Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 1 april a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

DEN BOMMEL

Koppelklaverjassen

De Plaatselijke commissie Den Bommel (Stichting ZIJN) organiseert op donderdag 4 april a.s. een koppelklaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den Bommel. De avond is van 19.30 tot 22.30 uur. De entree voor deze avond is € 1,75 per persoon. Voor verdere info: Carla Gebraad, telefoon: 06-20 10 40 65.

DIRKSLAND

Voorjaarsmarkt

Zaterdag 23 maart is er een voorjaarsmarkt aan de Reginahof 1. Er zijn verschillende mooie kramen met onder anderen sieraden, tassen, kaarten, cadeaupakketjes, glaskunst, boerenkaas en huisgemaakte producten. Ook de kleurrijke zomerviolen en de mooie rommelmarktspullen ontbreken niet. Maak kans op een boodschappenpakket van de Coop. Drink een kopje koffie, thee of iets fris met iets lekkers erbij. Ook is het mogelijk te lunchen met een kop soep of een broodje kroket. Vergeet niet uw bloeddruk en uw bloedsuiker te laten controleren tussen 10.00 en 13.00 uur. De markt is te bezoeken tussen 10.00 uur en 15.00 uur aan de Reginahof (achter de apotheek).

Voorjaarsconcert Amicitia

Na een succesvol winterconcert organiseert Muziekvereniging Amicitia nu een voorjaarsconcert. Dit concert vindt plaats op woensdag 3 april in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a te Dirksland. Tijdens het concert zullen zowel het jeugdorkest, de slagwerkgroep als de fanfare van Amicitia een optreden geven. Het belooft een bijzondere en gevarieerde avond te worden. Het concert begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis. Tijdens de pauze en na afloop van het concert is er gelegenheid om met elkaar een drankje te nuttigen.

GOEDEREEDE

Verkoping Vrouwenvereniging

Vrouwenvereniging 'Tabitha' hoopt op zaterdag 23 maart haar voorjaarsverkoping te houden, en wel vanaf 9.00 tot 15.00 uur. Men hoopt met verscheidene kramen bij de Herstelde Hervormde Kerk. 'De Levensbron' aan de Doelweg te staan. Men verkoopt deze dag voorjaarsbloembollen, vers gebakken kibbeling en oliebollen die ter plaatse worden gebakken, groenten, fruit, eigengebakken cake, koekjes, advocaat, jam, rollen snoep. U mag zelf snoepscheppen. Als u het juiste gewicht raad, dan is de zak met snoep gratis voor u. En niet te vergeten de overheerlijke boerenkaas van de kaasboerderij. Prachtige fotokaarten en nieuw speelgoed. Tevens is er veel handwerk, zoals borduurwerk, slabben, handdoeken, ontbijtlakens. Baby- en kleuterslaapzakken, dekbedovertrek voor kinderledikantje en nog veel meer voor baby- en kinderkamer, schorten, tafelkleden, strijkplankovertrekken, vlaggetjes van stof, sokken en mooie gebreide babydekentjes, e.d. Er zijn ook artikelen waar op u kan raden. Voor de kleintjes is er de grabbelzak, envelop trekken. Wist u ook dat u bij ons uw D-E punten en andere spaarzegels in kunt leveren? In een zaal van de kerk kan er onder orgelklanken een kopje koffie of fris worden gedronken. Ook kunt u de bestelde erwtensoep ophalen. De opbrengst is voor kerk en een diaconaal doel.

MELISSANT

Gunda in Melishof

Toneelvereniging 'Gunda' uit Nieuwenhoorn speelt voor de derde keer in Melishof. Het is een Komedie. 'Blind Date In Het Gooi.' Dit stuk is geschreven door Carl Slotboom en omvat 10 scènes. De avond wordt gehouden op 13 april. Tijd: 20.00 uur. (Inloop vanaf 19.30 uur). Kosten: Toegangskaart € 7,50 per persoon. De kaarten kunt u bij de volgende plaatsen kopen: Via melishof2014@gmail.com; vanaf 30 maart bij de COOP te Melissant; Op maandag-, woensdag- en donderdagavond vanaf 19.30 uur in de Melishof te Melissant; bij Cafetaria 't Tussendeurtje in Melissant.

