ACHTHUIZEN

Sjoelen

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 25 maart a.s. een sjoelmiddag. Deze sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

DEN BOMMEL

Breicafé

Woensdag 27 maart is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34. Inloop van 19.30-22.00 uur. Entree € 1,75. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad: 06-20 10 40 65. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Koppelklaverjasavond

De Plaatselijke Commissie Den Bommel (Stichting ZIJN) organiseert op donderdag 21 maart een koppelklaverjasavond in Bommelstee, Schaapsweg 34. De avond is van 19.30 tot 22.30 uur. De entree voor deze avond is € 1,75 per persoon. Voor verdere info: Carla Gebraad, telefoon: 06-20 10 40 65.

DIRKSLAND

Geldbingo

Donderdag 14 maart wordt er weer geldbingo georganiseerd met een lekker hapje. Er zijn natuurlijk mooie geldprijzen te winnen. De zaal gaat om 18.45 uur open. De ballen worden gestart om 19.30 uur. De plaats is de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg 57a.

Breicafé

Op donderdag 14 maart staan de deuren weer open van het breicafé. Neem u eigen brei- of haakwerkje mee en kom genieten van de gezelligheid en de creativiteit van mede-breisters en -haaksters. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee. Van 10.00 tot 12.00 uur bent u van harte welkom aan de Reginahof 1.

GOEDEREEDE

EHBO uit eigen tuin

Op dinsdag 19 maart geeft Helen Otting voor Groei & Bloei een lezing over medicinale kruiden. Medicinale kruiden zijn al zo oud als de mensheid. Veel kruiden die nu nog worden gebruikt ter genezing van ziekten, werden duizenden jaren geleden ook al gebruikt voor dezelfde kwaal of ongemak. Nog steeds wordt er door het grootste deel van de wereldbevolking gebruik gemaakt van kruiden om kwalen te genezen. Enerzijds omdat ze de ervaring hebben en vertrouwen in de kennis van hun voorouders. Anderzijds omdat het goedkope middelen zijn die je in je eigen tuin of in de omgeving kan plukken. Door de hele plant te gebruiken, krijg je ook alle essentiële ingrediënten binnen. Kruiden werken ook altijd op de mens als geheel en werken niet alleen op een bepaald lichaamsdeel. Kruiden werken zowel lichamelijk als op de geest. Helen Otting van Heleno Kruiden vertelt deze avond alles over de mogelijkheden met planten uit onze eigen tuin. Deze interessante lezing wordt gehouden in 'Oostdam', Jongkoenstraat 1 te Goedereede, aanvang 20.00 uur. Toegang is gratis voor Groei & Bloei leden, niet-leden betalen € 3,50.

Presentatie over Afrika

Op donderdag 14 maart komt mevrouw M. Nelis een presentatie houden bij de Christelijke Vrouwenbond Goeree over haar reis door Afrika. De bijeenkomst is in het verenigingsgebouw Oostdam te Goedereede, aanvang 20.00 uur. Meer info via 0187-683223.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Opbrengst collecte

Onlangs zijn er vrijwilligers van Stichting Oost-Europa Werkgroep Middelharnis in drie dorpen langs de deuren gegaan om te collecteren. Dat heeft de volgende bedragen opgeleverd: de collecte in week 8 in Dirksland heeft € 2123,46 opgebracht en in Herkingen € 551,34. De collecte in week 9 in Melissant heeft opgebracht € 488,35. De werkgroep zegt alle gevers en alle collectanten hartelijk dank.

MIDDELHARNIS

Hoeksteenlezing

In het kader van de Hoeksteenlezing/Cursus Geestelijke Vorming wordt op maandag 18 maart weer een lezing gehouden. Ds. A.L. Molenaar uit Bruinisse spreekt over 'De missionaire roeping van de kerk'. De avond wordt gehouden in 'De Hoeksteen' aan de Ring. Aanvang is om 20.00 uur. Voordat de avond begint, is er gelegenheid om koffie te drinken.

RealTime-avond

Zaterdagavond 16 maart is er weer een RealTime jongerenavond in de aula van de CSG PM in Middelharnis. Het thema van de avond is 'Ik ben de Weg, waar sta jij?' Deze avond zal kand. De Deugd uit Stellendam de leiding hebben. Dochter Nienke de Deugd zal twee nieuwe piano-improvisaties spelen. Jong en oud weer hartelijk welkom. De avond begint weer om 19.45 uur. Meer informatie op www.realtimego.nl.

Jongerenavond

Op vrijdagavond 15 maart hoopt de jeugdvereniging Met Hart en Hand van de Gereformeerde Gemeente te Middelharnis een jongerenavond te beleggen in de Sionkerk in Middelharnis. Ds. De Heer uit Middelburg hoopt te spreken over zijn studie 'Evangelisch, wat betekent dit voor mij?' Een ieder is van harte welkom op deze avond, die begint om 19.30 uur. Er is een collecte voor de onkosten. De Sionkerk is te vinden aan de Landbouwweg 2.

OUDDORP

Chinees buffet bij 55+ club

Woensdag 20 maart is het weer tijd voor het jaarlijkse Chinees buffet van de 55+club in Ouddorp. Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden om te genieten van diverse Chinese gerechten. De kosten bedragen € 15,00. U kunt zich opgeven bij de 55+club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam, tel.: 0187 682319. Graag voor 18 maart.
U wordt vriendelijk verzocht uw eigen bord en bestek mee te nemen om de vrijwilligers te ontlasten. Woensdag 27 maart is er een gezellige handwerkmiddag en kunt u uw breiwerk voor de mensen in de Oekraïne inleveren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN, tel.: 0187 483366 of e-mail: c.vermeulen@zijngo.nl.

