Afbeelding
Foto:

Koorconcert Zeeuws Projectkoor

REGIO - Op zaterdagavond 23 maart geeft het Zeeuws Projectkoor een concert in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Centraal staat het oratorium 'Het Nieuw Jeruzalem', een koorwerk geschreven door Johan Bredewout. Het meisjeskoor Maria uit Geldermalsen zingt bekende liederen over Jeruzalem.

Beide koren staan onder leiding van Marien Stouten. Instrumentale begeleiding is er door Dorette Lagendijk op dwarsfluit, Matthijs Valkenwoud speelt trompet en Evan Versluis percussie. Christiaan Stouten bespeelt de vleugel en Jan Peter Teeuw het orgel. Dominee J.Th. Pronk is de liturg. Er is ook samenzang.
Het oratorium 'Het Nieuw Jezualem' is een verklanking van het visioen aan de apostel Johannes, zoals te vinden is het Bijbelboek Openbaring. Het hemelse Jeruzalem, stad van vrede, staat centraal. Het hoofdthema is het bekende 'Yeroeshalam shel Zahav'. Daarnaast zijn er nieuwe melodieën geschreven en enkele herkenbare gezangen gebruikt door componist Johan Bredewout. De liedteksten zijn van Hans de Ruijter.
Kaarten zijn met korting online te koop op www.zeeuwsprojectkoor.nl. En aan de deur van de kerk voor 10 euro per persoon. Onder de 12 jaar gratis. De aanvang is 19.30 uur, er is een collecte voor de onkosten.
Het Zeeuws Projectkoor is een jong koor met 70 enthousiaste leden afkomstig uit heel Zeeland en Goeree-Overflakkee. Het koor heeft verschillende succesvolle concerten gegeven. Ook werkte het Zeeuws Projectkoor mee aan TV-opnames voor het programma 'Nederland Zingt'. Meer informatie is te vinden op de website www.zeeuwsprojectkoor.nl