Afbeelding
Foto:

Hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland geeft clinic op de CSG Prins Maurits

MIDDELHARNIS - Afgelopen vrijdag, 22 februari, hebben Barry Kieboom, Wim Midelkoop, Floris Tanis en Jeroen Maliepaard van Hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland clinics hapkido gegeven aan verschillende klassen van de CSG Prins Maurits.

De leerlingen zaten in klassen variërend van de 1e klas Pro tot en met de derdejaars VWO-leerlingen en alles wat daartussen zit. Het doel was om de leerlingen kennis te laten maken met de stijl van Jin Mu Kwan en te laten zien dat je weinig kracht nodig hebt om de technieken uit te voeren.
Als inleiding werd er een hele korte warming up gegeven, zodat de technieken niet op de koude gewrichten werden uitgevoerd. Vervolgens oefenden de leerlingen de verschillende technieken.
Centraal stond een polstechniek welke men op verschillende situaties, bijvoorbeeld als men wordt aangevallen met een stoot, of als men wordt vastgepakt bij de kleding, kan toepassen.

Vervolgens werd er nog even stilgestaan bij het gebruik van drukpunten. De leerlingen ondervonden dat de drukpunten best wel zeer deden, maar wel heel erg helpen om een techniek nog makkelijker uit te voeren. En het was, gezien de glimlach op de gezichten van degenen die het uitvoerden, ook nog eens erg leuk om te doen.

Ook werd één van de basisprincipes van het Jin Mu Kwan hapkido behandeld, namelijk de cirkelbeweging. Elke techniek die je uitvoert heeft een cirkelbeweging. Of het een halve cirkel, een kwart of een hele cirkel is, maakt niet uit. De cirkelbeweging is altijd aanwezig.

Een veelgehoord geluid bij de leerlingen was: "Oh, ik wist niet dat ik zo makkelijk de tegenstander kan overmeesteren", of: "Dat is wel erg effectief", en: "Het gaat zo makkelijk!"
Zodra we dat van de leerlingen hoorden, wisten we dat het doel bereikt was. We kunnen dan ook spreken van een geslaagde clinic.

"Wij willen hierbij de leerlingen en de docenten Lichamelijke Opvoeding van de CSG Prins Maurits hartelijk danken voor deze leuke, energieke dag!" aldus de mensen van de Hapkidovereniging.

Zijn jullie geïnteresseerd geraakt in het Jin Mu Kwan hapkido? Kom eens langs om een les mee te doen! Wij geven les op de sportschool TotalBody Healthcenter te Stad aan het Haringvliet.
Kijk voor de lestijden op de website www.hapkidototalbody.nl of neem telefonisch contact op met hoofdtrainer Jeroen Maliepaard: 06-50204183.