OUDE-TONGE

Bingo 55+

De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge van de Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Oude-Tonge op woensdag 20 maart 2019 een gezellige bingomiddag met leuke prijzen. De middag begint om 14.00 uur. De kosten zijn € 4,- per persoon. De middag wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27.

Bingo Zonnebloem

Op woensdag 27 maart a.s. houdt De Zonnebloem een gezellige bingomiddag. Deze middag wordt gehouden in het Infocentrum van Stichting ZIJN, Bernhardstraat 27. De middag begint om 14.00 uur, inloop 13.30 uur. Men speelt vijf rondes en er is één gratis lot, koffie met koek, een hapje en een glaasje fris. De kosten voor deze middag zijn € 5,00 per persoon.

Spullen voor rommelmarkt

Er wordt weer een grote rommelmarkt georganiseerd in Oude-Tonge, op zaterdag 18 mei 2019. Zaterdag 16 maart is er de mogelijkheid om hiervoor spullen in te leveren. Kijkt u eens op de zolder, in uw kasten of in de schuur, er staan vast spullen die u niet meer niet meer gebruikt. Boeken, cd's, kleding, gereedschap, huishoudelijke artikelen, glaswerk, speelgoed, elektrische apparaten, kleine meubelen, enz. We kunnen het (als het van goede kwaliteit is) zeker gebruiken. Ook met goede spullen uit grootmoeders tijd of antiek zijn we erg blij! DE en Perla punten zijn ook van harte welkom. U kunt het inleveren op zaterdagmorgen 16 maart van 9.30 tot 11.30 uur in de schuur aan de Capelleweg 48 te Oude-Tonge. Zaterdag 20 april is de laatste mogelijkheid om spullen in te leveren.

Goederen voor Uzon

Zaterdag 16 maart houdt de Werkgroep Uzon van de Hervormde PKN Gemeente weer een inzameling van goederen voor Uzon op het inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein). Van 9.30 tot 11.30 uur staat men klaar om uw schone, goed bruikbare spullen in ontvangst te nemen.Twijfelt u aan de bruikbaarheid ervan of moet er iets opgehaald worden, neemt u dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

SOMMELSDIJK

Kledingbeurs MAF

Vrijdagavond 15 en zaterdagochtend 16 maart is er de kledingbeurs voor dames en kinderen. Op vrijdagavond kunt u terecht van 18.30 tot 20.00 uur en zaterdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. De beurs wordt gehouden in de Rehobôthkerk in Sommelsdijk. De opbrengst van deze kledingbeurs is bestemd voor de MAF, om Sjaak en Paulina Breen te steunen in het werk wat zij voor de MAF mogen doen. Heeft u nog mooie voorjaars- of zomerkleding? Bel naar Kathinka Jelier (06-39492817).

Lentemarkt Nieuw Rijsenburgh

Op woensdag 20 maart is er Lentemarkt in Nieuw Rijsenburgh. Deze dag zijn er 20 kramen met diverse artikelen, waarbij u zeker iets kunt vinden. Zoals de handwerkgroep met zelfgemaakte artikelen, bibliotheek, Kaasboerderij, Emco met allerlei hebbedingetjes, KiKa, tassen en sieraden, heerlijke jam en advocaat, fruitkraam, Bonisa met art. uit Thailand, tweedehands kleding, verse kruudplaatjes en wafels, textiel, Edudelta met bloemstukjes, Tupperware, Jan Snoep, bloemschikvereniging en een koffiekraam. Van 10.00 tot 16.00 uur in de hal bij de hoofdingang.

STELLENDAM

Kinderdienst

'Maak je geen zorgen', dat is het thema van de kinderdienst op 13 maart om 14.00 uur in de Hervormde Kerk van Stellendam. Het thema sluit aan bij het jaarthema 'Inburgeringscursus'. In dit Koninkrijk van God… zorgt de Hemelse Vader voor ons. De dienst wordt geleid door ds. Davy Hoolwerf. Na de dienst kun de kinderen een leuk knutselwerk maken en is er iets te drinken. Voor de volwassenen is er koffie of thee.

Paas- en krentenbroodverkoopactie

Zaterdag 30 maart organiseert men in samenwerking met Bakkerij Bleumink een verkoopactie van overheerlijk paasbrood en krentenbrood van 800 gram. De prijzen zijn als volgt:
Paasbrood met spijs 8,75 euro; Paasbrood 7,50 euro; Krentenbrood met spijs 6,75 euro; Krentenbrood 5,50 euro. U kunt uw bestelling telefonisch doorgeven tot en met 25 maart a.s. tussen 19.00 en 20.00 uur via telefoonnummer 06-83705315, via Whatsapp, of per mail: koersb@outlook.com. Op zaterdagmorgen 30 maart a.s. tussen 9.00 en 10.30 uur kunt u uw bestelling afhalen in de Beth-El Kerk. Als u aangeeft dat u de bestelling graag in Stellendam thuisbezorgd wilt hebben, dan zal dit vanaf 9.00 uur gebeuren. Tijdens het afhalen in de Beth-El kerk staat de koffie en fris klaar en kunt u een stukje brood proeven. Van harte welkom.