Modeshow

Woensdag 20 maart is er een modeshow in de Melishof. Deze wordt verzorgd door De Brug Mode. Tevens kan er ook kleding gekocht worden. De aanvang is om 10.00 uur. Einde om ongeveer 12.00 uur. Entree: € 3,50, dit is inclusief koffie/thee met iets lekkers.

MIDDELHARNIS

Mantelzorgcafé

"Wilt u andere mantelzorgers ontmoeten en tegelijkertijd een leuke creatieve activiteit doen, ervaringen uitwisselen en vooral ook samen ontspannen? Dan is het mantelzorgcafé in het Diekhuus te Middelharnis op 28 maart iets voor u!" aldus de mensen van Stichting ZIJN. Op deze middag gaat u aan de slag om onder begeleiding van Margriet van der Burg een gezellig voorjaarsstukje te maken. Vergeet niet een scherp mesje, een schaar en een tang mee te nemen. Deze creatieve middag is in het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis. Aanvang is om 13.30 uur en het café zal rond 15.30 uur afgelopen zijn. Voor deze middag vraagt men een bijdrage van € 5,-. Alleen mensen die zich hebben opgegeven kunnen meedoen. Opgeven kan via de mail: m.vanderwelle@zijngo.nl of telefonisch: 0187-48 33 66.

NIEUWE-TONGE

Voorjaarsconcert

Zaterdag 6 april houdt het slagwerkensemble Apollo te Nieuwe-Tonge haar voorjaarsconcert. Naast het slagwerkensemble en de opleidingsgroep slagwerk wordt er ieder jaar een gastorkest uitgenodigd. Dit jaar is de keuze gevallen op de eigen harmonie Apollo onder leiding Ivo Kouwenhoven. Al met al voldoende ingrediënten om u een mooi en gevarieerd programma voor te schotelen. Het concert wordt gehouden in Ons Dorpshuis te Nieuwe Tonge. De zaal gaat om 19.30 uur open voor publiek en het concert begint om 20.00 uur.

OOLTGENSPLAAT

Voorjaarsverkoping

Op zaterdag 23 maart is er weer verkoping van de vrouwenvereniging Hanna. De deuren van de Hersteld Hervormde Gemeente aan de Lindenlaan 4 staan weer open van 9.00 tot 13.00 uur. Er is van alles te koop: groente en fruit, lekkere zelfgebakken producten, oliebollen, bolussen en worstenbroodjes van bakkerij ten Hove, handwerkartikelen, fotokaarten, tweedehands kleding en bloemen. U kunt ook meedoen met het winnen van de boodschappenmand of een lekkere taart. "Kom gezellig langs voor een lekker kopje koffie of thee", aldus de organisatie. Ook is er weer heerlijke tomatensoep (ook om mee te nemen) of een broodje hamburger. Opbrengst is voor het huisvestingsfonds van de kerk.

OUDDORP

Open speelmorgen PSZ 'Prinses Amalia'

Woensdag 3 april organiseert christelijke peuterspeelzaal 'Prinses Amalia' in Ouddorp weer een open speelmorgen. Peuters zijn samen met hun ouder(s)/begeleider(s) van harte welkom om de sfeer eens te proeven. De inloopmorgen is van 09.30 tot 11.00 uur. Voor u als ouder(s)/begeleider(s) staat de koffie en thee klaar, terwijl uw kind lekker binnen en/of buiten kan spelen. Heeft u op voorhand al vragen, bel gerust naar 0187-687983 of b.g.g. 0187-680646. De leiding hoopt u te mogen ontmoeten op Margrietweg 6 (ingang via de Wilhelminaweg).

