Toerustingsavond Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk

NIEUWE-TONGE - Het bestuur van de afdeling Goeree-Overflakkee van de Gereformeerde Bond organiseert een toerustingsavond in Hervormd Centrum Elim.

Om 19.30 uur zal de avond geopend worden door de voorzitter van de Regionale afdeling, ds. M.J. Middelkoop. Aansluitend zal dr. M. Klaassen uit Arnemuiden een lezing houden met als titel 'Verbond en rechtvaardiging'. In zijn lezing hoopt ds. Klaassen in te gaan op de betekenis van het verbond voor het geloofsleven in relatie tot de 'wonderlijke ruil', waarbij verbond en rechtvaardiging kernwoorden zijn in de Bijbel en de gereformeerde traditie. Ze hebben ook alles met elkaar te maken. "Van Genesis tot Openbaring laat de schrift zien dat de relatie tussen God en mens bepaald wordt door het verbond. Die relatie kan er alleen zijn wanneer we in de rechte verhouding tot God staan. Vanuit het verbond schenkt God zondaren de gave van rechtvaardiging", aldus de organisatie.

Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen. Er wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de kosten. Tevens is er een boekentafel aanwezig waar de deeltjes van de Artios-reeks te koop zijn.
De avond wordt gehouden op donderdag 28 maart in Hervormd Centrum Elim, Zuiddijk 19 te Nieuwe-Tonge. De zaal is open vanaf 19.00 uur.