Poeriemfeest in Stellendam

STELLENDAM - Op vrijdag 22 maart om 20.00 uur is er een leer- en beleefavond over het Joodse feest Poeriem in de Hervormde Kerk Stellendam.

'Poeriem sameach, vrolijk Poeriem', hoor je mensen elkaar toewensen, je ziet kinderen die zich verkleed hebben en hoort ratels om je heen. Schalen vol gekruld gebak, Hamansoren, bestrooid met poedersuiker sieren de tafels, want het is Poeriem en de sfeer is vrolijk en uitgelaten. In de synagoge klinkt het spannende verhaal van Esther en Mordechai. Als je hoort aan welk gevaar het Joodse volk toen is ontsnapt, begrijp je dat Poeriem ook een serieuze kant heeft.'
De Joodse gemeenschap viert het Poeriem wereldwijd op 20/21 maart deze week. Helaas is er geen Joods leerhuis of synagoge meer op ons eiland, zodat het ver van ons is af komen te staan. Op vrijdagavond in de Hervormde Kerk is er een inleiding op het feest en de gebeden uit de synagoge, de gebruiken worden toegelicht en we lezen het verhaal van Esther. Ds. Davy Hoolwerf leidt de avond. Het feest is uiterst actueel in deze tijd van opkomend antisemitisme. Wie meer van het feest wil weten of er iets van wil meemaken, wordt hartelijk uitgenodigd.
Welkom! Meer informatie: 0187-701008 / d.hoolwerf@kpnmail.nl.