Afbeelding
Foto:

Aannemer en projectontwikkelaar zorgen voor fotobehang in 'Stadshuus'

STAD AAN 'T HARINGVLIET – Joke Godrie woont al een tijdje in het woonzorgcomplex 't Stadshuus aan de Molendijk. De ruime ontmoetingsruimte van het complex heeft een witte wand en die vond mevrouw Godrie toch wel wat saai en daar wilde ze graag verandering in aanbrengen. En dit is haar gelukt.

Tekst en foto: Adri van der Laan

In de ontmoetingsruimte van 't Stadshuus komen de bewoners van de elf appartementen regelmatig bij elkaar. Zo wordt er gezamenlijk koffie gedronken en regelmatig een warme maaltijd genuttigd. De laatste keer was dit nog een heerlijke potermaaltijd, zo vertelt mevrouw Godrie. Maar ondanks de gezelligheid in het complex, bleef de witte muur toch de spreekwoordelijke doorn in het oog van mevrouw Godrie. Haar zoon en schoondochter zijn beheerders van het complex en ze hadden het er samen al eens over gehad om iets aan die muur te doen. Mevrouw Godrie informeerde wat fotobehang zou kosten. "Dit zou ongeveer € 600,- gaan kosten, dat was teveel". Toch liet de kordate Stadse het idee niet los. 't Stadshuus ligt aan de Molendijk en achter het complex is de laatste jaren hard gewerkt aan de uitbreiding van het dorp in het kader van het project Havenstadt. "We hebben wel wat overlast gehad van de bouw. Vooral toen er wat sneeuw lag, was het terrein heel modderig. De mensen hier hebben best wel eens gegromd. Toen dacht ik: misschien wil de aannemer wel een bijdrage geven als vergoeding voor de overlast". Mevrouw Godrie pakte de pen en schreef een brief aan Bouwonderneming Stout, waarin ze haar vraag motiveerde.
In verband met het plotseling overlijden van de uitvoerder van het bouwproject, bleef de brief wat langer op het kantoor van het bouwbedrijf liggen, maar uiteindelijk kwam er een positief antwoord van de aannemer. Deze nam contact op met de projectontwikkelaar 'Huizen op Flakkee' en ze besloten om de kosten van het fotobehang samen voor hun rekening te nemen.
Het fotobehang werd op de muur aangebracht en vrijdagmiddag zat mevrouw Godrie in de ontmoetingsruimte met koffie en cake gereed voor het officiële moment waarop het behang werd gepresenteerd. Het is geen 'Stads beeld' dat op het behang wordt verbeeld, maar volgens mevrouw Godrie is het een afbeelding van de omgeving van het dorp Nigtevecht. Jos Pruijssen van Bouwonderneming Stout en Marijke de Wit van Wonen op Flakkee waren hiervoor naar 't Stadshuus gekomen. Ook André Groenendijk van Woongoed GO, de organisatie die eigenaar is van het gebouw, kwam het behang bewonderen, want natuurlijk gaf Woongoed GO toestemming voor het bekleden van de wand. Marijke de Wit vertelt dat de ontwikkeling van de nieuwe wijk, Havenstadt, in Stad aan 't Haringvliet tot tevredenheid verloopt. Ze legt uit dat de derde fase van het project ondertussen al in de verkoop is gegaan en dat het blijkt dat daar ook weer belangstelling voor is. Het plan voor woningbouw op Stad aan 't Haringvliet stond bij de ontwikkeling om twee redenen in de belangstelling. Allereerst omdat de projectontwikkelaar het aandurfde om te bouwen in een plaats waar het inwonertal snel achteruit ging. Daarnaast kreeg het project landelijke bekendheid omdat de bewoners de beschikking konden krijgen over een deelauto, Een volledige elektrische BMW 13. Een auto die tegen gering bedrag door de bewoners gebruikt kan worden. Op de vraag of er veel belangstelling is voor deze 'leenauto's', antwoordt Marijke de Wit dat de meeste bewoners nog aan de deelauto's moeten wennen. Want veel mensen die in Havenstadt gaan wonen hebben nog twee auto's en de behoefte aan deze deelauto's is daardoor nog niet zo groot. Men verwacht dat de belangstelling in de toekomst nog toe zal nemen.

Op de foto mevrouw Godrie, geflankeerd door Marijke de Wit en Jos Pruijssen. Links André Groenendijk.