OBS De Inktvis in Dirksland.
OBS De Inktvis in Dirksland. Foto:

Afronding scholenproject Kiwanis

GOEREE-OVERFLAKKEE – De afgelopen twee jaar hebben de mensen van Kiwanis vrijwel alle scholen op het eiland bezocht. Ze kwamen niet met lege handen, ruim dertig scholen zijn voorzien van een speeltoestel of een speelattributen. In totaal is er bijna zeventigduizend euro weggegeven aan de school.

Door Martijn de Bonte

Kiwanis Goeree-Overflakkee is een serviceclub die zich inzet voor kinderen. De veelal jonge ondernemers organiseren jaarlijks het Haringevent, waarbij het eerste vaatje haring wordt geveild. Daarnaast is er een 4x4 evenement, voorheen was dat de barrelrun. En ze gaan op pad om eindejaarsgeschenken van bedrijven te verzorgen en te bezorgen. Al deze acties leveren geld op, het Haringevent leverde vorig jaar ruim 24.000 euro op. Al dit geld wordt uitgegeven aan doelen waar kinderen beter van worden. Het motto van Kiwanis is: 'Serving the children of the world.'

Avonturenpad

Veel van de scholen hebben gekozen voor de realisatie van een pannakooi, maar er is bijvoorbeeld ook een avonturenpad aangelegd. Nu de scholen zijn voorzien van nieuw speelmateriaal, is er een nieuw project gekozen. De 'speultuun' op het terrein van Hernesseroord in Middelharnis. De organisatie zegt: "We zijn enorm trots op het eindresultaat, waarbij ruim 30 basisscholen in 2 jaar tijd zijn voorzien van een extra bewegingsmogelijkheid voor kinderen. Zonder de inzet van onze leden en bijdragen van onze sponsoren was ons dit niet gelukt. Nogmaals hartelijk dank aan ieder die dit mogelijk heeft gemaakt! We hopen dat heel veel kinderen hier veel plezier aan beleven en nog gaan beleven!"

De Oranje Nassauschool
OBS Roxenisse in Melissant.
ZLM-school De Ark in Middelharnis
Basisschool Stellegors in Stellendam
Buten de Poorte.
De Hoeksteen.
De Wegwijzer.
Het Kompas in Middelharnis.
Groen van Prinsterer.
Het Kompas in Den Bommel.