Basiscursus Reanimatie en AED

De Stichting Reanimatie en AED-opleiding Ouddorp van de Nederlandse Hartstichting organiseert op dinsdag 9 en 16 april weer een basiscursus hartreanimatie en gebruik van AED-apparatuur. De cursusavonden vinden plaats in De Vliedberg te Ouddorp en beginnen om 20.00 uur. In twee avonden krijgt u de nodige achtergrondinformatie over de werking van het hart en de mogelijkheden van reanimatie. U leert hoe u een hartstilstand herkent en wat u als eerste moet doen, hoe u moet reanimeren en in welk tempo, en hoe u een AED aansluit en bedient. Samen met andere cursisten oefent u alle reanimatiestappen op oefenpoppen en maakt u gebruik van een oefen-AED. Na afloop van de cursus ontvangt u een erkend certificaat. Omdat er ook in de eigen omgeving steeds meer AED-apparatuur wordt geplaatst, is het zeker zinvol om deze cursus te volgen. Hulp binnen 6 minuten is van levensbelang, hoe meer burgers zich deze kennis eigen maken, hoe meer mensen kunnen worden geholpen. De totale kosten voor cursus, lesboek, certificaat, e.d., bedragen 35 euro. Opgeven kan t/m 15 april 2019. Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij mevrouw Tineke Voogd, tel.: 0187-681477.

Tulpenverkoop

Op zaterdag 23 maart organiseert de thuisfrontcommissie van Sjaak en Paulina Breen een tulpenverkoop in Ouddorp. De mensen in het dorp kunnen vanaf 9.00 uur kinderen aan de deur verwachten met tulpen, vers van de kweker. Sjaak en Paulina en hun kinderen Jesse, Lucas en Ezra zijn vanaf januari dit jaar uitgezonden door MAF naar Suriname. Daar is Sjaak als base-manager werkzaam bij MAF Suriname. De opbrengst van de tulpenverkoop is bestemd voor hun (zendingsondersteunend) werk. Kijk voor meer informatie op www.maf.nl/internationale-staf/sjaak-paulina-breen.

SOMMELSDIJK

Aangepaste kerkdienst

Op zondag 24 maart zal er een aangepaste kerkdienst gehouden worden voor 'mensen met een beperking'. Deze dienst zal plaatsvinden in de Herst. Herv. Kerk te Sommelsdijk. In deze dienst hoopt ds. A. Kos voor te gaan. De aanvang is om kwart vòòr drie. Iedereen is van harte welkom.

Zaterdagbingo

Zaterdag 30 maart is er een bingo van de O-G-O. Om 19.30 uur in het wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes gespeeld voor € 6,50. Daarnaast zijn er nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,- per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Workshop Uitleg Autisme

Suzan van Autisme Coaching Susiane geeft op vrijdag 5 april om 9.45 en 13.00 uur een Workshop over 'Uitleg over autisme': Wat gaat er anders in het hoofd bij iemand met autisme? Wat maakt dat hij/zij op deze manier reageert? Wat is overprikkeling? Hierbij wordt gebruik gemaakt van de methodiek 'Geef me de 5 - Auti-communicatie'. De Workshop wordt gegeven in het verenigingsgebouw 'Vita Nova' te Sommelsdijk en bedraagt € 15,00. Aanmelden is vereist. Meer informatie kunt u vinden op www.AutismeCoachingSusiane.nl.

Bingo O-G-O

Woensdag 27 maart is er een bingo van de O-G-O. De bingo begint om 13.30 uur in het wijkgebouw de Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open vanaf 13.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden negen rondes gespeeld voor € 3.50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1.- per ronde. Daarna is er nog een verloting. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

STAD AAN 'T HARINGVLIET

Filmavond

Vrijdag 22 maart wordt er in het Trefpunt een presentatie gegeven met foto- en filmmateriaal over festiviteiten op Stad. Ook verdwenen bedrijven in Stad komen aan bod, zoals Van Rumpt Transport, Nipius Banket en Rumptstad Landbouwmechanisatie. De toegang (inclusief drankje en buffet) is 5 euro per persoon. Aanvang 18.00 uur. Opgeven bij Leen Leune, tel.: 06 20 99 83 49.

STELLENDAM

Goederen voor Roemenië

Vanaf vrijdag 6 april a.s. hoopt het Roemeniëcomité van Stellendam weer elke eerste vrijdag van de maand van 18.30 tot 19.30 uur aan de Prinses Margrietstraat met een kar te staan om goederen in te zamelen t.b.v. Roemenië.