Afbeelding
Foto:

Cheque voor scholenproject Tools 4 Kids

OUDDORP - Op vrijdag 15 maart was het weer zover. De goede doelenkraam van Jouw Marktkraam in Ouddorp had weer een mooi bedrag van 250 euro opgebracht.

Deze keer werd de cheque door Peter Grinwis aangeboden aan de voorzitter en aan de penningmeester van Stichting SlimmerIK.
Stichting SlimmerIk is een stichting op Goeree-Overflakkee die projecten ondersteunt waarmee jongeren goede sociale cognitieve vaardigheden meekrijgen. Vaardigheden waarmee ze als volwaardig lid in de maatschappij kunnen functioneren en participeren. Een van de projecten die SlimmerIK ondersteunt is het landelijke scholenproject Tools 4 Kids. "Omdat men ook graag op Goeree-Overflakkee aan de slag wil om jongeren weerbaar te maken, steunen we graag dit project," zegt commercieel manager Peter Grinwis. "De opbrengst is van spullen die onze huurders, nadat ze hun eigen spullen in een kraam verkocht hebben, doneren voor het goede doel."

Gereedschap

Tools 4 Kids is een programma van Mijn Totaalplan dat jongeren uit groep 8 van de basisschool bewust maakt van de uitdagingen die het leven soms te bieden heeft. In twee dagdelen leren jongeren hoe zij zichzelf tijdens de vele verschillende uitdagingen van het leven, staande kunnen houden. Aan het eind van het tweede dagdeel ontvangt iedere jongere een echte Gereedschapskist met Levensgereedschap.