Afbeelding
Foto:

Boekpresentatie Verbrand Verleden

OUDDORP - Op 23 maart a.s. presenteert de Goereese Nelleke van der Schee haar debuutroman Verbrand Verleden bij de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, in het Ouddorps Raadhuis om 10.00 uur en om 14.00 uur in de Bibliotheek te Middelharnis.

In Verbrand Verleden onthult een moeder mondjesmaat haar verdrongen verleden aan haar dochter, die op haar beurt op zoek is naar haar eigen identiteit. Algauw komt Hélène erachter dat haar moeder haar familienaam is kwijtgeraakt tijdens het bombardement op Rotterdam, iets waarover haar moeder, zoals zoveel ouderen die de oorlog hebben meegemaakt, niet veel wil vertellen. Een voormalige Rotterdamse verzetsgroep neemt Hélène mee op sleeptouw door de historie tijdens de Tweede Wereldoorlog, het verzetswerk en de onderduikproblemen voor Joden en Arbeitseinsatzplichtigen. Ondertussen leiden de gesprekken tussen moeder en dochter tot een verbinding, die voorheen niet kon ontstaan door een onuitsprekelijk verdriet uit het verleden.
Nelleke van der Schee (Rotterdam, 1967) groeide op in Rhoon. Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam studeerde ze rechten en ze heeft lange tijd gewerkt in het bedrijfsleven.
Verbrand Verleden (ISBN 978-90-82952-40-7) is ter plekke voor € 20,- verkrijgbaar en via de (online) boekhandel.