Afbeelding
Foto:

Moedige Moeders bieden helpende hand

GOEREE-OVERFLAKKEE – De Moedige Moeders hebben de vurige wens dat er rioolwateronderzoek wordt gedaan op het eiland. Daarbij wordt er een monster van rioolwater genomen, aan de hand van de sporen van drugs en alcohol in dit monster kan het gebruik van drugs en alcohol worden berekend. "Dan hebben we de harde cijfers boven water."

Door Martijn de Bonte

Dat er op het eiland problemen zijn wat betreft drugs, weten de twee Moedige Moeders uit eigen ervaring. "Door de verslaving van je kind word je meegezogen in een draaikolk." De Moedige Moeders lopen er vaak tegenaan dat het onderwerp drugs taboe is op Goeree-Overflakkee. "Als er sprake is van drugsverslaving, gaan veel mensen er vanuit dat er iets mis is in het gezin. Soms zeggen mensen: 'Laat ze maar een weekje bij mij komen, dan is het wel opgelost'. Maar zo simpel is het helaas niet, de meeste mensen hebben gelukkig geen idee. Door de verslaving wordt de wereld kleiner en raak je vrienden kwijt. Maar vergis je niet. Verslaving komt in alle rangen en standen voor, ook in hele gewone, harmonieuze gezinnen. Er is lang niet altijd een 'probleem of oorzaak ' binnen het gezin. Soms is een kind gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plek." Daar komt bij dat speed volgens de moeders niet meer kost dan een biertje en makkelijk te verkrijgen is op het eiland".

De organisatie Moedige Moeders is opgezet door ouders, ervaringsdeskundigen, om andere ouders die te maken hebben met verslaving binnen hun omgeving te helpen. Bel voor hulp naar 06-25295021 of mail naar info@moedigemoedersgo.nl. Iedere derde maandag van de maand is er van 19.30 tot 21.30 uur een bijeenkomst in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. De toegang is gratis, iedereen die in de directe omgeving te maken heeft met verslaving is welkom. De Moedige Moeders kunnen ook door verenigingen, scholen of kerken worden gevraagd voor het geven van een presentatie. Kijk voor meer informatie op www.moedigemoedersgo.nl.

Lees het complete interview in de krant van aanstaande vrijdag.

Kader: Serie: Witte eiland?

Klopt de bewering dat Goeree-Overflakkee 'het witte eiland' is? Eilanden-Nieuws onderzoekt in een artikelenserie de stand van zaken op het gebied van drugsgebruik. Onder andere hulpverleners, politie en een kinderarts vertellen over hun ervaringen.