Afbeelding
Foto:

Ad Gloriam Dei: Van Lijdenstijd naar Pasen

GOEDEREEDE - Zaterdag 30 maart hoopt Christelijk Vocaal en Instrumentaal Ensemble Ad Gloriam Dei uit Stad aan 't Haringvliet, onder leiding van dirigent Jan Bezuijen, een concert te geven.

Het ensemble hoopt de luisteraars muzikaal mee te nemen door het deel van het kerkelijk jaar dat in deze periode herdacht en beleefd wordt.
Composities van Bach, Briegel, Buxtehude, Händel en Kuhnau zullen uitgevoerd en samen gezongen worden. Dhr. W.A. den Hertog hoopt de avond te openen en af te sluiten.
Plaats van de uitvoering is de Hervormde Kerk van Goedereede en de aanvangstijd is 19.30 uur. De kerk zal geopend zijn vanaf 19.00 uur.
De waardering voor de uitvoering mag na afloop middels een collecte aan de uitgang van de kerk kenbaar gemaakt worden.

Ad Gloriam Dei, wat betekent 'Tot Gods eer', bestaat uit een aantal enthousiaste zangers en muzikanten voor wie musiceren een hobby is geworden. De gemeenschappelijke deler is hun voorliefde voor liturgische oude muziek. Ons repertoire bestaat voornamelijk uit kleine koorwerken van veelal Duitse componisten uit de Barok (± 1570-1740), waarbij we ook vrij onbekende werkjes voor het voetlicht willen brengen.
Het koor begon eind 2008 als een kleine vriendengroep met Sander van den Houten als dirigent en begeleider, nu hoofdorganist te Kampen. Later maakte ze een doorstart o.l.v. de huidige dirigent, Jan Bezuijen.
Men repeteert tweewekelijks en streeft ernaar het seizoen met een themaconcert af te sluiten. Nieuwe leden zijn altijd welkom, dus bent u muzikaal, kunt u noten lezen en heeft u interesse? Neem dan contact op met Sarine Bakker, tel.: 0167-573140, of met Cor Roon, tel.: 06-18683206.