Afbeelding
Foto:

Küchentreff Middelharnis scoort met kleinschaligheid en persoonlijk advies

SOMMELSDIJK - Vorig jaar, op 23 februari, ging de showroom van Küchentreff Middelharnis open. Afgelopen zaterdag vierden Wim en Anja Vroegindeweij dus de eerste verjaardag van de showroom. Het was zelfs dubbel feest, want 23 februari is ook de verjaardag van Wim.

Door Kees van Rixoort

De showroom aan de Dorpsweg 19 in Sommelsdijk is dus een jaar oud. Maar wat sinds vorig jaar Küchentreff Middelharnis heet is ouder. "We zijn nu een jaar of drie bezig", vertellen Wim en Anja. "Eerst hadden we een kleine showroom. Daar konden we drie keukenopstellingen kwijt. Nu is er ruimte voor zeven opstellingen en straks, na een uitbreiding, voor acht."
Het is mooi dat je meer kunt laten zien – van landelijk tot strak –, maar de klant moet weten dat dit maar een klein gedeelte van het aanbod van Küchentreff Middelharnis is en dat de mogelijkheden bijna oneindig zijn. "Wat we in de showroom laten zien zijn maar wat voorbeelden. Er is veel en veel meer. Iedere klant heeft immers een andere ruimte en andere wensen. Niemand heeft dezelfde keuken."
Wim Vroegindeweij werkt al 25 jaar in de keukens. "Tot 2006 heb ik bij keukenzaken gewerkt. Toen ben ik verder gegaan als zelfstandig keukenmonteur. Ik had altijd al de wens om een eigen keukenzaak op te zetten." Dat lukte na de aankoop van het pand aan de Dorpsweg en de bouw, in eigen beheer, van de showroom.
Met Küchentreff Middelharnis – Küchentreff is een inkooporganisatie die de aangesloten bedrijven ondersteunt op bijvoorbeeld het gebied van marketing – onderscheiden Wim en Anja zich met een eigen concept. Kleinschaligheid is daar een kenmerkend onderdeel van. "De klant krijgt hier een huiskameridee. Wij vinden een goed advies belangrijk en nemen de tijd voor iedereen. Men komt hier nu eenmaal niet zomaar een pakje boter kopen. Klanten zijn geen nummer bij ons en hebben altijd één aanspreekpunt tijdens het hele proces. Van sloop tot schoonmaak, zeggen wij altijd: we kunnen compleet ontzorgen. Maar altijd geldt: wat de klant zelf wil. Zelf slopen of schoonmaken kan ook. Zelfs zelf de keuken installeren is mogelijk."
Het concept van Küchentreff Middelharnis is succesvol. "We zijn hard gegroeid", zeggen Wim en Anja tevreden. Het team met drie monteurs is constant in de weer met het installeren van keukens, maar ook af en toe met onder andere bijkeukens, wandmeubels, dressoirs en badkamermeubels.

Woonbeurs

Zet de woonbeurs van Küchentreff Middelharnis vast in de agenda. Op 14 en 15 juni is het zover. Dan presenteert de keukenzaak zich samen met een aantal andere bedrijven aan het publiek. De eerste editie, in 2018, was een groot succes.