Afbeelding
Villerius Tekstproductie & Fotografie

KIBO Accountants en Belastingadviseurs verhuist naar groot eigen kantoor

Nadat Hein Kievit en Martin Boogaard al een staat van dienst erop hadden zitten als respectievelijk accountant en fiscalist startten ze eind 2011 samen KIBO Accountants en Belastingadviseurs, in een verzamelkantorengebouw van negentig vierkante meter aan de Watertoren te Dirksland. Vier jaar later waren ze daar echt uit hun jasje gegroeid en namen ze, inmiddels met zes medewerkers, intrek in een kantoorgebouw aan de Prins Bernhardlaan te Middelharnis. Nu, anno 2019, is er met twintig medewerkers sprake van een heus team, dat drie jaar na de eerste verhuizing opnieuw dringend behoefte had aan een flink groter kantoorgebouw.

Zichtlocatie

Aanvankelijk speelden Hein en Martin met de gedachte om nieuw te bouwen. Toen ze erachter kwamen dat op de Oostplaat het royale bedrijfspand van Tom Vroegindeweij, waarin laatstelijk fietsenhandel Fit's gevestigd was te koop stond, besloten ze acuut een kijkje te gaan nemen. Hein en Martin overlegden kort met elkaar en binnen een kwartier na ontvangst aldaar was de (ver)koop beklonken.
Onverwachts beschikte KIBO Accountants en Belastingadviseurs over een zeer royaal pand op een zichtlocatie, op de hoek Industrieweg/Zernikeweg. Een architect werd in de arm genomen om het gebouw van binnen te transformeren tot fraaie en efficiënte kantoorruimte. Toen die werkzaamheden klaar waren, was het op 7 december jl. verhuizen geblazen en werd er twee dagen later voor het eerst gewerkt. Wat zijn Hein en Martin met hun team blij met hun nieuwe locatie, waar ze van tweehonderd- naar twaalfhonderd vierkante meter zijn gegaan en dat over een aangrenzend magazijn beschikt dat later tot sportruimte voor de medewerkers getransformeerd zal worden.
Overigens heeft KIBO de vleugels inmiddels ook uitgeslagen naar de Hoeksche Waard en medio 2018, na het toetreden van Sander Kruijthof als partner, in Oud-Beijerland eveneens een kantoor geopend.

Leemte vervullen

Maar hoe komt het dat KIBO zo succesvol is? Hein en Martin vertellen erover. "Dat heeft alles te maken met onze bedrijfsfilosofie", leggen ze uit. "In ons ondernemersplan schreven we daar destijds al over, namelijk dat wij ondernemers willen adviseren, coachen, begeleiden, met een objectieve blik op de toekomst. Een toekomst die voor ondernemers begint bij KIBO. Dat was ons uitgangspunt toen, dat is het nog steeds en dat willen we ook uitstralen, met als doel onze klanten te inspireren en te stimuleren. Accountantskantoren zijn van zichzelf redelijk passieve kantoren, die vooral cijfers en rapporten over afgelopen periodes produceren en overhandigen. En natuurlijk zijn cijfers belangrijk. Maar er is meer. Visie en strategie zijn ook onmisbaar. Daarover moet je met klanten sparren, klankbord voor ze zijn en ze aan 't denken zetten: wat heb jij nu echt nodig en hoe bereik je dat? Dingen die niet goed gaan moet je durven benoemen. De ondernemer z'n toekomst is immers z'n onderneming. Daarvoor wil KIBO dan ook inspiratiecentrum zijn. Aandacht in combinatie met advies is een leemte die we als accountantskantoor graag willen vervullen. Op die manier maken we van KIBO een merk en een stuk beleving. Met andere woorden: go the extra mile. Juist door die stap extra te zetten verrassen we onze klanten. Met een goed relatiebeheer, dashboarding en minimaal iedere drie maanden contact hebben wij de lijnen met onze klanten eigenlijk het hele jaar door open. Dus niet alleen op het moment dat we de jaarcijfers overhandigen. Vanzelf nemen we in onze bedrijfsfilosofie ook onze medewerkers mee, want zonder hen zijn we niets. We doen het met z'n allen, als team, ieder vanuit zijn of haar eigen positie en rol."

Van klanten houden

Gepassioneerd vertellen Hein en Martin over hun visie en hun drive. "Wat is er mooier dan je klanten te zien groeien? Dáár doe je 't voor!", geeft Martin ten slotte aan. "En doordat we zo'n laagdrempelig kantoor zijn met een ongedwongen sfeer, klanten komen hier soms gerust zonder afspraak binnenrollen, bouwen we ook een goede band met ze op. Wij hóuden van onze klanten. En van wie je houdt, daar vecht je voor! Zó staan wij erin en hieraan willen we op onze nieuwe locatie graag nóg meer inhoud gaan geven!"