Filmavond Soroptimistclub Goeree-Overflakkee

GOEREE-OVERFLAKKEE - Woensdag 6 maart houdt de Soroptimistclub Goeree-Overflakkee haar jaarlijkse filmavond in Het Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis.

Inloop vanaf 19.30 uur, de film begint om 20.00 uur. Na afloop is er de mogelijkheid om in de foyer nog wat na te praten.
De opbrengst komt ten goede aan het doel dat op deze avond bekend gemaakt wordt door Soroptimistclub Goeree-Overflakkee.
De Soroptimistclub Goeree-Overflakkee maakt onderdeel uit van de wereldwijde serviceorganisatie Soroptimist International. Doelstelling van het Soroptimisme is om wereldwijd een stem te zijn van Vakvrouwen voor Vrouwen door bewustzijn, pleitbezorging en actie. De Soroptimisten zetten zich in voor de verbetering van het welzijn van vrouwen en kinderen, voor mensenrechten en voor gelijkheid, ontwikkeling en vrede in de wereld.

De film Hidden Figures wordt vertoond, een waargebeurd verhaal over de Afro-Amerikaanse wetenschapsters Katherine Johnson en haar twee collega's Dorothy Vaughaun en Mary Jackson, die allen werkten in de West Area Computing Unit van het NASA Langley Research Center. De West Area Computing Unit was een groep die uitsluitend uit vrouwelijke Afro-Amerikaanse wetenschappers bestond en een belangrijk aandeel had in de ruimtewedloop. Dankzij hun berekeningen slaagde de Amerikaanse ruimtevaarder John Glenn er in 1962 als eerste Amerikaan in een baan om de aarde te vliegen.
In een tijd waar de kleur van je huid nog bepaalde waar je in de samenleving stond, laten zij zien dat de binnenkant en kennis belangrijker zijn. Een film passend bij het Soroptimisten thema: Empowerment of Women.