoeken en wafels, er is groente- en tomatensoep en broodjes knakworst en koffie en thee. Alle groepen hebben iets gemaakt om te verkopen. Jemako staat er met een verkooptafel en Sugar Fighters zijn ook aanwezig. Er zijn ook allerlei spelletjes te doen, zoals ballon prikken, bowlen en snicker slaan, en een aantal kinderen uit groep 3 geeft een muziekoptreden.

OOLTGENSPLAAT

Bingo OFB

Vrijdag 29 maart is er weer bingo in de kantine van voetbalvereniging OFB. Er worden veertien rondes gespeeld voor € 8,-. Aanvang 20.00 uur, kantine open vanaf 19.30 uur. Het eerste kopje koffie of thee is gratis. De kantine is te vinden aan de Sportlaan 2.

Bingo

In verenigingsgebouw Het Centrum wordt op woensdag 3 april een bingo gehouden. De zaal is open vanaf 13.30 uur en de aanvang is 14.00 uur.

OUDDORP

Ouddorps BierFestival

Zaterdag 30 maart a.s. vindt het eerste Ouddorps BierFestival plaats in Zalencentrum Dorpstienden te Ouddorp. Van 15.00-22.00 uur heeft u de mogelijkheid om verschillende bieren te proeven van Solaes, ROTT.Brouwers, Ebontree, Frontaal, LUX brewery en VAANbrouwers. Kaarten zijn te bestellen op www.ouddorpsbierfestival.nl.

Breien voor Oekraïne

Woensdag 27 maart kunt u om 14.00 uur handwerken bij de 55+ club in de Dorpstienden in Ouddorp. U kunt sokken, mutsjes, sjaals en wantjes breien of haken. De kledingstukken zijn bedoeld voor kinderen in Oekraïne. Tanja Troost zorgt dat de warme kledingstukken terecht komen bij Stichting OZO. Deze stichting heeft aandacht voor de nood van de allerarmsten in de Oekraïne. Er wordt bij het bieden van hulp niet gekeken naar ras, religie, geslacht of politieke achtergrond. De stichting ondersteunt een schooltje in de Karpaten. De 70 kinderen die daar onderwijs volgen, kunnen de warme kleding goed gebruiken in dit koude klimaat. Er is in de winter al druk gebreid en gehaakt door de deelnemers van de 55+ club en u kunt de kledingstukken woensdag inleveren bij Tanja. We maken er een gezellige handwerkmiddag van en u kunt uw eigen handwerkje meenemen. Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Joke van Dam, tel.: 0187 682319. Woensdag 3 april verzorgt André Kastelein een presentatie over de Portdagen in Goedereede. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN, tel.: 0187 483366, e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl.

OUDE-TONGE

Bingo A.S.V.O.

In het gebouw van Stichting ZIJN wordt op vrijdag 29 maart een bingo georganiseerd. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de bingo begint om 19.30 uur. Er zijn tien ronden voor € 7,50 en een extra rondje voor € 1,-. De zaal is te vinden aan de Bernhardstraat 27. De organisatie is in handen van de A.S.V.O.

Welkom bij honkbal

Vrijdag 19 april organiseert HSV The Islanders een Welcome Friends Day mét international Stijn van der Meer. Van 10.00 tot 13.00 uur zijn jongens en meiden, vriendjes en vriendinnetjes welkom om gezellig mee te doen aan leuke honkbalspelletjes. Trek je sportkleding en -schoenen aan en we maken er een leuke, sportieve dag van. Voor materiaal wordt gezorgd. International Stijn van der Meer zal deze dag aanwezig zijn met een leuke training voor zowel beginners als meer ervaren kinderen. Tussen de middag zorgen wij voor smaakvolle pannenkoeken. Interesse? Meld je dan aan, zodat er genoeg pannenkoeken kunnen worden gebakken. Aanmelden of verdere info: islanders-jeugd@outlook.com.

STELLENDAM

Spullen voor Buutenhavenmarkt

Op zaterdag 13 april a.s. organiseert de activiteitencommissie van de Hersteld Hervomde Gemeente van Stellendam voor de tiende keer de Buutenhavenmarkt op het terrein naast de visafslag. Om deze markt tot een succes te maken, zijn er leuke spullen nodig! Maandag 8 april en dinsdag 9 april a.s. van 18.30 tot 20.30 uur zijn er de jaarlijkse inleveravonden in de loodsen van de familie Brinkman aan de Buitenhaven (Mr. Snijderweg). Dus als u met de voorjaarsschoonmaak bezig bent, zet uw mooie tweedehandsspulletjes apart en kom op de inleveravonden langs. Tijdens de Buutenhavenmarkt op 13 april a.s. zijn er weer veel kramen die gevuld moeten worden. We zijn op zoek naar tweedehands boeken, keukenspullen, curiosa, glaswerk, servies, gereedschap, lampen, speelgoed, elektra en natuurlijk ook kleding, hoedjes, sjaaltjes, baby- en kinderkleding, enz. Om de kramen gevuld te krijgen, heeft de organisatie hulp nodig. Hele grote spullen of meubelen worden niet aangenomen.