Frustraties bij leerlingen over Openbaar Vervoer

GOEREE-OVERFLAKKEE – De raadsfracties VKGO (Willy Heintjes) en ChristenUnie (Mariëlle v.d. Berg) hebben samen schriftelijke vragen gesteld aan het college over het functioneren van het openbaar vervoer Hoeksche Waard-Goeree-Overflakkee vice versa.

Door Jaap Ruizeveld

Dit toegespitst op de slechte verbindingen voor leerlingen met voorkeur voor onderwijs op het eiland (VO en MBO) en die daardoor voor scholen in de regio kiezen. Het college wordt gevraagd zich voor aanpak van dit probleem in te zetten.
Tijdens een Pro-Demosles in het Rondeel gaven meerdere leerlingen van het Albedacollege aan dat zij zeer slechte verbindingen met het OV hebben vanuit de Hoeksche Waard naar Goeree-Overflakkee. Dit zorgt voor frustratie en kost erg veel tijd. Navraag bij de scholen leert dat dit een breder probleem is. Leerlingen die graag naar dit eiland willen komen voor onderwijs (mede omdat het hier rustiger en veiliger is) kiezen regelmatig toch voor een school in Rotterdam of elders in de regio omdat de OV-verbindingen zo ongunstig zijn. VKGO en ChristenUnie vinden dit een ongewenste situatie, zeker met het oog op de te bouwen campus en de leerlingenkrimp. Als het OV naar ons eiland efficiënter zou zijn zou dat een positieve impuls voor het leerlingenaantal kunnen betekenen en veel reistijd schelen voor leerlingen uit de Hoekse Waard.