Afbeelding
Foto:

Meester Ruit viert jubileum met de kinderen

OUDDORP - Donderdagmiddag was het groot feest op School met de Bijbel 'Koningin Beatrix'. De rode loper was uitgerold, de grote versierde zaal stond vol met stoelen die later bezet zouden worden door de meer dan driehonderd kinderen van de school. Allen in afwachting van een belangrijke 'gast'.

Tekst en foto's Adri van der Laan

Die belangrijke gast was niemand minder dan schooldirecteur de heer Ruit. Het is twaalf en een half jaar geleden dat hij vanuit het Zeeuwse naar de Ouddorpse school kwam. Dit was niet alleen een feit om een feestje te vieren. In deze tijd is meester Ruit ook veertig jaar actief in het onderwijs. Samen met de kinderen, juffen, meesters en ouders was er een mooi programma samengesteld om dit heugelijke feit te vieren. Toen alle kinderen een plaatsje hadden gevonden, betrad de jubilerende schoolleider samen met zijn vrouw de rode loper naar het podium. Ze werden hierbij begeleid door de oudste en jongste lering van de school. Dit alles gebeurde onder het gezang van welkomstlied, waarin al veel waardering doorklonk voor meester Ruit. In het lied werd hem een lange tijd op de school toegewenst: "… hij is hier nog lang niet klaar, we willen hem nog duizend jaar".
Juffrouw Soeteman bracht in haar openingswoord de felicitaties en dank over aan de heer en mevrouw Ruit. De middag staat in het teken van 'Frankrijk', want het is geen geheim dat Frankrijk een voorliefde heeft van de familie Ruit als het gaat over zijn vakantiebestemming. Hij heeft al vele reizen richting het zuiden achter de rug. Mevrouw Soeteman legde het verband tussen het reizen en de levensreis op weg naar het Beloofde land. Een reis die gaat over bergen en dalen. Zij benadrukte dat het belangrijk is dat de wil van de Heere wordt gedaan en dat "Jezus ons hart vraagt". Na het gebed werd Psalm 84:3 gezonden.
Gedichten en liedjes werden vervolgens voorgedragen en gezongen door de zaal en de kinderen. Langzamerhand kwamen er wat bijzonderheden over meester Ruit ter tafel, zoals het rijden met een slee, dat hij een echte familieman is en zijn haar en baard in Ouddorp bij laat werken. Daarnaast is hij voorzien van heel veel colbertjes, maar hij durft zich ook wel eens anders te kleden. Natuurlijk kwam ook zijn vakantievoorliefde voor Frankrijk aan de orde.
Na de 'officiële' bijeenkomst in de ontmoetingsruimte van de school, vertrokken de kinderen weer naar hun eigen klaslokaal, waar tijdens de rest van de middag 'Frankrijk' centraal stond en natuurlijk genoten de heer en mevrouw Ruit hiervan met volle teugen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding